Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Alexandria, ca, atat timp cat Legea 90/2001 va fi in vigoare - cea care interzice unei persoane condamnate definitiv sa fie membru in Guvern, lui ii va fi foarte greu, iar social-democratii cauta in prezent o posibilitate legala in acest sens, relateaza News.ro.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Functia de presedinte de partid si functia de prim-ministru detinuta de un singur om reprezinta o incarcatura foarte mare. Din acest motiv, daca vreodata se va mai ajunge la aceasta situatie, partidul si cel care este in functia de presedinte trebuie sa cumpaneasca foarte bine daca e corect sau nu, daca este eficient sau nu, daca este periculos sau nu. Lucru care se va si intampla in perioada urmatoare", a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PSD a mai spus, referitor la legea 90/2001, ca social-democratii cauta o posibilitate legala care sa ii permita sa fie premier, in conditiile in care a fost condamnat cu suspendare in dosarul Referendumului din 2012, scrie News.ro

"Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstitutionala pentru ca de fapt se vorbeste despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales. Atat timp cat acea lege e in vigoare, mie imi va fi foarte greu. Sau cel putin pana acum nu am gasit o cale prin care sa cred ca se poate depasi. Mai cautam. Pana cand o sa mergem la consultari (cu presedintele Klaus Iohannis - n.r.) o sa vad daca exista vreo posibilitate legala sau nu. Cat e in vigoare, mie imi va fi foarte greu. Nu am gasit o cale sa cred ca se poate depasi. O sa vad daca exista o posibilitate legala sau nu", a subliniat Dragnea.

Presedintele PSD a mers, vineri, la Alexandria, pentru a primi certificatul de deputat de la Biroul Electoral Judetean din Teleorman.