Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca premierul desemnat Dacian Ciolos nu va avea probleme la investirea Cabinetului sau, intrucat si-a asigurat sustinerea PSD prin nominalizarea lui Vasile Dancu, iar pentru urmatorul an va exista stabilitate politica, informeaza Agerpres.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

''Stabilitatea politica pentru urmatorul an, prin aceasta propunere a domnului Ciolos, este asigurata. Si va fi o stabilitate, spun eu, extrem de necesara, nu numai pentru aprobarea bugetului, dar si in 2016, intr-un an electoral. Nu va avea probleme la investitura, fiindca PSD-ul a ramas la guvernare prin portofoliul cel mai important in ceea ce priveste bugetul, cat si prin controlul deconcentratelor, prefectilor si tot ceea ce inseamna administratie. De aceea, eu cred ca prin sustinerea PSD si prin votul PNL pentru aceasta numire a presedintelui Iohannis o majoritate solida va fi asigurata. Din acest punct de vedere nu vad nicio problema, nici la investitura, nici pentru anul 2016'', a declarat duminica pentru Agerpres Kelemen Hunor.

El a spus ca prin nominalizarea lui Vasile Dancu, un om cu activitate stiintifica remarcabila, dar care ''este strategul lui Liviu Dragnea, a fost al lui Ponta, al lui Geoana si este o figura marcanta a grupului de la Cluj'', Dacian Ciolos a reusit performanta de a avea o majoritate larga in Parlament, intrucat are si sustinerea PNL.

''Nu va vota PSD impotriva lui Dancu, in niciun caz, iar PNL il sustine pentru ca Ciolos este propunerea presedintelui Iohannis. Pana la urma, este performanta lui Ciolos ca a asigurat, in cateva zile, o majoritate larga, pentru un an de zile. Si e o performanta uriasa. Se vede ca a fost intr-o pozitie foarte, foarte dificila ca si comisar pentru agricultura si are o experienta de a negocia si de a asigura un spate politic pentru un proiect'', a subliniat Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a aratat ca fiecare dintre cei nominalizati trebuie sa dovedeasca performanta si in administratia centrala, dupa ce a performat in mediul privat sau in diplomatie si, in opinia sa, premierul desemnat merita un vot de incredere pentru instalarea Guvernului.

Referitor la sustinerea UDMR acordata Cabinetului Ciolos, Kelemen Hunor a spus ca o decizie va fi luata luni, dar recomandarea sa pentru parlamentarii formatiunii este sa dea un vot de investitura.