Klaus Iohannis, discurs la Academia Romana: Poate ca unii se asteptau sa vorbesc despre partide, ii nemultumeste lipsa unor declaratii incendiare. Conduita promisa si prioritatile au ramas aceleasi, nu vor fi umbrite de efervescenta politica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 1 septembrie 2015, 10:37 Actualitate | Politic

Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs, marti dimineata, la ceremonia de deschidere a Conferintei Internationale "Micro-to Nano-Photonics IV" - ROMOPTO 2015, care are loc la Academia Romana. Seful statului a subliniat, in discursul sau, ca "Am ales sa particip la acest eveniment pentru a arata inca o data care sunt prioritatile mele. Poate ca unii se asteptau sa vorbesc despre partide sau ar fi vrut sa aiba parte de o vara mai agitata politic. Poate ca pe altii ii nemultumeste lipsa asa-numitelor breaking news-uri si a unor declaratii incendiare. Pentru mine insa conduita promisa si prioritatile asumate au ramas aceleasi. Si nu vor fi nici in continuare umbrite de efervescenta politica sau de circumstante de moment."

Redam integral discursul presedintelui Romaniei de la ceremonia de deschidere a Conferintei Internationale "Micro-to Nano-Photonics IV"- ROMOPTO 2015 (sursa: Administratia Prezidentiala):

Domnule Presedinte al Academiei Romane,
Domnilor ministri,
Stimati membri ai Corpului Diplomatic,
Doamnelor si domnilor,

Ma bucur sa fiu alaturi de dumneavoastra in deschiderea acestei conferinte internationale de inalta tinuta stiintifica. Imi face o deosebita placere sa vad ca astfel de initiative beneficiaza de continuitate si de participarea unui numar impresionant de cercetatori cu rezultate remarcabile, intre care si domnul profesor Stefan Hell, cercetator de origine romana, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 2014 si membru de onoare al Academiei Romane.

Prezenta mea astazi aici nu este deloc intamplatoare. Dincolo de faptul ca ma simt apropiat de domeniul dumneavoastra de expertiza, prin prisma formatiei mele profesionale, va marturisesc ca motivatia mea tine si de responsabilitatea pe care o am ca Presedinte al Romaniei.

Am ales sa particip la acest eveniment pentru a arata inca o data care sunt prioritatile mele. Poate ca unii se asteptau sa vorbesc despre partide sau ar fi vrut sa aiba parte de o vara mai agitata politic. Poate ca pe altii ii nemultumeste lipsa asa-numitelor breaking news-uri si a unor declaratii incendiare. Pentru mine insa conduita promisa si prioritatile asumate au ramas aceleasi. Si nu vor fi nici in continuare umbrite de efervescenta politica sau de circumstante de moment.

Ma aflu astazi alaturi de dumneavoastra pentru ca cercetarea si educatia sunt sansa pe care Romania o are. Sansa unui viitor pe care nu avem voie sa-l ratam. Romania puternica nu poate fi decat bazata pe cunoastere, iar prosperitatea si progresul societatii vin impreuna cu ea. Este un lucru cat se poate de bine cunoscut. Toate guvernele care s-au succedat in timp l-au stiut, toti actorii politici si sociali l-au stiut si il stiu. Si cu toate acestea, domeniul cercetarii sufera de pe urma unei vechi metehne din spatiul nostru public: aceea a lucrurilor incepute si neterminate si a intentiilor neconcretizate.

Stam bine la capitolul documente, dar lipseste aplicarea lor. Avem o Strategie de Cercetare si Inovare, avem un plan national de implementare neurmat de actiuni si structuri institutionale sau daca sunt, au functionat doar pe hartie.

Domeniul cercetarii nu are voie sa fie la limita supravietuirii. Romania nu poate ramane pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste performanta in inovare. Efectele imediate ale acestei stari de fapt sunt o economie necompetitiva in context european si valoare adaugata mica a produselor si serviciilor cu care intram in competitia globala.

Stiu ca in alte colturi ale lumii au loc in aceste zile manifestari similare cu cea de fata. Iata ca, prin evenimentul de astazi, Romania este conectata la comunitatea stiintifica internationala si contribuie la progresul cunoasterii.
Avem un potential intelectual urias, resurse de ingeniozitate si ambitie, capacitate creativa si profesionisti de exceptie in tara si in diaspora. Romania are toate premisele sa iasa din decalajul perpetuu si sa isi construiasca propriul loc in peisajul european si global al cercetarii. Suntem cu totii datori sa onoram acest potential.

Doamnelor si domnilor,

Va propun de aceea trei teme de reflectie si de actiune pentru viitorul imediat. Primul, prioritizarea reala a sectorului cercetare-dezvoltare-inovare; in al doilea rand, instituirea unui climat de integritate, predictibilitate si transparenta decizionala si, in fine, in al treilea rand, intarirea legaturii intre educatie si cercetare-inovare.
Este momentul unui consens politic si social real, pentru o Romanie creativa, o Romanie a inovarii, capabila sa raspunda sustenabil in contextul provocarilor globale - economice, demografice, de securitate si climatice. Cred ca a venit momentul ca autoritatile sa scoata din sertar toate documentele strategice din domeniul cercetarii, in perspectiva bugetului pe anul viitor.

La doar cateva luni de la adoptarea Strategiei Nationale de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020, pentru anul 2015 a fost alocat doar jumatate din bugetul asumat in Strategie.

Domeniul Cercetare - Dezvoltare - Inovare a depasit procentul de 100% ca nivel al absorbtiei fondurilor structurale. De aceea, o posibila solutie ar fi reorientarea unei parti importante a fondurilor necheltuite dinspre alte zone, impreuna cu prioritizarea reala a acestui domeniu din prisma finantarii din fonduri publice.
Incertitudinea asupra cadrului de reglementare si a resurselor disponibile reprezinta un cost in sine pentru actorii din sistem. De aici si reticenta diasporei stiintifice de a se implica in proiecte in Romania. Avem nevoie de un sector public de cercetare performant, un management profesionist si transparent. Avem nevoie de reducerea birocratiei, dar si a fragmentarii sistemului public de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, pentru atingerea masei critice necesare performantei.

Centrul de Cercetare ELI-NP (Infrastructura Luminii Extreme - Fizica Nucleara) este un reper pentru cercetarea romaneasca, avand deja un renume international. Multiplicarea unor astfel de centre de excelenta, impreuna cu investitia in resursa umana de valoare, sunt esentiale pentru atragerea celor performanti si pentru a produce rezultate.

