Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat sambata, referitor la criticile copresedintelui PNL Vasile Blaga pe tema pensiilor pentru alesii locali, ca "pedelistii nu stiu decat sa taie pensiile si salariile" si ca "orice incercare de crestere a veniturilor oamenilor este populism", transmite Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Vasile Blaga afirma ca sustinerea de catre PSD a initiativei privind marirea pensiilor alesilor locali este un <>. Este normal sa gandeasca asa: pedelistii nu stiu decat sa taie pensiile si salariile. Pentru ei, orice incercare de crestere a veniturilor oamenilor este populism", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presa emis sambata de PSD.

Liderul PSD mai afirma ca PNL are aceeasi politica din timpul Guvernului Emil Boc si ca "promite mereu ca va construi o societate de romani fericiti. Nu maine, bineinteles, ci peste 25-30 de ani."

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri seara, la Constanta, ca nu este de acord cu pensiile speciale, decat pentru Armata si structurile de forta, dar se poate vorbi despre salarizare la standarde decente a salariatilor din administratia publica, fapt care va duce si la pensii decente.

"Stiti foarte bine ca prima lege a fost declarata in integralitate neconstitutionala. Curtea (Constitutionala - n.r.) a spus: nu puteti face partajari intre diferitele categorii de alesi. Daca in primul caz discutam de cateva zeci de mii, 16 - 18.000 de fosti si actuali primari, de la Revolutie incoace, in a doua categorie sunt sute de mii de oameni - consilieri locali si judeteni. In jur de 43 - 44.000 sunt alesi in fiecare an. (...) Deci, din acest punct de vedere, nu se va aplica niciodata. Va avea aceeasi soarta, doar ca este un demers populist al lui Dragnea, de a-si mai fenta inca o data colegii: ", a declarat Vasile Blaga, referitor la legea pensiilor pentru alesii locali.