Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat luni existenta unui conflict cu premierul Sorin Grindeanu, sustinand ca decizia "inteleapta" de abrogare a OUG 13 a fost luata "de comun acord" cu "speranta ca incet-incet protestele vor inceta". Liderul PSD a mai sustinut ca "Nu exista niciun conflict intre mine si domnul prim ministru, sustinerea mea pentru el este aceeasi". Este pentru prima data de la numirea lui Sorin Grindeanu cand el si Liviu Dragnea fac separat declaratii presei. Luni, cei doi au venit separat la dezbaterile din Parlament pe tema proiectului de buget, lucru care a reprezentat inca o premiera.

Dragnea si GrindeanuFoto: Captura Digi 24

In ceea ce priveste o eventuala demisie sau demitere a ministrului Justitiei, Florin Iordache, Liviu Dragnea spune ca primul ministru i-a comunicat ca va avea o discutie cu Iordache: "Ne-a comunicat ca asta este decizia lui, sa aiba o discutie amandoi si sa ia o decizie."

Liviu Dragnea a vorbit si despre modalitatea de adoptare a actelor normative, afimand ca "Astfel de consultari si dezbateri cred, care dureaza o luna, care dureaza doua... opinia publica sa fie informata. Asa cred ca trebuie sa se intample cu orice act normativ."

Declaratia vine in ciuda faptului ca Guvernul a incercat sa modifice Codul penal si Codul de procedura prin celebra Ordonanta de Urgenta nr. 13, intr-o sedinta a Executivului care a avut loc in seara de 31 ianuarie, fara vreo dezbatere publica.

Referitor la protestele masive din strada si la presedintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a afirmat ca "Sper ca presedintele sa aiba un mesaj echilibrat si un apel la calm."