UNPR nu este preocupat acum de schimbarea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat luni liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochitoiu, potrivit Agerpres. Liderul senatorilor liberali a declarat ca PNL va amana depunerea semnaturilor, in urma discutiilor avute cu Vochitoiu.

"Am discutat si despre aceasta dezbatere care a aparut in spatiul public privind presedintia Senatului Romaniei. In acest moment, asa cum am mai spus-o, aceasta dezbatere nu este preocuparea UNPR. Pozitia domnului Tariceanu nu cred ca va fi pusa in discutie nici astazi, nici saptamana aceasta. Noi suntem preocupati sa obtinem un scor cat mai bun la alegerile locale din anul acesta, prin consilierii si primarii nostri la consiliile judetene. Discutia aceasta nu ne apartine, nu suntem preocupati in acest moment de schimbarea presedintelui Senatului Romaniei", a afirmat luni Vochitoiu, dupa sedinta grupului senatorilor UNPR.

El a precizat ca, daca la un moment dat PSD, PNL si UDMR vor lua in discutie aceasta intentie de schimbare a presedintelui Senatului, UNPR va fi "prezent".

"Nu este o miza pentru noi presedintia Senatului in acest moment. Dezbaterile continua, dar, in acest moment, cand vorbim, pentru noi, UNPR, nu este o miza schimbarea presedintelui Senatului. Daca la un moment dat celelalte forte politice - PSD, PNL, UDMR si ceilalti - vor pune in discutie asa ceva, vom fi prezenti. Intotdeauna trebuie sa cerem oamenilor sa-si faca meseria in fiecare zi tot mai bine, asa si domnului Tariceanu ii spunem ca poate sa o faca si mai bine", a spus el.

"Eu am vorbit cu liderul de grup de la Senat si mi-a comunicat ca doreste sa amanam demararea acestui proces pentru ca se afla in proces de strangere de semnaturi", a declarat liderul PNL din Senat, Ion Popa.

El a afirmat ca depunerea semnaturilor va fi amanata pana la o data care va fi stabilita de comun acord cu UNPR.

"Reamintesc faptul ca acest demers a fost pornit de o declaratie a celor de la UNPR, la congresul de saptamana trecuta. In sedinta BPN de saptamana trecuta am votat ca vom sustine acest demers de revocare a presedintelui Senatului", a afirmat senatorul PNL Ion Popa.

El a mai spus ca liberalii pun la dispozitie voturile celor 56 de senatori PNL.

"Am strans semnaturile de la toti colegii din grup si asteptam sa vedem ce vor face cei de la UNPR, care practic au lansat acest subiect", a adaugat Popa.

Popa a mai spus ca PNL are o lista cu 53 de semnaturi pentru revocarea lui Calin Popescu Tariceanu.

"Nu este vorba ca PNL ia decizii in urma unor declaratii. A fost vorba de declansarea unui demers privind revocarea presedintelui Senatului pe care am declarat ca-l sustinem. El (demersul ¬ n.r.) a pornit de la declaratiile facute in congresul UNPR. Noi nu facem combinatii politice pe aceasta problema, numai ca am declarat si sustinem in continuare acest demers. Am discutat cu liderul UNPR, a venit sa ma informeze cu privire la decizia pe care au luat-o dansii in sedinta ¬ sa-mi ceara sa amanam declansarea acestui proces pana isi clarifica si dansii probleme din grup", a mentionat Popa.

Liderul grupului PNL nu a putut preciza vreo incalcare grava a Constitutiei sau regulamentului Senatului de catre Calin Popescu Tariceanu, care sa duca la revocarea sa din functie. "Se ocupa colegii de la Comisia juridica. Eu nu sunt jurist. Nu-mi cereti sa va dau amanunte legate de cererea de revocare si de motivare", a mai spus Popa.

El a precizat ca lista PNL contine si semnatura fostului presedinte al partidului, Crin Antonescu.

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, anunta saptamana trecuta ca partidul sau a strans deja semnaturile necesare pentru demararea procesului de revocare a presedintelui Senatului, precizand ca asteapta insa si raspunsul UNPR.