Laura Chiriac afirma ca i s-a cerut de catre conducerea ALDE sa renunte la mandatul de consilier local pe care l-a obtinut la alegerile locale din 5 iunie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu o promptitudine demna de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasa si mi-a pus in fata documentele pentru renuntarea la mandatul de consilier local, obtinut in urma acestor alegeri!", a scris Laura Chiriac, pe contul ei de Facebook.

Aceasta afirma ca se retrage din functiile detinute in ALDE: "Pana la viitorul proiect, politic sau nu, ma voi retrage din fuctiile detinute in ALDE, urandu-le succes colegilor mei de la sectorul 1 si avand credinta ca mandatul lor de consilieri locali va fi calauzit de nevoile si interesele oamenilor care ni s-au plans de opacitatea si dispretul unei administratii profund corupte!".

In ceea ce priveste rezultatul obtinut in sectorul 1, acesta "a fost mult sub aspiratiile" sale, dar "este tot ceea ce s-a putut obtine cu un buget infim de campanie si cu mii de km parcursi pe jos! Si fara compromisuri!", crede Laura Chiriac.

"Pe de alta parte, este cel mai bun scor obtinut de un candidat Alde in Bucuresti!", arata ea.

Calin Popescu-Tariceanu a catalogat drept "foarte corecta" decizia Laurei Chiriac, candidatul pentru functia de primar al sectorului 1, de a se retrage din functiile detinute in partid, mentionand ca, in cazul in care nu ar fi facut acest lucru, i-ar fi fost retras sprijinul politic.

"Este foarte corect ce a facut, pentru ca daca nu ar fi demisionat am fi fost noi obligati sa ii retragem sprijinul politic, avand in vedere ca in plina campanie electorala a fost un incident care a marcat campania ALDE la sectorul 1 in mod defavorabil, prin comportamentul lipsit de minima decenta al candidatului Laura Chiriac", a afirmat Tariceanu, citat de Agerpres.

Tariceanu a facut referire la un filmare difuzata in timpul campaniei de tabloidul Cancan, in care Laura Chiriac apare sarutandu-se intr-o parcare cu Sergiu Diacomatu.