Codul penal a fost ADOPTAT - vot la limită / PSD și ALDE au primit voturile cruciale de la minorități / USR: "De astăzi România nu mai este stat de drept, este stat de Dragnea" / PNL: "Acesta a fost adevăratul program de guvernare al PSD"

de Iulia Roșca     HotNews.ro
Miercuri, 4 iulie 2018, 10:32 Actualitate | Politic


Florin Iordache si Liviu Dragnea
Foto: AGERPRES
Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege PSD-ALDE de modificare a Codului Penal, după o procedură accelerată în Parlament. Votul a fost unul la limită și cu emoții pentru cei de la PSD, având în vedere că absentau 9 deputați de la PSD și ALDE, iar cei de la UDMR s-au abținut, nefiind de acord cu abrogarea neglijenței în serviciu și cu forma articolului privind abuzul în serviciu. Au fost 167 voturi "pentru", iar necesare erau 165.

Proiectul merge la promulgare la președinte, însă opoziția a anunțat deja că il va contesta la Curtea Constituțională.

Potrivit votului electronic, doi deputați de la minorități au votat "împotrivă" și 9 "pentru".

Vezi aici votul electronic pe site-ul Camerei Deputaților

DOCUMENT Vezi aici cum s-a votat la Codul Penal
Citește aici al doilea raport

Citește aici forma proiectului adoptat de Senat

Citește aici o SINTEZĂ a celor mai importante modificări

Transmisiune LIVE VIDEO:„De astăzi România nu mai e un stat de drept. A devenit un stat de Dragnea. Dvs considerați că nu este o infracțiune, ci e o faptă pe care v-o asumați și cu care v-ați mândrit. Vine și o zi de mâine cei care ați votat acest Cod al rușinii. Acest Cod nu cred că va intra în vigoare. Vom folosi pârghii, CCR, președintele, chiar tribunalul. Vom folosi toate pârghiiile pentru că suntem de partea corectă a istoriei", a declarat Ion Stelian, de la USR.  

PNL a anunțat deja că va ataca modificările la CCR. "Uitați-vă aici și veți vedea că adevăratul program de guvernare a fost Codul penal. Toate asigurările pe care le-ați dat românilor în campanie, partenerilor externi nu au fost decât de a simula bunăvoinâă. Astăzi ați dat dovadă a comportamentului unei grupări cu character infracțional. Cei care astăzi conduc PSD v-au transformat pe toți din majoritarea de guvernare îăntr-o majoritate toxică pentru Româniai. Din nefericire, PSD-ALDE lucrează împotriva românilor, a propriului popor. Există un acut sentiment de deznădejde pentru că dvs ați înghenuncheat viitorul European al României. PNL va contesta la CCR acest vot, va utiliza toate pârghiile de a dejuca planurile dvs", a spus Turcan.

Principalele momente și declarații:

13.53: Tomac anunță că deputatl PMP Adrian Mocanu, care a votat proiectul, va fi exclus din partid.

13.48:
Dan Barna: "De astăzi România nu mai este stat de drept, este stat de Dragnea" / Turcan: "Acesta a fost adevăratul program de guvernare al PSD. cei care astăzi conduc PSD v-au transformat pe toți într-o majoritate toxică pentru România."  

13.47 Codul penal a fost ADOPTAT, la limită: 167 voturi pentru, 97 impotriva și 19 abtineri. 

13.35
Daniel Suciu spune despre USR: "Au transformat plenul în videochat!"

13.33
Cătălin Drulă (USR) îi cere președintelui de ședință să îl evacueze din sală pe Neacșu, dar acest lucru nu se întâmplă, Iordache îl trimite în bancă pe Drulă. 

13.25 Tudor Benga (USR) a luat cuvântul în plen și a afirmat că speră că nu va trece proiectul privind Codul penal cu ajutorul minorităților. Liderul acestui grup, Varujan Pambuccian, a venit la microfon vizibil nervos și a afirmat că el nu a votat "codurile" și că ar putea ca grupul său să voteze tocmai pentru ceea ce a afimat Benga. Pambuccian: "Să nu mai amenințe cineva acest grup! Este valabil pentru toată lumea din această sală!"

