Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca era firesc ca Mihai Tudose sa plece din functia de premier, din moment ce nu mai avea sprijinul PSD, si ca social-democratii mai mult s-au certat decat au guvernat.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Din moment ce PSD si-a retras sprijinul politic, e absolut normal sa plece Tudose, sa-si dea demisia, fiindca fara sprijin politic nu poti guverna. E vorba de un guvern politic. Deci, din acest punct de vedere, nu prea avem ce comenta, asta e situatia, e decizia PSD. (...) Au aparut in ultima perioada mai multe conflicte interne, mai mult s-au certat decat au guvernat si, din acest punct de vedere, eu cred ca era de asteptat o astfel de decizie si o astfel de solutie. Tudose a facut cateva greseli fundamentale, inclusiv acea declaratie de saptamana trecuta (n.r. - referitoare la tinutul secuiesc), dar eu nu sunt naiv si nu cred ca acele jigniri si acele declaratii pe care le-a facut au avut o contributie esentiala, dar pana la urma nu au ramas fara consecinte", a spus Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a mai spus ca formatiunea sa asteapta propunerea PSD pentru functia de premier, precum si consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

"Ce va face PSD mai departe este treaba sa si a coalitiei de guvernare, sa vedem cu ce propunere vor veni. Ei au majoritatea, dar e la fel de important ce va face presedintele Iohannis, cum va reactiona dupa consultarile cu partidele politice. Vom vedea. In acest moment, noi nu avem altceva de zis, pentru ca asteptam decizia coalitiei si, dupa ce aceasta demisie se va operationaliza, asteptam consultarile si pana la consultari vom avea o pozitie si despre ceea ce urmeaza sa facem", a completat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mentionat ca, deocamdata, nu stie daca formatiunea sa va sustine sau propunerea PSD pentru functia de premier, nici daca formatiunea sa va inainta o astfel de propunere la consultarile de la Cotroceni.