Liderii PNL vor avea duminica o intalnire cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, care isi va prezenta echipa de guvernare, a declarat copresedintele PNL Teodor Atanasiu, precizand ca liberalii nu au facut nicio propunere de ministru intrucat acesta isi alege singur membrii cabinetului, informeaza Agerpres.

"Domnul Ciolos are o intalnire cu toate partidele parlamentare pentru a-si prezenta echipa, am inteles ca in ziua de maine. Si PNL are o intalnire maine cu domnul Ciolos", a spus, sambata, la o conferinta de presa, Teodor Atanasiu.

El a precizat ca PNL nu i-a facut lui Dacian Ciolos nicio propunere de ministru, adaugand ca premierul desemnat isi alege singur echipa guvernamentala, iar liberalii vor sustine acest guvern.

"PNL nu a facut nicio propunere domnului Ciolos. Domnul Ciolos isi alege echipa. Cand o sa avem un guvern al PNL, atunci o sa facem propuneri. Atat timp cat sustinem Guvernul, ne asumam si sa decontam greseli, dar asta nu inseamna ca am facut propuneri. Va fi un guvern de tehnocrati (...)", a mai spus Atanasiu.

Intrebat daca PNL va vota un guvern din care vor face parte si fosti ministri ai Guvernului Ponta, Atanasiu a precizat ca spera ca liberalii sa nu fie pusi in aceasta situatie.

"In ceea ce priveste ministrii Cabinetului Ponta, sper sa nu fim niciodata pusi intr-o astfel de pozitie. Nu o sa fim", a aratat Atanasiu.

El a mai apreciat ca, marti sau miercuri dimineata, Cabinetul Ciolos va fi investit.

"Am inteles asa, calendarul este urmatorul: luni, vine Guvernul pentru audieri in comisiile parlamentare, asta inseamna ca marti poate fi dat votul de investitura pentru noul Guvern. Daca nu se termina audierile luni, si se termina marti, s-ar putea sa fie impinsa procedura pana marti dupa-amiaza sau miercuri dimineata, dar nu mai tarziu de miercuri o sa avem cu siguranta votul pe noul Guvern. Dupa declaratiile politice pe care le-am auzit, nu cred ca va fi o problema pentru investitura acestui Guvern", a precizat Atanasiu.