Benga a revenit la microfon: "Nu am amenințat pe nimeni. am invitat la responsabilitate! Sunt deputatul cu cel mai mare istoric pro minorități din parlament!"

Pambuccian, apoi: "A amenințat și altcineva și i-a părut rău", a spus Pambuccian, arătând cu mâna în dreapta lui, acolo unde, sub prezidiu, se află Marian Neacșu, secretar general al PSD.

13.20
A început sesiunea de vot final. Codul penal este ultimul pe listă, la punctul 14. Ședința este acum condusă de Florin Iordache. Liviu Dragnea este în prima bancă, de sub prezidiu supraveghează totul îndeaproape Marian Neacșu. 

12.54
PMP a anunțat că toți deputații formațiunii vor vota împotrivă.

12.39 Emoții pentru PSD - cu abținerea celor de la UDMR, cei de la PSD și ALDE nu au suficiente voturi în acest moment. Liderul de grup al PSD Daniel Suciu a anunțat că lispesc 6 deputați, iar surse politice au precizat că 3 sunt absenți de la ALDE.

La ședința de grup a PSD a participat și Liviu Dragnea, care a fost absent din plen, și secretarul general Marian Neacșu.

Voturile lipsă ar putea veni de la minorități, acolo unde fiecare deputat votează cum consideră, și o parte dintre ei au votat alături de PSD și ALDE și la legile justiției și aproape toți au votat la Codul de procedură penală. În total, sunt 17 deputați în grupul minorităților. 

12.00 Codul penal a fost adoptat pe articole. Urmează votul final la ora 13.00.

11.55 S-a votat abrogarea neglijenței în serviciu.

11.42
S-a încheiat votul pe amendamentele respinse susținute în plen, a început votul pe amendamentele admise și articole.

11.35
S-a ajuns cu amendamentele la abuz în serviciu. Amendamentul UDMR, susținut de Marton Arpad, a fost respins. 

10.45
A început votul pe amendamente. Pe rând, amendamentele PNL și USR sunt respinse prin vot de parlamentari.

10.40
Florin Iordache: "Suntem cumva la capăt de drum, un drum pe care ni l-am asumat. A exista multă manipulare."

10.38 Liderul deputaților UDMR Attila Korodi anunță că dacă nu trec amendamentele propuse de ei la abuz în serviciu și neglijența în serviciu, UDMR nu va susține acest proiect (în Senat, UDMR s-a abținut la votul final).

*De precizat: Dacă UDMR decide să se abțină la vot la Camera deputaților, așa cum au făcut la Senat, din cauza acestui articol, PSD și ALDE trebuie să se mobilizeze foarte bine pentru a își trece proiectul. În total, PSD + ALDE au 168 de deputați, iar votul pentru lege organică este de minim 165 voturi.

Ce vor cei de la UDMR:

Să se elimine articolul care abrogă infracțiunea de neglijență în serviciu și să se modifice definiția la abuz în serviciu, astfel: "(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește prin încălcarea unei legi, a unei ordonanțe sau ordonanțe de urggență a Guvernului și prin aceasta cauzează o pagubă materială gravă sau o vătămare gravă, certă și efectivă a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau alte unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani sau cu interzicerea unor drepturi."

Pe lângă aceste două amendamente, UDMR a propus marți în comisie, prin intermediul deputatului Marton Arpad, și alte amendamente de revenire la forma legii în vigoare. De exemplu, la art. 100, la liberarea condiționată, a renunțat practic la ceea ce susținut inițial - scăderea fracțiilor de pedeapsă  - și a propus să se păstreze forma în vigoare.
 

***

S-a votat o oră pentru dezbateri la acest proiect.

Proiectul a primit raportul al doilea, aferent Camerei Deputaților, marți după-amiază, într-o ședință convocată în mai puțin de două ore după ce a fost adoptat de Senat.

Ședința de plen este condusă de Gabriel Vlase, aflat probabil pentru ultima dată în această postură, în calitate de vicepreședinte al Camerei, întrucât la ora 14.00 urmează să primească votul parlamentului pentru a fi învestit la șefia Serviciului de Informații Externe.

Raluca Turcan, lider de grup PNL, a afirmat în plen că motivul pentru care s-a pus votul miercuri este teama că cei din majoritatea parlamentară nu vor avea suficienți prezenti joi.