Mult asteptata infiintare a Centrului International UNESCO pentru Formare si Cercetari Avansate, centru de categoria a doua sub auspiciile UNESCO, va constitui cu siguranta un alt pas concret in acest sens.
Tot in ideea dezvoltarii sustenabile, Romania are nevoie de o prioritizare a zonelor de interes strategic in domeniul cercetarii si inovarii, in care conexiunile reale cu economia si zonele de performanta stiintifica sunt incurajate consecvent. Politicile in acest domeniu trebuie corelate cu cele economice, de educatie si de politica externa.

Intarirea legaturii dintre cercetare si educatie este esentiala intr-o societate democratica. A avea opinii informate pe teme de actualitate, precum incalzirea globala, de exemplu, sau migratia, nu este o caracteristica a elitelor intelectuale, ci trebuie sa devina normalitate. Un sistem educational performant, racordat la realitatile globale si evolutiile stiintifice, nu poate exista fara cercetare, asa cum niciun sistem sustenabil de cercetare avansata nu poate exista fara ca tinerii sa aiba contact cu noutatile din cercetare, la toate nivelele educationale.

Doamnelor si domnilor,

Stiinta si inovarea nu au culoare politica; dar ele pot marca semnificativ viitorul acestei tari. Imi manifest cu aceasta ocazie disponibilitatea de a sprijini un efort interinstitutional sustinut, pentru ca la momentul in care vom celebra 100 de ani de unitate si modernitate a statului roman sa ne aflam pe alt loc in ierarhia europeana, in ceea ce priveste performanta in cercetare si inovatie.

In incheiere, vreau sa va felicit pe toti cei care prin activitatea stiintifica puneti bazele viitorului Romaniei si sa va multumesc pentru implicare si pentru efort.

Va urez succes in dezbaterile dumneavoastra din zilele urmatoare si sper ca sarbatorirea in 2015 a Anului international al luminii sa aiba si un sens metaforic, de redeschidere a orizontului in acest domeniu strategic.

Va multumesc!"

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

8259 vizualizari

 • +7 (43 voturi)    
  alo (Marţi, 1 septembrie 2015, 10:45)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  nene, faci un an in curand si n-ai facut nimic. bugetar de lux!
  • +10 (36 voturi)    
   Ceva bine facut (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:14)

   krampus [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Cum nimic ?! Concediul bine facut ! Asta e nimic ?!
   • +5 (29 voturi)    
    ha, ha, poate vrei sa spui concediile (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:37)

    mnicku [anonim] i-a raspuns lui krampus

    ca au fost mai multe si cu simt de raspundere.

    Adevarat, cine isi poate permite pe banii statului atitea concedii ??? si anul nu e gata , mai urmeaza
    • +2 (2 voturi)    
     cercetatorul Stefan Hell (Marţi, 1 septembrie 2015, 14:52)

     gorgo [anonim] i-a raspuns lui mnicku

     ironic nume, sa cunoastem mai bine unde ne vor duce cercetarile nucleare ale dansilor
  • 0 (42 voturi)    
   tipic miticesc (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:33)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   N-a facut nimic adica n-a injurat aproape niciodata la Ponta???

   Ai idee care-s atributiile presedintelui?
   Ia baga rapid o lista de chestii pe care trebuia sa le faca si nu le-a facut? Te bagi?

   Problema lui Johannis e ca in tara manelei si a scandalului de mahala, in tara show-urilor TV cu fufe despuiate care se cearta ca la usa cortului, votacul uslamist intelege doar manifestarile de genul asta. Nu depaseste nivelul de cearta de mahala si scuipat in ochi. Si ete asha, jeanvaljean de romania, nevazind nici scandal nici scuipati aruncati de prezident, a ajuns la concluzia ca n-a facut nic tot anul. La asha popor trebuie un presedinte gen zavorranca, bahmutsanca, progoana, etc. Sa se vada donm'le ce fac. Zi de zi la TV.
   • -2 (30 voturi)    
    corect (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:43)

    grongobar [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    din pacate cei 25 de ani de manelizare a societatii romanesti isi lasa greu amprenta asupra tuturor.un rol extrem de nefast aici il are din pacate presa care e "moarta" dupa scandal,orice atitudine aflata departe de scandalul generator de "breaking news-uri" si talk show-uri fiind demn de infierat cu manie jurnalistica.Iohannis incearca sa fie un presedinte european intr-o tara balcanica si miticizata,lucru de neiertat.
    • +14 (18 voturi)    
     Poate, (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:05)

     Rdu [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

     ne luminati si pe noi cu ce a facut !
   • +13 (25 voturi)    
    Dar la Basescu? (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:45)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    ia baga rapid o lista de ce trebuia facut si nu a facut? Dar nu lista de la Antene, lista ta, simpla.
    Problema lui Johannis nu e ca asteptam scandal si manelareala (o majoritate absoluta l-a votat in turul 2) ci ca asteptam CEVA. Cat de mic, marunt. Ori nu a ajuns catre noi, ori suntem prea prosti. Singurele lucruri de care stim sunt: doamna carmen si designerii ei, calatoriile prin tari si peste mari. Ba mai mult, l-am auzit odata, PENIBIL as zice spunand ca a reusit sa "reseteze si sa normalizeze" relatiile Romaniei cu strainatatea. Cam cat de retard trebuie sa fii sa asculti un astfel de discurs sau sa-l consideri corect?
    • -9 (15 voturi)    
     presedintele (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:31)

     VaxXXL [anonim] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

     de la care astepti ceva - n-ar fi cazul sa te informezi singur daca prapaditele si penibilele televiziuni de stiri nu-ti ofera informatiile?
     Iar daca te consideri retard cand primesti un discurs normal si corect, nicidecum inflamat si politizat - problema ta.
     • +6 (12 voturi)    
      Nu am televizor... (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:00)

      Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui VaxXXL

      ...nu urmaresc televiziuni, uneori ziarele online. In alta aprte unde? aaa...nici Facebook nu am.
     • +2 (4 voturi)    
      nu ti-e rusine ? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 10:58)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui VaxXXL

      Daca singurul merit este TONUL, nu ma intereseaza...

      prefer convulsiile din timpul lui Basescu acestui mod de a ne ignora cu obstinatie...
    • +10 (16 voturi)    
     Pai... (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:31)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

     Am zis eu ca Base n-a facut nika in 10 ani?
     Base a facut un lucru bine:
     DNA+ICCJ+SRI, prin sprijin politic la greu acordat lui Macovei, Predoiu, Morar, Kovesi si cine-o mai fi fost de la CSM. Asta va ramane bun dupa el.
     Si as mai adauga aici, desi teoretic nu era deloc atributia lui, curajul de a lua masurile dure de austeritate in 2010 (desi le luptea lua cu consturi mult mai mici in 2009). Austeritatea brutala de atunci a reusit sa ne mute dinspre un chin prelungit precum Spania, portugalia, sau chiar o agonie continua, precum grecia, inspre crestere economica in 2012 + somaj de 5%.

     la minusuri sunt foarte multe chestii, nu le mai enumar, ca nu sunt relevante.


