Biroul Permanent al Senatului urmeaza sa se intruneasca marti dimineata, de la ora 10.30, pentru a lua act de cererea DNA de urmarire penala a lui Titus Corlatean si a o trimite pentru raport la Comisia juridica.

Titus Corlatean (foto arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit procedurii parlamentare, comisia juridica il va audia pe Corlatean, care poate veni sa isi studieze dosarul odata ce acesta ajunge la comisie si este desigilat. Avizul dat de comisia juridica este consultativ, votul in plenul Senatului fiind cel decisiv.

Laura Codruta Kovesi a precizat ca dosarul "Vot Diaspora 2014" are 19 volume si au fost audiati in acest dosar inclusiv ambasadori.

"Au fost audiati si ambasadori si sefi ai misiunilor diplomatice, au fost audiati si functionari din cadrul ministerului. Pot sa va spun ca atasat referatului procurorului au fost inaintate 19 volume, copii ale dosarului, in care se regasesc declaratii de martori, persoane sau functionari care au fost implicati in aceste activitati. Sunt documente ridicate de la diverse institutii publice, alte date si informatii pe care se bazeaza probatoriul in acest moment", a spus sefa DNA.