Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu s-a declarat joi convins ca serviciile secrete i-au ascultat convorbirile telefonice si a criticat pozitia SRI cu privire la decizia CCR privind interceptarile, transmite Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Intrebat, in timpul unei conferinte de presa, daca este convins ca a avut interceptate convorbirile telefonice, liderul ALDE a raspuns printr-o intrebare: "Cati credeti ca nu am avut telefoanele puse sub ascultare?"

"Din moment ce CCR hotaraste acest lucru, eu cred si vad un val de plangatori pe umerii serviciilor care nu-si vor mai putea sa-si desfasoare aceasta activitate nestingherit si cifrele uriase de mandate de ascultare n,e facem o idee asupra faptului ca aceasta activitate nu s-a rezumat numai la dosarele de securitate nationala sau anchetele si demersurile firesti pe acest subiect, ci au fost cu mult mai extinse. De altfel, se si vede din scurgerile care s-au petrecut permanent in presa, din dosarele aflate in cercetare", a afirmat Tariceanu.

El a adaugat faptul ca oamenii politici au intrat "in campul tactic" al serviciilor.

Presedintele Senatului a criticat si pozitia SRI cu privire la decizia CCR.

"Gresit. CCR nu a interzis ascultarea telefoanelor pe mandate de securitate nationala. Gresit fundamental. Asta este reflexul unei institutii nedemocratice, care in ultima perioada a capatat o influenta politica din ce in ce mai mare. Ajung sa ne faca serviciile de informatii agenda in multe locuri, in Parlament, in spatiul public, prin cei care actioneaza in serviciu comandat. Lucrurile devin prea transparente", a mai spus Tariceanu.

La randul sau, celalalt copresedinte ALDE, Daniel Constantin, a spus ca nu are o certitudine ca i-au fost ascultate convorbirile telefonice.

"Avand in vedere functiile pe care le-am detinut, este posibil. Din cate stiu, insa, dupa fiecare mandat de interceptare, persoana care a fost interceptata trebuie sa fie anuntata", a spus Constantin, citat de Mediafax.