     Acu despre Johannis. Tipic romanesc... asteptati ceva, nici voi nu stiti exact ce, da' sa faca ceva tatucul mult ales. Da' presedintele Germaniei oare ce-o fi facut in ultimul an? Dar cel al Cehiei? Sau al oricarei alte republici?
     Johannis are atributii in politica externa, si a vizitat cam toata europa, in strategia de aparare, unde a facut un pact cu fortele politice, si mai poate retrimite legi in parlament, cum a facut de curind cu codul fiscal. Si a mai reusit punerera lui MRU la SIE.

     Alte lucruri nu prea-i mai intra in atributii, si nici nu pare un presedinte dispus sa forteze limitele constitutiei, cum a fost Basescu.

     Sper ca ti-am raspuns la intrebari.

     Alte atributii nu prea are, si nici nu pare
     • +7 (13 voturi)    
      Nu comentez prea mult... (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:59)

      Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      pentru ca atunci cand il compari pe simbolicul presedinte al germaniei sau Italiei cu cel dintr-o republica semi-prezidentiala cum e Romania inseamna ca vorbim limbi paralele. De ce nu il comparati cu regina Danemarcei sau regele Olandei?
      Daca rolul lui e decorativ pur de ce s-ar obosi cineva sa-l mai aleaga? Amelia, femeia robot ar fi exact la fel de buna sa reprezinte tara. Ba chiar mai buna,c a fiind robot perfect nici macar n-ar face gafe.
      Intai cititi intr-adevar rolul presedintelui Romaniei si pe urma ma acuzati de "manelareala" sau "asteptare". Eu sunt ultimul care asteapta ceva de la vreun politician. parerea mea este ca in toate tarile ei sunt balast costisitor pentru intreprinzatori, muncitori.
      PS. vad ca ati mentionat ca Base a facut ceva care n-are de-a face cu externul. Deci mai sutn si altele pe care le poate face.
      • 0 (2 voturi)    
       pai de ce nu spui tu (Marţi, 1 septembrie 2015, 20:28)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

       care-s atributiile presedintelui de care Johannis nu s-a ocupat...
       Base, prin pozitia de forta pe care a adoptat-o, a influentat si guvernul si parlamentul. Dar tooate astea fortind limitele atributiilor proprii. Johannis nu e la fel. Neamtul e invatat sa-si respecte atributiile si sa nu interpreteze orice dupa cum ii pica bine.

       Dar lasand tot ce cred eu, zi-mi ce trebuia sa faca johannis ca presedinte si n-a facut.

       Si da, suntem o republica semiprezidentiala doar teorretic, presedintele ales are atributii foarte limitate.
       • +1 (1 vot)    
        practic (Miercuri, 2 septembrie 2015, 11:10)

        Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        Practic Iohannis incalca constitutia ...

        In pauza prezidentiala se lucreaza la modificarea codurilor, a salarizarii demnitarilor, s-a decis alegerea pe liste, a primarilor din primul tur, a presedintelui CJ de catre consilieri....

        Mai doriti si alte realizari ale pauzei prezidentiale?
        • 0 (2 voturi)    
         Pai si ce poate face Johannis ? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 12:08)

         bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

         Ce sa faca Johannis? Poate doar sa nu promulge o lege la prima strigare, s-o retrimita in parlament. Dupa rediscutare e obligat s-o promulge.

         Iar daca spui ca incalca constitutia, e clar cit pricepi tu din constitutie si rolul presedintelui.
     • +10 (12 voturi)    
      Sper ca ti-am raspuns la intrebari. (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:13)

      tiberiu2009 [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

      Ai raspuns gresit.Presedintele Germaniei, al Cehiei sau al multor altor republici nu este ales de popor.Este ales de Parlament adica de o mana de oameni care atunci cand vor il dau jos. Presedintele Romaniei si al altor catorva tari este ales de milioane si este logic sa aiba putere mare. Si are. Dar Iohannis crede ca functia lui este o sinecura si nu doreste sa isi exercite puterea.
      • -2 (4 voturi)    
       pai mai baietI (Marţi, 1 septembrie 2015, 20:31)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui tiberiu2009

       daca tot sunteti experti in atributiile presedintelui, de ce nu ziceti cu liniuta de la margine exact ce trebuia facut de catre johannis si n-a facut. Vad ca toti veniti cu argumentul ca johannis e ales. da e ales, dar cam degeaba. Are putere extrem de limitata.
     • +4 (4 voturi)    
      Complectari (Marţi, 1 septembrie 2015, 18:29)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      - Romania crestere economica de 2,5% in 2011 - guvernul Boc.
      - Art. 80 Constitutie: Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei.
      Iohannis a promulgat legea alegerilor parlamentare care prevede un numar total de 466 de alesi fara sa verifice de constitutionalitatea la CCR legea.
      - Se dau intr-o veselie salarii si pensii speciale prin tot felul de acte normative(lucru foarte bine facut) Sunt curios daca va avea curajul sa le verifice de constitutionalitate. Sau poate vom avea parte toti de salarii si pensii speciale.
      - In ce priveste retrimiterea in parlament a codului fiscal a fost un lucru atat de bine facut incat i-a surprins pana si pe penelisti care l-au votat in parlament
      • -3 (5 voturi)    
       exact cum banuiam (Marţi, 1 septembrie 2015, 20:35)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui ty

       maneaua sa traiasca!

       1. Legea aia e perfect constitutionala, rreferendumul respectiv e pur consultativ, conform constitutiei.
       2. salariile si pensiile se dau prin ordonante de urgenta unde Johannis n-are nici o atributie.
       3. Unde a putut face ceva, la codul fiscal, a facut. A impiedicat in felul asta aruncarea tarii intr-un dezmats bugetar gen 2008. Da' asha e la manele, unde face de ce face, unde nu are atrubutii, de ce nu face.
       • +3 (3 voturi)    
        Pentru bogdan1477 (Marţi, 1 septembrie 2015, 21:40)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        1. Constitutionalitatea unei legi este verificata de CCR. In Constitutie sunt 2 articole care se refera la referendum:
        Principii generale Suveranitatea ART. 2
        (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
        CAP. II Preşedintele României Referendumul ART. 90
        Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.
        Iohannis trebuia sa verifice la CCR constitutionalitatea legii alegerilor parlamentare.
        2. "salariile si pensiile se dau prin ordonante"? Ce convenabil pentru acest presedinte o asemenea procedura. Am auzit ca si parlamentarii nostri vor sa dea o lege ca sa beneficieze de pensii speciale. Ce zici avem vreo speranta cu al nostru presedinte intr-o astfel de ipostaza?
        3. A pus intr-o ipostaza jenanta pnl-ul dupa ce a votat codul in parlament. Ulterior a punctat psd-ul la imagine. Retrimiterea ei in parlament a fost un lucru bun dar cu o floare . . .
        • -1 (3 voturi)    
         Tu ai citeva idei fixe (Miercuri, 2 septembrie 2015, 9:50)

         bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui ty

         1. Nu scrie nicaieri in constitutie ca referendumul are alt rol decit consultativ. Restul e cancan. Oricit pare de nedrept, asta e constitutia lui nea nelu.
         2. Tu pari setat intr-o directie si nu vezi realitatea oricit ti-as arata ca albul nu e negru. De ce anume convenabil? Asha sunt legile astea cu ordonantele de mult dinaintea lui Johannis. Cind s-o da vro lege cu mariri de salarii la parlamentari, sau cind ordonantele alea cu salarii vor ajunge legi trimise la johannis spre promulgare, atunci vom vedea daca le va retrimite la parlament.
         3. La codul fiscal fix asta trebuia sa faca. Aplicarea codului fiscal votat in parlament ne ducea in 2016 spre deficit de 5%, adica ajungeam sa facem pipi pe toata macrostabilitatea lasata de Boc si intretinuta de Ponta pina acum. Ca PNL-ul a votat ca oile, asta e altceva. Si e problema PNL-ului, ca nu are nici un lider cit de cit cu personalitate, care sa aiba curajul sa spuna si lucruri care nu dau bine la public. Si iar, nu e vina lui Johannis ca Dragnea a stiut sa puncteze la imagine mai bine ca PNL.
         • 0 (0 voturi)    
          Draga Bogdane esti tare (Miercuri, 2 septembrie 2015, 13:21)

          ty [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

          1. Treaba unui presedinte era sa verifice la CCR legea alegerilor parlamentare ca sa te lamuresti cat de consultativ a fost referendumul.
          2. "De ce anume convenabil?" Pentru ca nu presupune o actiune directa a presedintelui. Evident ar fi fost o prostie sa solicite public avocatului poporului sa atace la CCR ordonanta prin care i s-a triplat salariul
          3. "deficit de 5%"? Te apropii de Tariceanu. Are preferinta pentru deficite mari. Desigur totul in interesul celor cu salarii si pensii mici
          • 0 (0 voturi)    
           e clar ca nu vorbim aceeasi limba (Joi, 3 septembrie 2015, 11:22)

           bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui ty

           Asha ca hai sa incheiem aici.

           Pin la urma democratia da dreptul fiecaruia sa creada ce vrea.
       • +1 (1 vot)    
        consultativ (Miercuri, 2 septembrie 2015, 11:13)

        Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        ce va mai convine cuvantul "consultativ"!!!!

        toata lumea a cazut in capcana aceasta lingvistica.

        CONSULTATIV in domeniul public insemana ca o decizie se ia prin consultare, nu ca aplicarea este optionala ca in cazul corporatiilor.
        • +1 (1 vot)    
         perseverezi (Miercuri, 2 septembrie 2015, 12:13)

         bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

         E o vorba: daca taceai putea fi banuit de prostie. Asha, ca ai vorbit, ai spulberat orice banuieli.

         Deci daca un referendum are caracter consultativ, inseamna ca el consulta publicul... Esti tare !!!
     • +1 (1 vot)    
      plusuri (Miercuri, 2 septembrie 2015, 11:00)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      politica externa si aparare?
      Doar enunturi !
    • -2 (4 voturi)    
     Normalitate (Marţi, 1 septembrie 2015, 16:29)

     Marius [anonim] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

     Mai omule. Pai crezi ca e asa usor sa resetezi si sa normalizezi ceva ce e profund dereglat?? Chiar crezi ca este asa usor? Si inca un lucru. Acel PENIBIL pe care il sustii, legat de ce a facut: "resetare si normalizare" este doar rodul unei asteptari ridicole. Eu as fi foarte foarte chiar foarte multumit nu daca a reusit sa reseteze si sa normalizeze relatiile, ci macar sa stopeze declinul. Ca a spus ca a resetat si normalizat, m-as bucura sa fi realizat asta, desi ma indoiesc. Macar sa opreasca declinul. Si asta chiar cred ca a reusit. Faptul ca nu o arde la mici si bere si in jurul horelor, asta arata, cel putin intr-o prima etapa, ca a oprit declinul. Presedintele NU trebuie sa fie om DIN popor ci trebuie sa fie om PENTRU popor. Sa se ridice deasupra gloatei. Sa fie un model de urmat. Si crede-ma pe cuvant cand iti spun ca in relatiile de nivel inalt cuvantul dat, onoarea, responsabilitatea, constanta conteaza inzecit mai mult decat banii. Sa concluzionez. Ce a facut intr-un an??? Pai, la naiba, a oprit declinul de imagine, iar pe cale de consecinta a crescut gradul de incredere al Romaniei. Si nu crezi ca e mare lucru? Este enorm. Vrem nu vrem suntem dependenti de altii (din afara). Cel care ar trebui sa faca, sa execute, este guvernul. Si poate a facut destule si guvernul (nu si la nivel de imagine). Este asa de usor sa critici pe baza criticilor vorbitorilor de presa (ca nu mai exista jurnalism la noi). Deci, calm, rabdare si multa multa responsabilitate si filtrare la sange a informatiilor din mass-media vorbitorilor de vorbe si scandaluri.
     • +4 (4 voturi)    
      ei na... (Marţi, 1 septembrie 2015, 17:00)

      Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Marius

      ...ce le mai stii tu pe toate. Ce stricate erau relatiile (apropo, o sursa, ceva, sau doar asa "credem noi"?) si ce le-a resetat el in 3 luni. Ce declin? Unde erai atunci si unde sti acum? Voi vorbiti serios, oameni buni? Ce promisiuni externe a facut Basescu, promisiuni ep care nu le-a onorat? Despre ce vorbesti? Eu as vrea si ceva date de suport cand faci astfel de afirmatii...ca in 3 luni a resetat ce se stricase in ultimii 10 ani. Si daca a fost atat de simplu, pai oricine era acolo, indiferent de nume, numai ponta nu, ar fi putut face acelaso lucru. Tu crezi ca pe straini ii doare la basca ca presedintele o arde la mici si bere (desi cred ca au fost 2-3 ipostaze din astea cu Basescu) sau ca-si cumpara de la supermarket si nu este pretentios si gushat ca Johannis. Tu esti ca religiosii aia: a zis Biblia asa, asa trebuie sa fie. No question asked.
   • -1 (9 voturi)    
    NEA JEANE (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:00)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    vezi ca te striga prima doamna dn fundul curtii.
    au scapat curcile printre uluci si domnu parpalac e plecat sa ia niste saci de malai.

