Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că Partidul Mișcarea Populară va vota pentru moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, fără să fie nevoie ca cineva să negocieze cu formațiunea sa, dar nu crede că acțiunea va avea succes, relatează Mediafax.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

"O votăm și dacă nu are șansă de reușită, că doar nu o să votăm cu Dăncilă. Marea problemă e să nu ne facem de râs, să luăm bătaie. Sunt cam 80 de voturi diferență în favoarea puterii, mai au minoritățile și UDMR", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte a vorbi și despre racolările din ultima perioadă, inclusiv din formațiunea pe care o conduce- Partidul Mișcarea Populară.

"Toți trag e partidele mai mici ca să-și rotunjească numărul de parlamentari, numai că numai fraierii pleacă, după mine. Cei care pleacă la PSD nu sunt puși pe locuri eligibile la viitoarele alegeri. Cei care se uită către partidul lui Ponta, personal nu cred că va intra în Parlament. Uitați-vă cum și-a pus emblema cu partenerul lui, marele Bănicioiu care ne spunea la toate televiziunile că avem mijloace să îi salvăm, în loc declanșeze mecanismul european. Acesta e penal împreună cu premierul. A sacrifica oameni mințind public că ai mjloace să salvezi viețile acelor nenorociți este o crimă. Cu acesta vrea să defileze Ponta?",a mai spus Băsescu.

PNL a anunțat că va iniția moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă, urmând să încerce atragerea de voturi chiar și din partea aleșilor PSD.