Premierul Dacian Ciolos va prezenta luni, incepand cu ora 16:00, in fata deputatilor, in cadrul "Orei prim-ministrului", aspecte privind reforma statutului functionarului public. "Intentia mea este chiar sa merg saptamana viitoare, luni, in Parlament, in Camera Deputatilor, sa lansam dezbaterea, sa vin acolo cu cateva idei pe care le avem legate de reforma administratiei. Cert este ca vrem sa abordam partea de reforma a statutului functionarului public, sa clarificam aspecte legate de statutul functionarului public si la nivel central si la nivel local'', declara saptamana trecuta primul-ministru, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Obiectivul nostru ar fi sa mergem spre competenta, transparenta si profesionalism, atat in procesul de recrutare a functionarilor publici, cat si in procesul de evolutie a carierei lor. Sa recastigam increderea in faptul ca functionarul public lucreaza in interesul cetateanului in primul rand si ca nu trebuie sa depinda pe ascuns de politic", le-a mai spus Dacian Ciolos primarilor participanti la Adunarea Generala a Asociatiei Oratelor din Romania (AOR).

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Dincu, a declarat ca va prezenta in saptamanile urmatoare Strategia de formare a functiei publice, afirmand ca primarii care vor castiga alegerile din iunie ar putea urma cursuri de pregatire si perfectionare.

Deputatii din Comisia de munca au dezbatut, marti, timp de sapte ore, legea pentru adoptarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in 2016 si alte masuri fiscal-bugetare, adoptand 130 de amendamente, printre care cel ce prevede egalizarea salariilor functionarilor din administratia locala cu a celor din administratia centrala, cu un impact bugetar de 1,6 miliarde de lei.