    better?
   • +7 (11 voturi)    
    N-ai tu idee (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:27)

    JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    cati oameni cum se cade, super profesionisti sau mici intreprinzatori, pe care nu ii vezi nici la TV si nici in S Classe inca traiesc si muncesc in tara asta. Datorita lor a devenit Klaus presedinte, nu ca l-ar fi votat manelistii. Si ce a facut Klaus pentru ei ? Le-a marit taxele ! Singura data cand domnul presedinte a avut o iesire hotarata si a dat cu pumnul in masa a fost in momentul in care era sa avem parte de o reducere reala de taxe. Acum uitandu-ma in urma, nu cred ca TVA-ul a fost adevarata miza a noului cod fiscal ci restul masurilor care au fost amanate pentru "la anul". Pana la urma PSD a abtinut ce a promis propriului electorat: reducere de CAS si TVA fara nici un impact negativ. PNL s-a opus singurelor masuri care erau cu adevarat liberale si care ar fi ajutat mediul de afaceri. Cine crezi ca o sa-i mai voteze pe cei din urma ? Daca in acest moment se fac alegeri anticipate PSD va castiga detasat raportat la o prezenta minima la vot. Parerea mea.
    • 0 (0 voturi)    
     Bai frate (Miercuri, 2 septembrie 2015, 9:58)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui JohnnyBoy

     Voi parca sunteti niste copii care cind vad ciocolata nu mai judeca deloc.
     Normal ca e bine sa scada taxele, dar ce te faci daca in 2016 te trezesti cu deficit 5-6%, eventual coroborat si cu o mica criza la nivel global (vezi China ultimelor saptamini)? Si iar ajungi sa maresti taxe si sa tai salarii... O fi bine pentru intreprinzatorii astia mici si cinstiti???

     Oare nu e mai bine sa scazi taxe pe masura ce economia iti permite, decit sa mergi in valuri de crestere nesustenabila urmata de criza???

     Tie ti se pare rezonabil, asha in general, sa se taie taxe de 5-6 mld eur fara sa se puna nimic in loc. Si astea 5-6 mld calculate superoptimist, adica daca scad TVA-ul, imi cresc incasarile pin la cer de la cei care acu nu platesc, etc, etc. Nu te gindesti ca aia 5-6 mld trebuie imprumutati? Si ca pe viitor trebuie platita, tot de la buget, dobanda pentru ei?

     Azi, cu dobanzi de 2-3% platim anual peste 2 mld de eur pe dobanda la datoria externa. Oare daca incepem sa ne comportam neserios si ne ducem cu deficitul la 5-6%, vom mai prinde dobanzi de 2-3%? Sau vor creste la 5-6% si vom ajunge sa platim inca 2-3 mld de eur anual pe dobanzi?

     Un mic intreprinzator care gindeste ar trebui sa-si puna intrebarile astea inainte de a fugi cu mina intinsa spre populismele lui Ponta ca musca la ra.at. Da' se pare ca desi abia ce ne-am revenit dintr-o bucla dezmats-austeritate, suntem gata sa ne bagam singuri in urmatoarea, fara nici o retinere...
     • 0 (0 voturi)    
      aaaaa! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 11:15)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      vorbe!
   • -3 (9 voturi)    
    Bine spus, sint cu totul de acord. (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:28)

    luna [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

    Perfect ati redat situatia. Exact asa este.
    Daca te lupti in mocirla, nu conteaza daca pierzi sau cistigi, tot te murdaresti, deci e bine ca presedintele are tinuta si o atitudine pe care probabil ar dori sa o adopte si mare parte din populatie. Din pacate mai e mult pina departe, pina sa se civilizeze mitocanii si golanii Romaniei.
    Domnule Presedinte, ramineti demn si reprezentati aceasta tara de natarai cu cinste si corectitudine, ca si pina acum.
    Uite ca au invatat si PSD-istii lui Dragnea ca este bine sa-si schimbe politica, sa nu mai improaste cu noroi, sa conlucreze, sa se comporte civilizat. Este deja un mare cistig si poate scapam curind si de ingimfatul, arogantul si obraznicul premier. Doamne ajuta!
   • +9 (15 voturi)    
    ce trebuia sa faca Iohannis !? (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:34)

    novator [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Ar fi trebuit sa faca ceea ce a promis , adica " stop si de a capat", demonstrandu-ne ca chiar este acel "un altfel de presedinte".

    - Ar fi putut initia un referendum pentru dizolvarea acestui parlament si prin aceasta ne-ar fi scapat de inca doi ani de jaf organizat.
    - Ar fi putut insista pentru respectarea vointei "miticilor",exprimata la referendum, pentru doar 300 de daunatori si o singura camera de dezmat.
    - Ar fi putut exprima pozitia romaniei fata de unele evenimente internationale majore, inclusiv cea a refugiatilor.
    - Ar fi......ar fi.....etc.

    In schimb, avem o pasivitate blegoasa , presarata cu sindrofii, excursii, concedii si multa, multa tacere.
    Lumea fierbe in jurul nostru, smecherimea interna se regrupeaza spre a continua jaful iar la Cotroceni canta cucul (asta cand Mihalache se odihneste).

    In turul doi si eu am votat impotriva lui Ponta, ca si toti ceilalti cu care s-a facut acea diferenta de un milion de voturi.
    Asta nu inseamna ca trebuie sa si accept ceea ce face, sau mai bine zis ce nu face, marele mut.

    Daca am fi fost intr-o situatie infloritoare dpdv economic si cu o atmosfera de liniste si pace in lume, ti-as fi dat dreptate dar in cazul de fata, chiar avem nevoie de un altfel de presedinte, nu ca acesta.
    • -1 (1 vot)    
     Ce ar fi putut? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 10:03)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui novator

     1. Parlamentul nu se poate dizolva prin referendum. Daca se putea, incerca Basescu in 2007, cind statea calare pe popularitate 60%...
     2. Cum ar fi putut insista pe parlament de 300 de parlamentari si parlament unicameral fara schimbarea constitutiei? Zi-mi si mie ce putea sa faca practic inafara de zarva.
     3. La problema refugiatilor ce sa zica? Nu s-au pronuntat aiai mari, care pin la urma achita nota de plata. Ce sens are sa ne bagam noi in seama, atit timp cit nu suntem afectati nici ca tara de tranzit nici ca tara de destinatie??? Asta-i din ciclul ca de ce n-avea basca.