Pentru ca legea să treacă, fiind organică, este nevoie de 165 voturi "pentru".

Principala modificare față de ceea ce s-a votat la Senat este un amendament dictat în ședință de deputatul ALDE Steluța Cătăniciu, care se referă la introducerea unui plângeri prealabile în cazul infracțiunii de delapidare. Concret, la art. 295) se adaugă: "Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă. Împăcarea părților înlătură răspunderea penală." 

Amintim că Parlamentul este convocat în ședință extraordinară până pe 19 iulie, pentru adoptarea acestui proiect.

Opoziția a anunțat deja că va sesiza Curtea Constituțională cu acest proiect.

Citeste mai multe despre   

Citeste pe MedLife.ro
Mituri despre colesterol


16172 vizualizari

 • +22 (38 voturi)    
  Fuga, in graba (Miercuri, 4 iulie 2018, 10:47)

  cearly [utilizator]

  noaptea ca hotii si ziua ca sobolanii... nu exista decat un singur tratament , atunci cand sunt in plen sa voteze legile justitiei
  • +25 (39 voturi)    
   Ziua ca viermii (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:21)

   doi si-un sfert [utilizator] i-a raspuns lui cearly

   Nu ii mai numiti sobolani. Sunt niste viermi care distrug din interior statul roman asa cum viermii mananca fructele din interior .
  • +4 (26 voturi)    
   paradoxal (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:56)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui cearly

   dar udemeristii sunt mai patrioti ca romanii ! Bah esti nebun !
   • +3 (7 voturi)    
    nu sunt (Miercuri, 4 iulie 2018, 12:24)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    mai patrioti, sunt niste santajisti.
    Negociaza denumirea abuzului contra cine stie stie ce pretentii de autonomie.
   • +7 (11 voturi)    
    Lasa-i, ca nu e chiar asa (Miercuri, 4 iulie 2018, 12:51)

    v_sile [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Au sprijinit guvernarea asta pana in panzele albe, inclusiv legile justitiei si modificarile de cod de procedura penala.

    Probabil sondajele interne au aratat ca sunt la limita de a mai intra in parlament, modificarile astea au ecou negativ destul de puternic in Ardeal.

    Acum incearca sa isi repereze onoarea nereperata, vorba lui nenea Iancu.

    Individul ala, Marton Arpad, le da lectii pana si lui Nicolicea si Iordache.
   • +2 (6 voturi)    
    Nu sunt (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:04)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    patria fiind Ungaria.
    Nu voteaza daca nu le iese.
   • +2 (8 voturi)    
    Corect (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:13)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Dar patriotismul lor e fata de Ungaria pentru a decrebiliza si distruge Romania!
   • +3 (3 voturi)    
    nu sunt. (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:34)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Dar nu s-au inteles cu PSD-ul la forma legii privind administratia locala, de aceea nu au mai votat.
    Definitia abuzului in serviciu si dezincriminarea neglijentei in serviciu au fost doar pretexte sa nu voteze.
   • +5 (7 voturi)    
    PSD- ul are o majoritate de tradatori (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:42)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    in favoarea lui Dragnea. Numai prin Dragnea romanii din PSD pot sa
    fie la ciolan. Cateva decenii, dupa care slavii o sa-i alunge si din Romania.
    Trebuie amintiti toti romanii din PSD care au votat pentru Dragnea,
    si in mod normal ei si familiile lor trebuie sa aiba de acum interdictie de a mai intra in Italia, Spania Franta, America de Sud. Cand nu o sa mai fie la putere si o sa vrea sa plece din Romania, sa poata pleca numai in Rusia la stapanii lor.
   • 0 (0 voturi)    
    au (Miercuri, 4 iulie 2018, 17:01)

    andrei1232000 [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    lipsit voturile contra de la UDMR. Astia sunt marii ticalosi. asociatie a minoritatilor, partid pe criterii etnice, daca votau contra legea nu trecea!
  • +12 (14 voturi)    
   Am putea sa ne strangem mai multi (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:04)

   EMC2*2/2#@4 [utilizator] i-a raspuns lui cearly

   pentru a deschide un proces colectiv impotriva parlamentarilor pentru nerespectarea intereselor cetatenilor si inalta tradare?

   Ma tot gandesc la aceasta varianta si am inceput sa analizez cat este de posibila. Nu am expertiza in drept (de niciun fel) dar ma voi consulta si cu cativa avocati.

   Daca exista cineva pe aici care ma poate ajuta cu cateva ideei legate de cum as putea pune in practica acest lucru .. as aprecia foarte mult.

   Si pentru guvern la fel...nerespectarea intereselor cetatenilor, inalta tradare, nerespectare program de guvernare.


   Trebuie sa fie trasi la raspundere. Nu mai putem sa le cerem nepotilor sa faca asta si ni sa ramanem neputinciosi. (precum in cazul revolutiei)
   • +3 (5 voturi)    
    este cea (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:52)

    Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

    mai buna idee, daca nu vrem sa iesim in strada !
  • +3 (3 voturi)    
   Surpriză (Miercuri, 4 iulie 2018, 16:01)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui cearly

   MinoRritatea a votat pt infractori
 • +19 (27 voturi)    
  mda (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:18)

  lula [utilizator]

  da, Ciordache, ati ajuns la capat de drum. ati muncit muuult sa distrugeti tot, iar acum meritati o vacanta lunga.

  sper sa va duceti toti dracu' pe o insula, pe care sa o inghita oceanul cu voi cu tot! dar nu stiu daca oceanu poate suporta atata marsavie pe metru patrat.
  • +7 (9 voturi)    
   ciordache (Miercuri, 4 iulie 2018, 12:26)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui lula

   e fericit ca a ajuns la capat de drum.
   Nu conteaza ca asta se intampla sa fie in fundul haznalei din fundul curtii, acoperit de rahat. Principalul este ca are buzele lipite de fesele dragniene asezate deasupra.
 • +14 (28 voturi)    
  manipulare (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:20)

  Cocalarul_Electronic [utilizator]

  de ce nu se anunta, organizeaza si promoveaza proteste masive cum a fost in cazul OUG13 si se prezinta stirea doar ca o stire oarecare?
  • +2 (14 voturi)    
   ca sa ... (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:58)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Cocalarul_Electronic

   fie liniste in tara ! Hahahaha ! Oricum este in moarte clinica ! Hahahaha !
  • +5 (9 voturi)    
   A plecat Tapalaga (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:06)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Cocalarul_Electronic

   Pentru ca au plecat cei care mentineau focul si protestele.

   Oricum, cu proteste sau fara proteste, e un gunoi de tara.

   Cu proteste, pentru ca ele nu au insemnatate legislativa, deci si daca ar iesi 2 milioane in strada, PSD au dreptul legitim si democratic sa-si treaca legile.

   Fara proteste, pentru ca chiar daca stai o ora-doua la Victoriei, n-ai nimic de pierdut. E ca si cum ai merge la vot si apoi acasa.

   Deci daca nu mai merg decat 5-7.000 de oameni, inseamna ca la restul li se rupe.
 • +22 (32 voturi)    
  HOTILOR! (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:40)

  CVL [utilizator]

  Nu stiu cum puteti dormi noaptea stiind ca faceti din propriul vostru mod de viata, incorect, indecent, lipsit de valorile morale si umane in cele din urma (adica simpatia deosebita pe care o aratati celor care se ascociaza sa fure pentru ei, pentru partid, pentru amantele lor, pentru copiii lor (care vor fi incapabili sa se descurce altfel, caci ccea ce ii reprezinta este ca sunt fata/fiul lui tata, politician care imparte functii si sinecuri tuturor incapabililor), lege. Imi furati viitorul mie si tuturor oamenilor decenti si corecti din tara noastra, si aratati lipsa totala de compasiune pentru cei care nu au avut norocul sa scape dintr-un spital (vezi rata de mortalitate infantila, vezi infectiile nozocomiale, vezi lipsa medicamentelor, vezi COLECTIV) dat fiind ca voi furati incontinuu. In fapt nu prostiti pe nimeni: noi stim exact ce vreti: ca nu cumva smecherii sa mai plateasca vreodata, iar partea proasta este ca voi dati frau liber criminalitatii de toate felurile doar sa scapati voi.

