Deputatul Mihai Sturzu si-a depus luni, la Biroul Electoral Municipal Brasov, candidatura ca independent la functia de primar al Brasovului, informeaza Agerpres.

'In aceasta campanie sunt independent si cel mai mare sprijin il am de la oameni care cred ca Brasovul, dupa atatia ani, merita sa nu mai fie condus de partide politice, care la randul lor sunt conduse de cei de la Bucuresti. Personal mi-a ajuns de atata timp de cand deciziile s-au luat de la Bucuresti de Dragnea-Udrea-Blaga-Gorghiu, prin oamenii lor de aici. Am avut experienta din Parlament si pot sa va spun cu mana pe suflet ca absolut toate partidele sunt la fel. Nu au grija decat de interesele lor, nu au grija decat de aceasta fratie a Brasovului, care ne-a ingenunchiat in ultimii ani Cancescu-Nita-Scripcaru. Prin urmare, merg inainte independent, merg inainte neavand pe nimeni in spate, dar avand cati mai multi brasoveni langa mine", a declarat Mihai Sturzu, dupa inregistrarea candidaturii.

El a spus ca a prezentat Biroului Electoral Municipal un numar de 4.321 de semnaturi pe care le-a strans in perioada 19 martie-24 aprilie 2016. Referitor la cheltuielile din timpul campaniei de strangere de semnaturi, acestea sunt de 4.579 de lei, insemnand autorizatie de la primarie, corturi, mese de plastic, scaune, papetarie, bani care au provenit din veniturile si economiile sale.

Mihai Sturzu le-a cerut public candidatilor Partidului Social Democrat (PSD), Razvan Popa, Partidului Ecologist Roman (PER), Mariana Sebeni Comsa, si altor trei candidati independenti, Florin Staicu, Cornel Comsa si Catalin Leonte, sa prezinte costurile precampaniei electorale.