     In rest maneaua sa traiasca. Nu stii ce trebuia sa faca, da' ceva trebea. Probabil ti-e dor de hartsa lui Base cu Ponta e la ora 6 PM.
     • +1 (1 vot)    
      aaaa! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 11:17)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      si iar vorbe!
      Pe Iohannis vrem sa-l auzim, nu pe dvs.
      • 0 (2 voturi)    
       Pai (Miercuri, 2 septembrie 2015, 12:15)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

       La " tepui cu blondele" si la Marutsa nu apare Johannis oricit te-ai uita. Si nici AQdi minune nu-l cinta in manelele sale.
     • 0 (0 voturi)    
      credeam ca aduci argumente...... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 17:48)

      novator [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      .....dar vad ca vorbesti din auzite.
      Citeste Constitutia si, daca intelegi ceva, re-vino sa discutam.

      Care este diferenta intre aplaudacii lui Iliescu, Constantinescu, Basescu sau Iohannis ? Nici una !

      Daca esti aparatcik, te inteleg. Iti castigi si tu o bucatica de cozonac, lingand talpile unora dar daca esti un truditor de rand, inseamna ca esti in ceata groasa.
      • 0 (0 voturi)    
       pai si alea nu-s argumente? (Vineri, 4 septembrie 2015, 14:18)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui novator

       Adica e mai argumentat raspunsul tau cu "du-te si citeste constitutia". De ce nu imi spui tu care articol din constitutie contrazice care afirmatie a mea.

       Ia mai citeste-ti o data comentariul si vezi cit de argumentat e!
   • +4 (4 voturi)    
    Asteptari mari Domnule... (Marţi, 1 septembrie 2015, 17:37)

    MPop [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Pai la cate sunt de rezolvat in Romania asta care a fost lasata pur si simplu in izbeliste si degradare din toate punctele de vedere posibile in ultimii 25 de ani....PARCA ai asteptari un pic mai mari decat sa iti spuna ca el e altfel.

    Nu cere nimeni batai in strada Iohannis vs Ponta, dar el mare profesor care vrea sa inspire un aer de normalitate sa stea la masa cu "Dottore" ajuns cu pile sa aibe cea mai inalta diploma posibile...Acelasi om face intelegeri subterane cu alt "Doctorul interesului national" pentru a conduce tara pe "drumul cel bun".

    Daca mai tin bine minte a mai fost unul pe nume Constantinescu...intelectual pe care la omorat sistemul...manelistilor ;)

    Profesore, vrem fapte...dar cu oameni de calitate!

    Apropo...pana acuma tot ce am vazut sunt vacante, fuste scumpe si mariri de salarii pentru cei mai nevoiasi ai tarii...anul asta cu ce alte bunatati ne mai servesti?
    • 0 (2 voturi)    
     Pai daca te uiti doar la mondenitati (Miercuri, 2 septembrie 2015, 10:08)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui MPop

     Normal ca ai vazut doar vacante. N-ai vazut codul fiscal retrimis in parlament, n-ai vazut numirea lui MRU la SIE, n-ai vazut toate vizitele oficiale de prin capitalele europene. Ai vazut doar cum e imbracata Carmen Johannis si in ce concedii (luxoase doar pentru manelistii saraci) a fost. Pentru cineva cu 1500 eur/luna, a cheltui 2-3000 de eur intr-un concediu nu e nic pe departe luxos. Pentru asistatul social cu 800 de lei pe luna si-o excursie la mamaia e lux.
   • 0 (0 voturi)    
    nimic (Miercuri, 2 septembrie 2015, 10:54)

    Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    ...pai spuneti ce a facut...
    poate nu a fost bine promovat..
   • 0 (0 voturi)    
    ghinion ! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 14:48)

    krampus [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    @bogdan1477
    Atributiile presedintelui au fost stabilite prin Constitutia lui Ilici care a avut grija sa aibe fraiele puterii in mana dar nimic sa nu-i poata fi reprosat personal, asa ca, aparent, Presedintele nu prea are legatura cu nimic in afara de fanfare, jerbe si defilari; in realitate sistemul este viclean si nu trimite in cursa spre Cotroceni decit sefi de partide care nu au nevoie de atributele evidente ale Presedintelui pentru a conduce jocul; au mecanismele interne de partid, care suplinesc lipsa evidenta de atribute prezidentiale - asa au facut Iliescu, Basescu si, cit a putut in buluceala Conventiei, si Constantinescu. Intr-o republica noua si fragila cutumele noi create bat Constitutia; si cine mai ia in serios Constitutia ?! Parlamentul forteaza Constitutia de cite ori vrea, Guvernul pare ca are propria Constitutie si da ordonante de urgenta la liber despe orice, pina si Curtea Constitutionala este atat de elastica si creativa ca ar trebui sa fie incadrata la Uniunile de Creatie. In conditiile astea Presedintele Iohannis face ce vrea si nu face ce nu vrea. In rest: ghinion ! cum zicea chiar el. Daca nu-ti plac tigania si manelele - inchide dreaqu televizorul ! Gasesti in tara asta cultura cit nu poti tu inghiti, totul e sa vrei.
    • 0 (0 voturi)    
     practic (Miercuri, 2 septembrie 2015, 15:26)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui krampus

     practic, ce poate face Johannis? Inafara de toate presupunerile de mai sus? Are majoritate in parlament? Emite el legi? Da ordonante de urgenta? intimplator nu e stilul basescu, sa se porcaie cu premierul in fiecasre zi la 6 seara. In rest?

     macar la unul din cei care il criticati pe Johannis n-am vazut ceva concret, punctual, reprosat. Toti bateti cimpii cu "las ca stim noi ca daca vrea, poate". Si cam atit.
     • 0 (0 voturi)    
      practic (Miercuri, 2 septembrie 2015, 16:02)

      krampus [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      Asta e propaganda Antenei 3: "stilul basescu e sa se porcaie cu premierul in fiecare zi la 6 seara" De fapt Basescu, tradat de liberali si slab sprijinit de PDL a apelat la opinia publica pentru sprijin in actiunea sa politica iar PSD+Voiculescu a raspuns cu "porcaiala" prin toate organele sale de presa pentru a-l bloca pe prea popularul Basescu . Ulterior PSDul s-a justificat cu fraza invocata de tine ca si cum Basescu ar fi de vina pentru "porcairea" lui si a familiei lui. Ce putea face Iohannis, dar nu face, ne-a aratat chiar el la inceputul mandatului cind s-a dus in Parlament pentru a cere renuntarea la legislatia care bloca acţiunile Justiţiei. A avut succes dar s-a oprit aici. A avut un sprijin popular imens; de ce s-a oprit ? Ce a mai facut de atunci ?!
      • 0 (0 voturi)    
       Pai de ce? (Joi, 3 septembrie 2015, 11:28)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui krampus

       Adica acu tot ce e negativ despre Basescu e propaganda antena3?

