Prezenţa ministrului de Externe la Palatul Cotroceni urmare a convocării venite din partea şefului statului este o decizie pe care o va lua premierul, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

Teodor Meleșcanu este așteptat marți la Palatul Cotroceni, potrivit programului de pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale.

Ce a spus luni Dăncilădespre acest subiect: Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles, dacă îşi va da acordul primul ministru, va merge

Liviu Dragnea a declarat că este o decizie pe care o va lua premierul după o discuţie cu domnul ministru Meleşcanu:

”Aici vreau să spun două lucruri. La discuţia, întâlnirea, singura pe care am avut-o după instalarea guvernului condus de doamna Dăncilă, la Cotroceni, preşedintele Iohannis, doamna prim-ministru şi cu mine, printre alte lucruri convenite s-a convenit că preşedintele sau consilierii prezidenţiali sau şefii de cabinet ai consilierilor prezidenţiali nu convoacă şi nu cer miniştrilor să vină la întâlniri la Cotroceni, ci este o discuţie care are loc între preşedinte şi prim-ministru, preşedintele discută cu primul ministru, îi solicită sau îi spune că vrea să aibă o întâlnire cu un ministru sau cu mai mulţi miniştri şi amândoi convin să aibă loc întâlnirea.

Acest lucru nu s-a respectat niciodată şi va decide doamna prim-ministru ce se întâmplă, pentru că preşedintele nu conduce guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte şi orice face guvernul fără să-l întrebe - nici nu poţi să-l întrebi tot timpul, că nu este foarte uşor de găsit - deranjează. Deci va comunica doamna prim-ministru, va comunica ministrul de Externe dacă va avea loc această întâlnire. Asta nu e o problema a PSD", a declarat Liviu Dragnea, luni, după şedinţa BPN al PSD.”