Dosarul pe numele Elenei Udrea, venit de la Directia Nationala Anticoruptie la Parlament impreuna cu solicitarile de urmarire penala, retinere si arestare preventiva, este alcatuit din sapte volume si numara 1867 de pagini. Acesta a fost scos astazi din biroul presedintelui Camerei Deputatilor si dus in biroul Comisiei Juridice, unde doar persoanele autorizate din cadrul acestei comisii si Elena Udrea impreuna cu avocatii il pot consulta.

HotNews.ro a surprins momentul in care angajatul parlamentului ducea dosarul "cu greutate" la comisie

Elena Udrea este asteptata joi sa consulte acest dosar, ea fiind instiintata in acest sens de vicepresedintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Ciprian Nica.

Nica a explicat ca a inceput sa ii sune pe membrii comisiei pentru a se asigura ca vineri la ora 11.30, cand este programata sedinta, va exista cvorum. Udrea ar urma sa fie audiata de catre comisie.

De asemenea, el a explicat ca in comisie se va vota pentru trei cereri separate: intai, cererea de urmarire penala a fostului ministru, actual deputat, apoi cerera de retinere a deputatului si in final cererea de arestare preventiva pe numele sau.

Intrebat daca membrii comisiei vor avea timp suficient pentru studierea dosarului, Nica a raspuns: "Nu trebuie sa te complici foarte mult, trebuie sa citesti rechizitoriul Parchetului, referatul cercetarii si urmaririi penale si sa citesti primul dosar, dosarul de la mijloc si ultimul dosar, pentru ca se duc concluziile in ultimul dosar".

Un fapt interesant este ca procurorii au gresit unul dintre prenumele deputatei, pe una dintre cereri, a declarat Nica: in loc "Udrea Elena Gabriela" este scris "Udrea Elena Mihaela". Nica a afirmat ca nu ar trebui sa fie probleme sau contestatii in aceasta privinta, intrucat este vorba de "o persoana cu notorietate".

De asemenea, Nica a subliniat faptul ca presa nu are voie pe culoarul pe care se afla salile Comisiei Juridice, fiind vorba de un dosar secretizat.

Votul in plen se va da cel mai probabil miercurea viitoare.