  Sa nu indrazniti vreodata sa va intrebati, hotilor maghiari, comunisti cu multe nume (PSD-isti, ALDE-isti, PNL-isti vopsiti), de ce nu sunteti respectati. Sunteti hoti, dragilor. Nu imi voi schimba valorile morale din cauza ca o cloaca de indivizi certati cu legea incearca sa ma convinga ca imi vor binele cand ma fura fara sa plateasca. Sunteti hoti, domnilor, nesimtiti, tupeisti, ne-oameni. Si chiar ma rog ca Dumnezeu sa va ajute pe fiecare, asa cum meritati, caci doar fiecare din voi ati jurat sa va puneti priceperea in slujba NOASTRA, a poporului roman.
  • +8 (10 voturi)    
   In constitutie (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:44)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui CVL

   Articolul 40 din Constitutie:

   (2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

   Eu cred ca acest partid este neconstitutional deoarece militeaza impotriva statului de drept( vezi cum este definit statul de drept )

   In al 2 lea rand acest partid nu este legitim deoarece a ajuns la conducere printr-o minciuna, mai exact minciuna prin omisiune deoarece ei nu au suflat o vorba desprea aceasta campanie de denigrare a justitiei + schimbarea legilor.

   Parerea mea este ca acest partid nu mai are legitimitate sa conduca Romania.
   In vremurile pe care le traim sunt aparati infractorii, smecherii si tupeistii.
   • +3 (5 voturi)    
    si cine ii leaga? (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:31)

    Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui CipCC

    si ceasca ar fi stat inca '100' ani daca din afara nu se 'planuia' ceva'. poporul asta e decapitat. 2 lucruri sint interesante: 1.copiii copiilor lor sint la putere promovati intens de partie dubioase, fara a avea criteriul de a servi romaniei….si normal ca isi salveaza pielea parintilor si a lor, a celor care au asigurat bunastarea familliei aparind interesele unor bande de infractori...si din pacate si copiii acestora din urma sint mai hidosi 2.avem un presedinte penibil, din aceeasi categorie. un mesaj fara continut, fara emotie, facut pe graba, poate cea mai scurta declaratie a unui presedinte cu o actiune de a ne linisti...kkr va decide spune el....'stati linistiti acolo' mesaj preluat de la un fost presedinte. atit.
 • +15 (25 voturi)    
  Ciordache (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:47)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Groparul justiției române.
 • +23 (31 voturi)    
  PSD (Miercuri, 4 iulie 2018, 11:51)

  florinos [utilizator]

  PSD, nu era mai bine sa-l faceti uitat pe Dragnea pe o insula, prin Madagascar sau Costa Rica, sa mai dati o marire de salarii si pensii dar sa nu va distrugeti politic ?

  Așa ați demonstrat țării întregi ca sunteti un grup de infractori care schimba legile doar in favoarea lor in timp ce populatia care v-a votat a fost lovita de inundatii.

  PSD si ALDE ar trebui sa aibe destinul PNȚCD sau CDR, in 5 ani nimeni nu o sa-si aminteasca de voi dar nu vor uita cum l-ati salvat pe Dragnea prin mutilarea Legilor Justitiei.
  • +7 (9 voturi)    
   ... (Miercuri, 4 iulie 2018, 12:49)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Subestimezi prostia romanilor! Vor vota psd in continuare...
  • 0 (2 voturi)    
   cred ca (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:33)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   nu ai inteles cine este pesede !
  • +4 (6 voturi)    
   :((( (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:55)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Au distrus tara, nu au demonstrat nimic nou. Ingrozitor. Asa e cand tarii in ansamblul ei nu-i pasa cine ajunge in parlament. O zi neagra :(((
 • +3 (5 voturi)    
  mai exista Oameni in psd ? (Miercuri, 4 iulie 2018, 12:11)

  lp [utilizator]

  acum ar fi momentul, fiecare vot e crucial. daca printre cei din psd mai exista cineva care sa nu fie complet vandut mafiei, acum este momentul in care, prin votul impotriva, sa arate ca psd nu este intruchiparea raului absolut.
  • -1 (3 voturi)    
   .. cai verzi (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:52)

   bogdanrech [utilizator] i-a raspuns lui lp

   Nu există oameni în PSD, doar șobolani. Absolut niciunul nu e om acolo!
 • +8 (10 voturi)    
  10 August (Miercuri, 4 iulie 2018, 12:41)

  Cetatean_din_diaspora [utilizator]

  Nu uitati.
 • +8 (8 voturi)    
  Da (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:34)

  mitg [utilizator]

  “"Să nu mai amenințe cineva acest grup! Este valabil pentru toată lumea din această sală!"