       Nu asta facea Basescu in ultimele luni de mandat? N-am zis nici macar ca stilul lui Base a fost total negativ. Dar nu putem nega realitatea, ca altfel ajunge un antena3 pe invers. Pin la urma Basescu a realiza ceea ce a realizat prin scandal si prin fortarea regulilor pina la limita ruperii. Si sincer altfel nici nu cred ca putea cineva reusi sa creze premizele independentei justitiei, in ciuda unui parlament corupt pina-n maduva oaselor.

       Si acu despre Johannis: unde s-a oprit, ce anume n-a facut? Acuzele tale seamana cu alea gen: nu avea basca. Zi clar ce actiuni trebuia sa intreprinda si nu a intreprins, folosindu-si pirghiile legale din postura de presedinte al tarii.
  • +5 (7 voturi)    
   Ma cutremura nulitatea (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:53)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Drag popou roman va doresc, Pace si prietenie ! Liniste sufleteasca, propseritate si belsug ! Pe noi culmi, mai !
  • -3 (7 voturi)    
   Cand l-am votat pe Johannis, (Marţi, 1 septembrie 2015, 15:24)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   am facut-o pt doua lucruri.
   -sa nu inceapa sa gratieze infractorii (coruptii, sutii ... etc).
   -Sa protejeze justitia, adica sa o lase sa mearga pe drumul pe care a pornit (e bine ca legea incurajeaza infractorii sa se toarne intre ei, trebuie sa se opuna din rasputeri ca lucrurile sa se modifice cum ar vrea infractorii).
   Din punctul meu vedere pana acum e OK!
   Cine vrea m. mult este fie nerealist fie rauvoitor.
   Presedintele ar putea sa faca m. mult numai daca ar avea guvernul si parlamentul de partea sa. Presedintele singur nu are putere executiva.
   • 0 (2 voturi)    
    Da, dar cine sa inteleaga? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 10:10)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    Cine sa priceapa ce poate face si ce nu poate face presedintele? telespectatorul de la televiziunile de stiri sau de la marita & "te pui cu blondele" si alte de genul asta?
   • 0 (0 voturi)    
    @Leo55 (Miercuri, 2 septembrie 2015, 15:37)

    krampus [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    "Cine vrea mai mult este fie nerealist fie rauvoitor" I-auzi ! deci tu esti de bine si realist. Exact asta este mecanismul pe care a mizat FSNul in anii '90; ce a urmat se stie: "rauvoitorii" au luat bate mineresti pe spinare iar "realistii" au ajuns sa care saci in Spania. S-au temut sa ceara "prea mult" asa ca au primit exact ce au cerut: nimic.
 • +15 (15 voturi)    
  tot inainte! (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:06)

  freestyle [utilizator]

  "La doar cateva luni de la adoptarea Strategiei Nationale de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020, pentru anul 2015 a fost alocat doar jumatate din bugetul asumat in Strategie."
  mi se pare normal ca atitudine a guvernului Ponta. daca facea ceea ce trebuia era o surpriza.

  daca nu iese ceva, repede si consistent, pentru buzunarul, mereu gol, al politicianului roman, ce nevoie este de cercetare?

  dar ce ne agitam atat? vorba cantecului:

  Ce folos ai daca-nveti prea multe-n viata?
  Poa' sa-ti explodeze creierul...
  Ce folos din carti
  despre domnitorii morti?
  Tot ce ti se cere azi e sa fii nul...

  La ce bun sa-nveti atît limba româna?
  O vorbesti cursiv de la doi ani...
  Nu exagera
  nici cu matematica:
  S-o stii numai cît sa nu te-ncurci la bani...

  Ah ce frumos
  Viitorul luminos
  li se-arata celor idioti
  Deci fii supus
  fata de cel mai sus pus
  Nu uita ca tara te vrea prost!

  Nu-ncerca sa te realizezi în viata:
  nici o meserie n-are viitor...
  Si nu cuteza
  sa încerci sa schimbi ceva
  dupa 2000 de ani de somn usor...

  Mai cinstit e sa-ti gasesti o cunostinta
  ea sa te serveasca tu sa o servesti...
  Un spate solid
  te va promova rapid
  în armata nationala-a capetelor seci

  Ah ce frumos
  Viitorul luminos
  li se-arata celor idioti
  Deci fii supus
  fata de cel mai sus pus
  Nu uïta ca tara te vrea prost!

  Sarmalele reci - Tara te vrea prost!
 • -7 (19 voturi)    
  la basca-l doare (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:08)

  Point [utilizator]

  "Am ales sa particip la acest eveniment pentru a arata inca o data care sunt prioritatile mele.''
  pai normal,dobitocul nu e implinit daca nu participa la o deschidere de o shaormarie,macar.
  culmea e ca o face constient si ne rade in fata.
  eu deja ma intreb cine conduce de facto Romania?!
  poanta si sasu in nici un caz.
 • +2 (18 voturi)    
  E bine. (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:12)

  krampus [utilizator]

  Lasa nea Klaus ca lipsa declaratiilor politice incendiare nu-i o problema, ne multumim sa discutam despre genunchii doamnei Carmen si despre starea vremii. E mai calm, mai sanatos si o sa traim mai mult.
 • +5 (11 voturi)    
  mda (Marţi, 1 septembrie 2015, 11:42)

  alip76 [anonim]

  I se mai si pare ca face bine prin absenta lui. Nu, nu condamna nimeni lipsa comentariilor lui acide in spatiul pubic, ci lipsa comentariilor de orice fel sia pozitiilor publice. Pe scurt, faptul ca nu mai avem presendinte, decat un individ care taie panglici. Cu ar veni, cetateanul Klaus Iohannis a castigat la loto si acum poate sa huzureasca, spre bucuria doamnei cu rochii elegante.
 • -4 (10 voturi)    
  Presedinte serios (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:35)

  Radu [anonim]

