Senatorul Mircea Geoana, liderul PSRO a spus, ca in Codul Fiscal, care va rezulta din votul Parlamentului, "munca si capitalul, prudenta macroeconomica si cresterea economica sanatoasa si corect redistribuita in societate" trebuie sa isi gaseasca "un just echilibru".

"Revenirea la TVA de 19% (daca cineva mai vorbeste de "Dreptate pana la capat'), reducerea CAS cu cate 2,5% in mod egal pentru angajati si angajatori -si anularea eliminarii deductibilitatilor pentru salariati, pensionari si persoane cu activitati independente sunt propunerile pe care confederatiile sindicale si PSRO le considera ca reprezentand solutia pentru un Cod Fiscal echilibrat, in care munca si capitalul, prudenta macroeconomica si cresterea economica sanatoasa si corect redistribuita in societate isi gasesc un just echilibru", se spune intr-un "apel catre oamenii de stanga din Parlament",citat de Mediafax.

Geoana afirma ca actualul Cod Fiscal nu poate fi considerat "de stanga", de vreme ce "70% din deficitul creat de reducerea de TVA este acoperita din anularea deducerilor existente pentru CAS la salariati, pensionari si persoane cu activitati independente?".

"Cum poate fi acest Cod fiscal votat de parlamentarii PSD si UNPR, cel putin "in acte " politiceni "progresisti", cand aprobarea Codului Fiscal ar antrena o scadere a salariilor lunare si a pensiilor cu intre 10 si 26 de lei/luna? Cum ar putea fi votat un Cod fiscal care perpetueaza o politica ultra-liberala de supra-impozitare a muncii si de relaxare fiscala exclusiv asupra capitalului, cand Romania are cea mai inalta rata de impozitare a muncii din Europa, iar aportul salariilor este abia la o treime din PIB, fata de o medie europeana de aproape de 50%?", se mai spune in luarea de pozitie a liderului PSRO.

Geoana crede ca votul din Legislativ asupra Codului Fiscal trebuie sa " inceteze sa mai fie o simpla formalitate" si sa fie "un adevarat test al identitatii" politicienilor de stanga.

Comisiile pentru transporturi, comisia juridica si comisia de industrii din Senat discuta pe rand, luni dimineata, cererea de reexaminare a Codului Fiscal, pentru a da fiecare aviz, urmand ca, de la ora 10.00, Comisia de buget, finante sa redacteze un raport. Plenul reunit va dezbate si vota cererea de reexaminare luni, de la ora 15.00, urmand ca aceasta sa mearga la Camera Deputatilor, camera decizionala.