  Zise Cezar.
 • +9 (9 voturi)    
  e... (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:35)

  liviu_ [utilizator]

  se gasesc cativa care sa tradeze...
  mai ales ca dracnea e darnic... ca nu da de la el...
  pe langa asta... neindeplinirea numarului de voturi e doar o problema temporara...

  acest parlament TREBUIE DIZOLVAT!!!

  de 2 ani de sile SINGURUL lucru care-l face e sa apere hotii... atat... maririle sunt doar ca sa taca prostii din gura!
 • +7 (9 voturi)    
  OGLINDA CENTENARULUI (Miercuri, 4 iulie 2018, 13:51)

  Harold [utilizator]

  Live: Lehamite, alta intervenţie/întrebre, limbaj de lemn, minciuni psd-iste, "adoptat", "stat de Dragnea", hoţii au rescris codul penal - CENTENARUL HOŢILOR!
 • +10 (10 voturi)    
  multumim minoritatilor (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:06)

  loveparade [utilizator]

  toti burtosii nesimtiti care militeaza pentru, vezi doamne, toleranta si multupluralism dar etern intepeniti pe niste locuri de parlamentar ca sa reprezinte...ce? 13 sarbi, 5 tatari si 2 ruteni si o umatate de armean pentru care oricum nu fac nimic!
  are cineva vreo indoiala ca pambuccian a votat altfel decat tovaru' vosganian care vroia sa se salveze toti impreuna?!
  niste ordinari!!!
  • +9 (9 voturi)    
   marea problema nu este ca au votat (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:59)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

   pentru codul penal al hotilor, marea problema este ca nu fac nimic pentru cei pe care ii reprezinta. Ai zis bine: reprezinta 13 sarbi, 5 tatari, 2 rusi si o jumatatea de armean...DAR NU FAC NIMIC PENTRU EI.
   • +1 (1 vot)    
    absolut (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:31)

    loveparade [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    nu fac nimic pt ei si sunt si mult mai greu sa fie trasi la raspundede decat alti alesi de opozitie, carora oricine din circumsciptie le poate bate obrazul.
    intre timp, a aparut lista cu numele celor care au votat pentru.Pambuccian nu e printre ei, scuze ca l-am bagat in aceeasi oala cu vosganian.
 • +8 (10 voturi)    
  Deja suntem un stat oligarhic (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:24)

  Rescator [utilizator]

  comunisto-securisto-stalinist.Totul pentru a o duce
  bine o nomenclatura jegoasa,inculta si lacoma
  formata din vreo 200 de politruci hamesiți,iar restul
  romanilor pot pleca in lumea larga trantind ușa dupa ei.Nu am crezut ca dupa numai 29 de ani de la
  Lovitura de Stat a lui Ilici vom ajunge aici.
  Uitați-va la fața de intelectual de Caracal a lui Ciordache (Doctor de Balți)si veti ințelege pe ce maini a incaput Romania.
 • -12 (12 voturi)    
  sa nu ne facem iluzii... (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:38)

  demaGOGU [utilizator]

  ...romanii nu mai au, daca au avut vreodata!, dreptul de a auto-legifera si de se autoguverna.

  vor interveni pe rand, guvernatorul de la Cotroceni, binomul, ambasadele, comisia de la venetia, comisia ue si restul comitetelor si comisiilor pentru ca interesele proprietarilor de drept ai tarii sa nu fie atinse.

  in interval, romanul lambda va continua sa slujeasca pe salarul minim de 1000 lei (eur 250) ptr a isi asigura...supravietuirea.
  • +5 (7 voturi)    
   Esti Dancila? (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:12)

   Harold [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Altfel nu ai nicio scuza.
  • +3 (5 voturi)    
   Daaaaaaa... (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:22)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ..."pentru ca interesele proprietarilor de drept ai tarii sa nu fie atinse.". Adevarat: proprietarii de drept ai tarii sunteti voi, hotii.
 • +10 (10 voturi)    
  mda... (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:50)

  liviu_ [utilizator]

  ieri a murit un om din cauza INCOMPETENTEI SI REAVOINTEI guvernului si parlamentului...
  azi aceste institutii (conduse de infractori) voteaza castrarea justitiei din romania (cu r mic).

  seful camerei deputatilor (inculpat si condamnat in diverse dosare) isi cere scuze puscariasilor... in schimb elevilor sau pacientilor nu-si cere nimeni scuze!

  intr-o asemenea tara nu se mai poate sta!
 • +6 (6 voturi)    
  Imperiul Contraataca (Miercuri, 4 iulie 2018, 14:53)

  Martinezu [utilizator]

  Dragnea trece in fata cu un avans considerabil lasand in urma un dezastru epic.
  Majoritatea prinsa in raza imperiului aplauda si considera ca imparatul lor este curat desi pute de la o posta a dejectii astrale.
  Ceilalti, minoritatea discuta daca protestele sa fie pasnice sau cu arme laser.
  Pasnicii castiga din nou.
 • +7 (9 voturi)    
  Abia acum dorm astia bine (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:09)

  Dalinar [utilizator]

  In susurul banilor care curg, furati of course, linistiti ca nu or sa mai fie hingheriti de justitie.
  Noapte Buna!
 • +9 (13 voturi)    
  ADIO ROMANIA! (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:14)

  Harold [utilizator]

  Scapa cine poate!
  • +3 (5 voturi)    
   Eu (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:48)

   DrX [utilizator] i-a raspuns lui Harold

   Am scapat deja:) !
 • +8 (8 voturi)    
  RUSINE minoritatilor care au facut posibila (Miercuri, 4 iulie 2018, 15:59)

  CVL [utilizator]

  trecerea acestei legi. Poate ca voi nu traiti in Romania, sau nu va considerati cetateni romani de ati acceptat o mituire de joasa speta pentru un mic beneficiu. Voi sunteti la adapostul "specialitatii" functiei de parlamentar, asa ca de ce sa actionati ca niste adevarati cetateni romani?

  Iata de ce ar trebui, in opinia mea, sa nu mai existe statut mai special decat cel de independent. Altfel, sunteti o masa de manevra pentru putere (oricare ar fi ea) si va asigurati functia doar prin etnie, voi nefiind in fapt niste oameni onorabili daca creditati hotia si grupurile infractionale. In legislatie sa nu se mai permita numar de functii pe criteriul de etnie.

  Ia sa vedem, daca stiti ca sunteti monitorizati de societate cum votati, o sa va mai convina sa va vindeti pe cativa arginti?
 • +7 (7 voturi)    
  Avant in vedere miza (Miercuri, 4 iulie 2018, 16:00)

  Ion-i_pozitivi [utilizator]

  ma intreb cum au putut minoritatile sa voteze cu asa ceva... ori sunt si aia corupti pana in in panzele albe ori s-au lasat cimparati. Oricum au avut o ocazie sa fie eroi si au ratat.
  • +1 (1 vot)    
   daca si PMP are tradatori... (Miercuri, 4 iulie 2018, 16:44)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui Ion-i_pozitivi

   ce te astepti la cei ce stau gata sa suga/santajeze/concubineze/etc..
  • +1 (1 vot)    
   am inteles ca au fost mituiti (Miercuri, 4 iulie 2018, 16:45)

   CVL [utilizator] i-a raspuns lui Ion-i_pozitivi

   oricum e josnic
 • +3 (3 voturi)    
  Propun (Miercuri, 4 iulie 2018, 16:44)

  hmc [utilizator]

  includerea in nomenclatorul de meserii a ocupatiei de "delapidator" si totodata infiintarea unei institutii de invatamant cu acest profil, cu presedinte onorific Dragnea. M-as inscrie si eu la clasa doamnei Firea, daca raman locuri fara plata!
  • +3 (3 voturi)    
   Adaug (Miercuri, 4 iulie 2018, 18:21)

