Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat joi ca ii sugereaza premierului sa faca o remaniere guvernamentala si ca nu stie de ce o serie de ministri sunt tinuti in functii.

"Eu premierului nu-i fac propuneri, ii fac sugestii, ca nu suntem parteneri din cate stiu eu. Cred ca premierul ar trebui sa hotarasca o data daca mai schimba ceva din Guvernul pe care-l conduce inca. Sunt o serie de ministri care, sincer, nu vad de ce ii mai tine in continuare in functie. Noi, de exemplu, am luat decizia sa nu mai avem nicio intalnire cu niciun ministru. Am constatat ca e pierdere de timp, pentru ca nu intelegeam nimic de la ei, nu aveau ce sa spuna. Daca o sa aiba ministri mai buni, poate o sa gaseasca si bani. In conditiile in care doamna ministru de Finante, la ultima intalnire pe care am avut-o la grupul PSD, nu stia ce fonduri are la dispozitie, e greu sa speri ca in acest Guvern, cand se adopta o masura, cine spune ca nu sunt bani chiar spune adevarul. Este o lege adoptata de Parlament, este o lege care este asteptata de societate si cred ca are posibilitatea sa gaseasca surse financiare pentru asta", a declarat Dragnea intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti despre intentia Guvernului de amana aplicarea Legii privind acordarea indemnizatiilor pentru mamele aflate in concediu postnatal din cauza ca nu exista finantare pentru majorarea acestor indemnizatii.

"Nu vrem sa mai pierdem timpul cu nicio motiune simpla. Motiunea simpla o depui impotriva unui ministru care, totusi, presteaza ceva. Dupa parerea noastra, cea mai mare parte dintre actualii ministri nu se ridica nici la nivelul de a putea primi impotriva lor o motiune simpla. Pur si simplu, o sa cerem public sa fie schimbati anumiti ministri, pentru ca motiunea simpla nici nu are efecte juridice, tot la decizia prim-ministrului este", a mai declarat Dragnea.

La motiunea simpla pe Justitia, initiata de ALDE, parlamentarii PSD vor fi in sala dar nu vor vota, a precizat el.