Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, afirma ca prin modificarile la legile justitiei anuntate de ministrul Tudorel Toader "PSD vrea sa revina la perioada in care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise in sediul de partid din Kiseleff". Tomac sustine ca societatea trebuie sa reactioneze pe masura.

Eugen Tomac - PMPFoto: Hotnews

"Initiativa ministrului de justitie, Tudorel Toader, prin care acesta doreste scoaterea din procedura de numire a sefilor de Parchete a Presedintelui Romaniei, arata ca, in fapt, PSD pune in practica ceea ce si-a dorit dintotdeauna: control total pe justitie. Practic, prin aceste modificari se va reveni la perioada in care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise in sediul PSD din Kiseleff.

Prin acest demers Liviu Dragnea duce mai departe opera corifeilor din USL - Voiculescu, Ponta si Antonescu - care sustineau ca nu vor avea toata puterea pana cand nu vor controla justitia.

Acum au trecut la actiune si vor sa puna sub control total justitia, anuland prin acest act toate progresele pe care Romania le-a facut in domeniu, cu mare efort. Presedintele, neutru politic, este si garantul Constitutiei. Consider ca acest demers urmareste, in modul cel mai clar, politizarea totala a justitiei. Propunerea lui Tudorel Toader este inadmisibila si cred ca societatea trebuie sa reactioneze pe masura," a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.