   Harold [utilizator] i-a raspuns lui hmc

   Daca raman locuri fara spaga...
 • +2 (2 voturi)    
  Lista rusinii (Miercuri, 4 iulie 2018, 19:17)

  Decadere [utilizator]

  Pentru amputarea Codului Penal au mai votat:

  ALDE
  Anton Anton (ministrul Energiei)
  Avram Constantin
  Calota Florica Ica
  Cataniciu Steluta-Gustica
  Cucsa Marian-Gheorghe
  Cupa Ion
  Gavrilescu Gratiela Leocadia (vicepremier, ministrul Mediului)
  Gerea Andrei Dominic
  Lovin Dumitru

  Nita Mihai
  Olteanu Daniel
  Petcu Toma-Florin
  Pistru-Popa Eusebiu-Manea
  Surgent Marius-Gheorghe
  Tabugan Ion

  PSD
  Andrei Alexandru-Ioan
  Andrusca Danut
  Axinte Vasile
  Babus Radu
  Balint Liviu-Ioan
  Balanescu Alexandru
  Barladeanu Dragos-Petrut
  Bejinariu Eugen
  Birchall Ana (vicepremier pentru parteneriate strategice)
  Boboc Tudorita-Rodica
  Boboc Valentin Gabriel
  Bogaciu Alexandra-Corina
  Bogdan Gheorghe-Danut
  Bontea Vlad
  Bota Marius Sorin-Ovidiu
  Bran Ioana (ministrul Tineretului si Sportului)
  Bucura-Oprescu Simona
  Budai Marius-Constantin
  Buicu Corneliu-Florin
  Burciu Cristina
  Caciula Aurel
  Calin Ion
  Caprar Dorel-Gheorghe
  Caruceru Aida-Cristina
  Chiriac Viorel
  Ciocan Dan
  Ciolacu Ion-Marcel
  Ciuhodaru Tudor
  Citea Vasile
  Cobuz Maricela
  Cocos Vasile
  Cosma Andreea
  Cuc Alexandru-Razvan
  Dinu Cristina-Elena
  Dirzu Ioan
  Dobrica Ionela Viorela
  Dobrovici-Bacalbasa Nicolae
  Dragnea Nicolae-Liviu
  Draghici Mircea-Gheorghe
  Dumitrache Ileana Cristina
  Dunava Costel Neculai
  Florea Damian
  Florea Oana-Consuela
  Floroiu Ionel
  Furtuna Mirela
  Gavrila Camelia
  Gavrilita Bianca - Miruna
  Gaina Mihaita
  Georgescu Nicolae
  Gherman Dumitru
  Gilia Claudia
  Goga Octavian
  Halici Nicusor
  Havrici Emanuel-Iuliu
  Holban Georgeta-Carmen
  Hunca Mihaela
  Iancu Iulian
  Iancu Marius-Ionel
  Iftimie Neculai
  Ilisanu Claudiu-Augustin
  Intotero Natalia-Elena (ministrul pentru Romanii de pretutindeni)
  Iordache Florin
  Jivan Luminita-Maria
  Lazar Sorin
  Lupascu Costel
  Macovei Silviu Nicu
  Manole Petre-Florin
  Marica Petru-Sorin
  Matei Calin-Vasile-Andrei
  Margarit Mitica-Marius
  Mihalcescu Carmen-Ileana
  Minzatu Roxana
  Moagher Laura-Mihaela
  Mocioalca Ion
  Mohaci Mihai
  Musoiu Stefan
  Nasra Gabriel-Horia
  Neata Eugen
  Nicolae Andrei
  Nicolicea Eugen
  Nistor Laurentiu
  Nita Nicu
  Nosa Iul
 • +2 (2 voturi)    
  Mai,mai... (Miercuri, 4 iulie 2018, 19:21)

  solar [utilizator]

  Si de data asta - a câta oară ? - UDMR a reusit sa se fofileze si sa se spele pe maini . TRAIASCA POLITICAL CORECT !!
 • +2 (2 voturi)    
  Pensii speciale (Miercuri, 4 iulie 2018, 20:28)

  Propinatiu [utilizator]

  Din fierbinte recunoştinţă, PSDragnea trebuie să le dea pensii speciale de Centenar la colegii fideli din grupul minorităţi care i-au votat Codul Penal.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version