Premierul Dacian Ciolos si ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, vor discuta sambata dupa-amiaza la Palatul Victoria pe tema situatiei din sistemul sanitar si a scandalului dezinfectantilor din spitale, au declarat surse oficiale pentru Agerpres. Si Biroul de presa al Guvernului a anuntat ca sambata, in jurul orei 16:00, va avea loc o intalnire cu factorii de decizie din sanatate.

Dacian Ciolos si Patriciu Achimas CadariuFoto: Facebook - Dacian Ciolos

Ora 16:40: Digi 24 anunta ca la sediul Guvernului au ajuns, pana acum, ministrul de Interne, Petre Toba, si premierul Dacian Ciolos. La ora 16:30, ministrul Sanatatii nu venise inca. Exista informatii conform carora Patriciu Achimas-Cadariu se afla la Cluj-Napoca. Dacian Ciolos i-a convocat de urgenta la Guvern pe responsabilii din Sanatate.

Premierul Dacian Ciolos declara vineri ca nu exclude nicio masura in cazul ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, dar este de parere ca schimbarea oamenilor nu rezolva problemele unui sistem.

"Nu exclud nicio masura, dar in momentul de fata nu cred ca schimbari de oameni pot sa rezolve problemele sistemice. Daca va fi cazul si cand va fi cazul, asa cum am demonstrat si pana acum, voi lua orice masura, dar acum ma intereseaza sa gasim solutii la problemele care sunt acolo si sa putem scoate la lumina alte probleme care eventual se pot isca. Pentru ca, va dati seama, cum poti sa schimbi, sa faci o reforma intr-un sistem cand la fiecare luna, aproape la fiecare luna, mai apare cate o criza, mai apare cate un scandal?", a afirmat Ciolos, intrebat daca ia in calcul demiterea ministrului Sanatatii in contextul crizei dezinfectantilor din spitale.

Premierul a adaugat ca intelege "ingrijorarile oamenilor" si a dat asigurari ca nu va ascunde nimic din ceea ce va constata ancheta.

Dacian Ciolos a mai anuntat ca saptamana viitoare isi va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sanatate, pentru a avea o intelegere cat mai precisa a ceea ce se poate face in sase luni in acest domeniu.

"Am intentia chiar de saptamana viitoare sa-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, unii din sistem, altii din afara sistemului, pentru a avea o intelegere cat mai precisa a ceea ce se poate face in sase luni si voi face lucrul asta", a afirmat primul ministru.