Joseph Daul a castigat un nou mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European (PPE), cu un vot majoritar, informeaza site-ul partidului, citat de Mediafax.

Joseph DaulFoto: Hotnews

Joseph Daul a fost reales presedinte al PPE, miercuri, cu 555 de voturi in favoarea sa si 23 impotriva, din cele 578 valide. Anuntul a fost facut in prima zi a celei de-a 23-a editii a Congresului Partidului Popular European, care se desfasoara la Madrid miercuri si joi.

"Este o onoare enorma pentru mine sa primesc sprijinul familiei politice a PPE pentru urmatorul meu mandat de presedinte. Indiferent de problemele cu care ne confruntam, fie ca este vorba de criza migratiei, provocarile legate de securitatea vecinilor din est sau din sud sau stimularea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca, voi face tot ce pot pentru a asigura ca PPE va continua sa conduca Europa cu politici care reflecta valorile noastre fundamentale legate de libertate, solidaritate, responsabilitate si subsidiaritate", a declarat Daul.

Dupa realegerea sa ca presedinte PPE, Joseph Daul l-a nominalizat pe Antonio Lopez-Isturiz pentru un nou mandat de secretar general al PPE. Delagatii se vor intalni joi pentru a alege secretarul general, zece vicepresedinti si trezorierul.