Fostul deputat PSD Cristian Rizea a raspuns acuzatiilor legate de faptul ca plecat dintr-un hotel din Vaslui fara sa plateasca masa si cazarea si ca nu ar fi achitat niste bilete de avion afirmand ca PRU avea prin contract obligatia sa-i achite cheltuielile din campania electorala, iar biletele de avion pe care nu le-ar fi platit i-au fost de fapt oferite cu titlu gratuit de omul de afaceri Alin Burcea dupa ce acesta aflase de intentia sa de a candida la Primaria Sectorului 5, potrivit News.ro.

Cristian Rizea sustine ca nu el, ci PRU nu si-a respectat obligatiile care-i reveneau printr-un contract incheiat cu un hotel din Vaslui.

￯Cel care a decis unde sa candidam eu si dl. Ciprian Tirdea a fost domnul Bogdan Diaconu, in ciuda faptului ca isi daduse cuvantul in fata colegilor din conducerea PRU ca vom candida pe lista de la Bucuresti ! Cu o zi inainte de data limita a depunerii candidaturilor Bogdan Diaconu m-a rugat sa merg la Vaslui ca partidul va suporta din punct de vedere financiar cheltuielile aferente campaniei electorale, inclusiv costurile de cazare!￯, a scris, pe Facebook, Cristian Rizea.

In ceea ce priveste acuzatiile aduse de omul de afaceri Alin Burcea, Rizea precizeaza ca Burcea l-a abordat, fiind interesat de perspectiva ca fostul deputat sa devina primar al sectorului 5 la alegerile din iunie 2016.

"Cel care m-a cautat prima oara la telefon a fost domnia sa, care a insistat sa ne vedem la o cafea, motiv pentru care ne-am vazut in biroul meu din sediul PSD Sector 5. Cu toate ca ne stiam doar din vedere din vremea guvernarii PSD in perioada 2000-2004, am inteles imediat ca Alin Burcea era foarte interesat de persoana mea deoarece, in calitatea mea de presedinte PSD Sector 5, imi exprimasem public intentia de a candida la Primaria Sectorului 5!", sustine Rizea.

El a spus ca, la insistentele lui Burcea, au mers impreuna la Mamaia si la Predeal cu familia. "Domnia sa mi-a oferit chiar niste bilete de sejur gratuite in Grecia in luna iulie-august 2015, bilete pe care le-am oferit unor colegi de la PSD Sector 5 (element care se poate foarte usor verifica)! In acea perioada, avand nevoie de niste servicii turistice, am apelat la dl. Alin Burcea, care ma rugase ca pentru astfel de solicitari sa colaborez cu agentia dansului, lucru pe care l-am facut, domnia sa insistand ca nu trebuie sa achit contravaloarea acestor servicii!", se justifica fostul pesedist.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea datoreaza de circa doi ani companiei Paralela 45, una din cele mai mari agentii de turism din Romania, aproximativ 4.000 de euro pentru zece bilete de avion pe ruta Bucuresti-Nisa, a declarat miercuri, pentru News.ro, proprietarul companiei, Alin Burcea, care considera ca Rizea este "un escroc in serie care nu a vrut nicio clipa sa plateasca aceste bilete", si ca orice incercare de a-si recupera banii s-a dovedit un esec.

"De aproape doi ani imi datoreaza aceasta suma. Mi-a cerut niste bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior ca era o gasca intreaga din Romania care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era presedintele PSD Sector 5, deci am mers pe incredere intr-un deputat in Parlamentul Romaniei, nu era un tigan din Colibasi", a spus Burcea, pentru News.ro.

Patronul Paralela 45 a mentionat ca a incercat pe diverse cai sa ajunga la Rizea ca sa isi recupereze banii, dar nu a reusit. "Isi schimba telefonul din doua in doua saptamani. A disparut ca magarul in ceata. L-am vazut anul trecut anchetat de Politie, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru ca am vazut ca a mai dat teapa unui hotel", a precizat Burcea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea si un prieten de-al sau, Ciprian Tirdea, care au candidat anul trecut din partea PRU la alegerile parlamentare, vor fi dati in judecata de administratorul unui hotel din Vaslui dupa ce acestia au stat, in timpul campaniei electorale, la un hotel din municipiul Vaslui, unde au mancat si baut, fara sa achite serviciile hoteliere in valoare totala de peste 43.000 de lei.

Potrivit reprezentantilor Hotelului Racova din Vaslui, cei doi politicieni au plecat chiar in noaptea alegerilor generale din cele doua camere pe care le inchiriasera la inceputul lui noiembrie, fara a plati pentru cazarea de care au beneficiat pe perioada celor 40 de zile.

De asemenea, Cristian Rizea si Ciprian Tirdea au semnat si toate notele de plata de la restaurantul hotelului, unde au mancat, bonuri pe care, de asemenea, nu le-au achitat.

Suma totala pe care cei doi o au de platit la hotelul din Vaslui se ridica la 43.220 de lei. Cea mai mare factura ca valoare, respectiv 40.803,99 lei, este pe numele lui Ciprian Tirdea, cel care, de altfel, a semnat majoritatea notelor de plata de la restaurant, unde politicienii au oferit mancare si bautura la zeci de persoane pe perioada desfasurarii campaniei electorale.