Premierul Dacian Ciolos si-a inceput duminica seara, la Detroit, vizita de lucru in Statele Unite ale Americii, participand la un dineu informal oferit de John Rakolta Jr., consulul general onorific al Romaniei la Detroit, relateaza Agerpres. Luni dimineata, primul ministru va vizita centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, unde are prevazuta o intalnire cu ingineri romani care lucreaza pentru compania americana.

Dacian CiolosFoto: Agerpres

Dacian Ciolos va discuta apoi cu reprezentanti ai unor companii americane in cadrul unui dineu de lucru, urmat de o intrevedere cu Mark Fields, CEO Ford Motor Company, la sediul central al companiei Ford.

Legat de intalnirile de la compania Ford, premierul preciza, inaintea vizitei, ca aceasta este destinata incurajarii companiei de a continua investitiile in Romania: "O sa am si o vizita la Detroit, la compania Ford, pentru a-i incuraja sa continue investitiile in Romania. Noi, in ultimele luni, am deblocat anumite probleme care impiedicau decizia Ford de a continua investitia la Craiova. Aceasta decizie a fost luata, insa cred ca si in jurul acestui proiect de investitii de la Craiova se mai pot dezvolta si alte investitii cu furnizori, atat furnizori pentru Ford, veniti din Statele Unite, cat si parteneriate cu companii romanesti."

In cursul dupa-amiezii de luni, prim-ministrul si delegatia oficiala se vor deplasa la Washington, seara fiind prevazut in program un dineu informal cu fosti ambasadori americani in Romania.

In cadrul vizitei de lucru de patru zile in Statele Unite ale Americii, Dacian Ciolos va avea intalniri cu vicepresedintele SUA, Joseph Biden, si alti oficiali americani, precum si cu reprezentanti ai mediului de afaceri si membri ai comunitatii romanesti din zona Washington.