Europarlamentarul Monica Macovei a susținut, miercuri, în cadrul dezbaterii din PE privind situația din România, că liderii coaliției de guvernământ Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu atacă Uniunea Europeană pentru că minciuna și impostura le-au fost descoperite. Ea a mai spus că, pe lângă independența justiției, libertatea presei este și ea pusă în pericol.

Monica MacoveiFoto: Facebook / Monica Macovei

”Dragnea și Tăriceanu atacă acum Uniunea Europeană, pentru că minciuna și impostura le-au fost descoperite. Dar românii vor în Europa, în democrație și în libertate. Acum, românii suferă din cauza unui Guvern, a acestui Guvern, care lucrează împotriva lor. România nu este un grup de politicieni corupți. România este fiecare om cinstit, oriunde s-ar afla în lume. Și mulți au plecat în lume tocmai din cauza corupției. Dar vor acasă. Guvernul a lovit cu bastoane și grenade propriii cetățeni. Imaginile din 10 august nu mint”, a spus Macovei.

De asemenea, fostul ministru al justiției a declarat că, la inițiativa unui condamnat penal (Dan Voiculescu-n.red), presa independentă este și ea amenințată.

”La ordinul unui condamnat penal la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani, Dragnea a decis să pregătească legi ca să îngroape și presa independentă. Justiția este primul dușman al PSD și ALDE. Au schimbat legile justiției, ca să controleze magistrații. Au schimbat Codurile penale, ca să scape de infracțiuni și să blocheze anchetele. PSD și ALDE se folosesc acum de niște protocoale între serviciile de informații și parchete, ca să obțină revizuirea sentințelor de condamnare și să scape de pușcărie. Pentru că o lege a amnistiei va scoate oamenii în stradă. Românii protestează, românii nu sunt inerți. România este un popor viu și va riposta întotdeauna să-și apere democrația”, a mai transmis europarlamentarul.