Vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre afirma ca modificarea si completarea Statutului politistului reprezinta o prioritate legislativa pentru liberali, aratand ca se are in vedere protectia deplina a oamenilor legii aflati in actiune, in contextul accidentului in care a fost implicat subinspectorul Gheorghe Ionescu.

"In numele PNL, imi exprim solidaritatea cu politistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigazii rutiere Bucuresti, decedat dupa ce a fost ranit in misiune, si transmit condoleante familiei indoliate. Consider ca un astfel de moment trist pentru familia, prietenii si colegii celui care a fost Gheorghe Ionescu nu trebuie nicidecum politizat dar, in acelasi timp, nu trebuie in niciun caz uitat. Acestea sunt momentele in care, ca societate, e necesar sa reflectam cu atentie asupra Statutului politistului, care cuprinde normele ce reglementeaza activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, PNL isi propune ca modificarea si completarea Legii privind Statutul politistului sa constituie prioritate legislativa", declara Dobre, intr-un comunicat transmis duminica si citat de Agerpres.

In acest sens, Dobre precizeaza ca PNL isi propune ca modificarile si completarile Statutului politistului sa urmareasca o mai mare stabilitate, pregatire si dotare la standarde europene a politistului, precum si stabilirea si definirea clara a principiilor care vor sta la baza ghidului de actiune al politistului in diferite situatii.

"Partidul National Liberal are in vedere modificarea si completarea Statutului politistului in sensul asigurarii unei protectii depline a politistului aflat in actiune. Pe de alta parte, PNL considera ca este necesara, totodata, si definirea principiilor care vor sta la baza elaborarii ghidului carierei politistului, precum si o mai buna remunerare a politistului in functie de actiunile pe care acesta le desfasoara (actiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detasari, misiuni in teritoriu national, misiuni externe, etc)", conchide liberalul.

Politistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineata la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde se afla internat, in coma indusa, dupa ce in noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat in timpul desfasurarii unei misiuni.

La inceputul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale politistului si l-a acrosat cu masina, dupa care l-a purtat pe capota 400 de metri. Agentul a cazut apoi pe partea carosabila.

Gheorghe Ionescu a fost inaintat in gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism si sacrificarea vietii in misiune.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, cazut la datorie, avea 44 ani, era casatorit si lucra de 23 de ani in Ministerul Afacerilor Interne. El va fi inmormantat duminica la Cimitirul Ghencea Militar.