Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins joi solicitarea USR ca premierul Viorica Dăncilă să vină în Parlament pentru a da explicații legate de memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Viorica DancilaFoto: Agerpres/EPA

Reprezentantul USR în Biroul Permanent, Cristian Seidler, a precizat că PSD a transmis, prin Florin Iordache, că premierul poate veni la audiere abia în septembrie. ”Este hilar. Dincolo de acest lucru, este neacoperit de regulament. Dânşii inversează şi citesc în diagonală două articole ale regulamentului şi preiau ce le convine, unde le convine, pentru a face nimic altceva decât a acoperi incompetenţa Guvernului”, a spus deputatul USR.

Solicitarea a fost susținută și de liberali. Deputatul PNL Paul Victor Dobre a precizat că s-a ajuns la o situație absurdă. ”O să ajungem în situația să o vedem pe dna Dăncilă o dată pe an sau din an în paști”, a comentat el, adăugând că audierea premierului era necesară având în vedere atât deteriorarea situației economice, cât și încălcarea prevederilor constituționale de politică externă.