Vicepreședintele PNL Florin Roman a declarat luni că i-a adresat o interpelare ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la sintagma folosită de aceasta și de liderul PSD, Liviu Dragnea, "lovitură de stat", iar răspunsul ei arată că "se delimitează de Liviu Dragnea".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Carmen Dan se leapădă de Dragnea: , este răspunsul scris pe care l-am primit de la ministrul de Interne, Carmen Dan, la o interpelare pe care i-am adresat-o zilele trecute. Ministrul de Interne mai susține că nu are altceva de adăugat în legătură cu acest subiect, că toate precizările sunt cuprinse în declarații publice. Răspunsul ministrului Carmen Dan este dovada oficială a minciunii și manipulării PSD, legate de de la mitingul din 10 august", a transmis Florin Roman într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Florin Roman precizează că i-a adresat ministrului de Interne, Carmen Dan, o interpelare cu privire la sintagma folosită de aceasta și de liderul PSD, Liviu Dragnea, respectiv "lovitura de stat".

"În interpelarea adresată ministrului de Interne, solicitam probe în susținerea sintagmei folosită de Carmen Dan și liderii PSD, inclusiv Liviu Dragnea, referitoare la din punctajele PSD, dar întrebam și dacă aceste au fost depuse la Parchet. Ca un ministru al unei instituții militarizate, conducătorul MAI aruncă în derizoriu și plângerea penală a Jandarmeriei, la Parchetul General, pentru din 10 august", a adăugat vicepreședintele PNL.

Acesta a susținut că ministrul Carmen Dan se delimitează de declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea.

"O altă explicație a pasului înapoi făcut de Carmen Dan este delimitarea față de declarațiile iresponsabile ale liderului PSD, Liviu Dragnea, care a văzut în mitingul pașnic al Diasporei o lovitură de stat", a precizat Roman.

Liberalul le cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru "recunoașterea oficială a manipulării".

"Recunoașterea oficială a manipulării, care a adus grave prejudicii de imagine României, nu poate avea decât un final: demisia lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne și a lui Liviu Nicolae Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților!", a adăugat Florin Roman.