Europarlamentarul roman Ramona Manescu (PNL/PPE) prezideaza marti o conferinta la Parlamentul European cu privire la "modelul" reprezentat de Qatar in randul tarilor arabe in ceea ce priveste institutiile nationale pentru apararea drepturilor omului. De mentionat ca, in raportul sau pe anul 2016, organizatia Human Rights Watch (HRW) semnaleaza incalcari flagrante ale drepturilor omului ce continua sa aiba loc in Qatar, precum abuzul si exploatarea la care sunt supusi imigrantii care vin sa munceasca in aceasta tara, incalcarea libertatii de expresie si persecutarea jurnalistilor, discriminarea impotriva femeilor, precum si pedepsirea aspra, de la inchisoare, flagelare si pana la pedeapsa capitala, pentru relatiile in afara casatoriei.

Ramona ManescuFoto: europarl.europa.eu

Conferinta prezentata de Manescu este intitulata "Rolul institutiilor nationale arabe pentru drepturile omului in promovarea si apararea drepturilor omului: Qatar-ul drept model".

Eurodeputata Ramona Manescu este presedinte al grupului de prietenie UE-Qatar, precum si membru al Comisiei pentru drepturile omului si al Delegatiei pentru relatiile cu Peninsula Arabica.