Presedintele PMP Traian Basescu a declarat, vineri, ca face plangere la CEDO pentru "implicarea abuziva a statului in inregistrarea unui partid", afirmand ca decizia Curtii de Apel Bucuresti este contrara deciziilor CEDO care recomanda o minima implicare a statului in aprobarea functionarii structurilor asociative, scrie Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres

"Va pot spune ca in mod cert vom face o plangere la CEDO pentru implicarea abuziva a statului in inregistrarea unui partid. Intr-o tara in care se inregistreaza zilnic doua, trei partide nu mi se pare intamplator ca exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toata forta statului pentru a nu se inregistra. (...) Este pentru prima data cand un procuror s-a batut cu toata forta statului impotriva inregistrarii unui partid, astazi. Este daca vreti si contrar deciziilor CEDO care recomanda o minima implicare a statului in aprobarea functionarii structurilor asociative cum sunt partidele", a declarat presedintele PMP Traian Basescu.

Traian Basescu a afirmat ca procurorul de dosar de la Tribunalul Bucuresti a tinut neaparat sa arate ca, in Romania, "statul nu este stat".

"Procurorul de dosar de la Tribunalul Bucuresti a tinut neaparat sa arate ca, in Romania, statul nu este stat si au tinut cont si unii dintre judecatori de acest punct de vedere, drept pentru care s-a respins intregistrarea partidului", a mai spus Traian Basescu.

Presedintele PMP a facut trimitere si la incidentul de la sediul PMP din strada Pajura, despre care a sustinut ca a fost unul violent.

"Nu pot sa nu leg cu incidentul de astazi (vineri - n.r.) care este un incident violent impotriva unui partid, iar daca adversarii nostri politici asa cred ca vor putea desfasura o campanie parerea mea este ca se insala", a mai spus presedintele PMP, referindu-se la membri PSD.

Traian Basescu nu poate schimba numele partidului, formatiunea sa se va numi in continuare "Partidul Miscarea Populara" si nu "Miscarea Populara", au decis, vineri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti.