Presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca nu este exclusa infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze ce s-a intamplat la referendumul din 2012, potrivit Agerpres. Intrebat, in conditiile infiintarii comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, daca nu ar fi necesara si o comisie care sa verifice ce s-a intamplat la referendumul din 2012, Dragnea a raspuns: "Nu este exclus".

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Daca se va infiinta o comisie si pentru referendum, nu stiu, poate ca da, poate ca nu, acolo fiind si mai aproape evenimentele s-ar putea sa doreasca mai multi sa vorbeasca sau sa fie chemati. Am primit si eu, am primit si noi de la cetateni acelasi lucru: dar de ce nu si pentru referendum? Bun, eu nu exclud aceasta varianta", a afirmat Liviu Dragnea.

El a precizat ca miercuri se va infiinta comisia de ancheta privind alegerile din 2009 si tot miercuri aceasta comisie va incepe sa functioneze. Dragnea a afirmat ca persoanelor care vor fi chemate la audieri la aceasta comisie le va fi greu sa refuze invitatia.

"Cred ca o sa fie greu sa refuze, nu imposibil. Am vazut declaratia procurorului general al Romaniei care are declaratii din ce in ce mai arogante si sfidatoare. Eu nu cred ca cineva are dreptul sa refuze sa se prezinte la o comisie parlamentara, vorbim de Parlamentul Romaniei, intr-un stat democratic. Daca cineva, de exemplu, este chemat ca martor intr-un dosar si nu vrea sa spuna adevarul, poate fi incadrat la favorizarea faptuitorilor. Nu e comisie penala, dar aceasta comisie poate sa sesizeze organele de ancheta. Nu vreau sa avem o atitudine razboinica pentru ca nu e facuta o comisie impotriva cuiva, nici macar impotriva lui Traian Basescu , este o comisie care va incerca sa puna cap la cap niste informatii, niste declaratii, niste documente, sa incercam sa ajungem la un adevar", a mai spus Dragnea.