  A ajuns, in sfarsit, si Romania sa aibe un presedinte serios si reprezentativ care sa fie apreciat si respectat in toata Europa si nu numai. Ma bucura faptul ca ziarele de scandal nu mai au subiecte de ...scandal. Poate ar trebui sa mai scrie de Dragnea si de succesul lui la referendum: hotie , coruptie si minciuna!
 • +6 (10 voturi)    
  ce dezamagire (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:45)

  adina [anonim]

  in aceste zile cetateanul iohannis face o scurta vizita in romania, pas la pas cu sotia lui...
  omul asta nu intelege ca nu vrem scandaluri, ci sa faca ceva...adica altceva decat sa stea la soare, sa se plimbe aiurea, fara rezultate, sa taie panglici, sa-si mareasca leafa...
  ce a facut acest cetatean? nimic.
  acum o da ca noi ne-am obisnuit scandaluri. nu, domnule cetatean iohannis, vrem sa ne aratati ca existati si ca faceti ceva pentru tara, deocamdata ati facut pentru dumneavoastra. sa va fie rusine!
  iarcomunicatorii dvs ar trebui sa va printeze toate aceste comentqarii care v-ar arata de ce scadeti dramatic in sondaje.
 • +3 (9 voturi)    
  v-am votat.. (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:52)

  lili [anonim]

  Dar regret deja si nu de curand...
  Si la fel aud si la alte cunostinte care v-au votat..
  In afara de concedii de lux, de renovari de milioane de Euro, de plimbari saptamanale cu suita prezidentiala pe ruta Bucuresti-Sibiu cu deranjarea traficului ptr muritorii de rand,, NU am auzit nimic de la Dvs sau despre dvs!
  Nimic.
  NU cred ca veti mai prinde al 2-lea mandat, eu singur nu va voi mai da votul meu.
  Oricum v-am votat ca sa nu il votez pe V V Ponta, nu pentru ca mi-ati fi inspirat cine stie ce incredere ca veti fi altfel.
  NU.
  Iar cand vad ce fauna exista si in "PNLul dvs" ma cuprinde tristetea unei Romanii condamnate sa aiba in fruntea ei politicieni carora nu le pasa, care au o singura grija cand ajung la butoane: grija lor si a celor apropiati lor.
  Daca tot nu va strofocati sa faceti bine, sper ca macar sa nu faceti rau, ca T Basescu.
  Va vad un fel de Emil Constantinescu, adica, trecator pe la Cotroceni....
  • +3 (7 voturi)    
   eu nu... (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:17)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui lili

   ...nu regret nimic fiindca u le-am spus tuturor ca asta va fi exact ca si constantinescu, daca nu mai rau. problema e ca in primul tur s-au aliniat c aprostii pe 2 linii USLinoase: PSD si PNL. Daca mai considerau si altceva, gen MM, poate alta era viata. Oricum, intrucat nu am asteptat nimic, nici dezamagirea nu e mare. Pe de alta parte trebuie sa recunosc ca regret timpul pierdut in acea dimineata cu drumul pana la Ambasada.
  • +6 (6 voturi)    
   dar ce rau a facut Basescu (Marţi, 1 septembrie 2015, 15:05)

   a [anonim] i-a raspuns lui lili

   mai dezamagitule?
   • -4 (4 voturi)    
    cel mai mare rau... (Marţi, 1 septembrie 2015, 15:10)

    lili [anonim] i-a raspuns lui a

    E ca ni l-a adus pe Ponta, majoritatea romanilor scarbiti si dezamagiti de guvernarea Basescu-PDL a ajuns sa-l voteze pe Ponta!
    Vrei un rau mai mare?!
    Restul sunt nimicuri, pe langa asta....
 • +5 (9 voturi)    
  ...dupa... (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:00)

  ALTAN [utilizator]

  ...numarul remarcabil de postaci multumiti de prestatia paltonului de la Cotroceni ,dar mai ales al genunchilor si toalelor nevestisii,se pare ca marirea exorbitanta a salariului a fost cu folos...au cu ce-si plati adulatorii...
  • +5 (7 voturi)    
   Exact... (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:18)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

   ...mai sutn adulatori din astia extaziati de "noul stil". Interesant, mai ales cand isi prezinta pretentiile cu atata non-salanta: casa renovata, salariu inzecit...e pur si simplu abracadabradant...
 • +3 (7 voturi)    
  I-auzi o altfel de politichie damboviteana ... (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:08)

  K Terinca [anonim]

  .... cu miros de bere si carnati nemtesti.
  Uite asa, bine-mersi, o sa stea domnul la carma tarii vreo 5 ani de huzureala.
  Fara sa faca ceva.
  Cica face e o altfel de politica.
  Are dreptate, numa' ca politica asta a domniei sale, nu ne include si pe noi.
  Ba nu, gresesc.
  De fapt tot face cate ceva.
  Plimbarici afara cu doamna si mai scrie si cate o carte in care ne arata cum ne-a tras el o noua teapa, doar asa, ca sa fie de o altfel de politichie.
  Nu a trebuit mult ca sa ne lamurim cum e si cu asta.
  Macar carmaciul cel guraliv si zglobiu, era prezent in activitatea cotidiana a neamului, chit ca spunea si facea numa' prostii.
  Actualul carmaci, e precum Santa, e activ doar de sarbatorile de iarna.
  In rest, hiberneaza.
  Inca se mira cum de au fost romanii atat de fraieri ca sa-l aleaga.
 • +5 (9 voturi)    
  lasa-ne (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:45)

  oparere [utilizator]

  Lasa demagogia, Santa Claus! In educatie si in cercetare iti bagi adanc picioarele cand iti triplezi salariul ignorand medicii, profesorii si restul bugetarilor si chiar cand iti trimiti ofiterii s-o conduca pe nepretuita la clasa la Sibiu intre doua probe ale rochiei de seara. Nu-i de mirare ca presedintele Academiei nu-ti stie numele. Nu-l vor sti nici copiii nostri peste cativa ani. Pacat insa ca noi nu ne mobilizam sa-ti aratam ca nu poti fi tolerat astfel inca 4 ani si 4 luni. Trebuie sa intelegi ca ai obligatia sa faci ceva si pentru noi si ca nu poti folosi votul nostru doar ca sa-ti mearga tie bine.
 • +2 (2 voturi)    
  ai vrut (Marţi, 1 septembrie 2015, 17:43)

  antijohanis [utilizator]

  sa zici
  Poate ca unii se asteptau" sa citesc" despre partide, ii nemultumeste lipsa unor declaratii incendiare. Conduita promisa si prioritatile au ramas aceleasi, nu vor fi umbrite de efervescenta politica
  dar nici de citit nu stii ,asa ca ma mir de stupizenia care ai scos-o
 • 0 (0 voturi)    
  alesul (Miercuri, 2 septembrie 2015, 9:05)

  radu [anonim]

  Nu pentru "coexistenta" ai fost ales !!!!! Ai fost votat sa elimini din politica romaneasca putregaiurile ! Dar devine real proverbul : spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun cine esti ".Urmatorul mandat s-a dus de pe acum !


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri