Co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca s-a intamplat un fapt "extrem de imbucurator", dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca va onora invitatia PNL la consultari pe tema Codului Fiscal. Gorghiu mai spune, intr-o postare pe Facebook, ca aceste discutii reprezinta "doar inceputul".

Liderul liberal a mai afirmat ca propune "constituirea, in cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice intre partidele care si-au exprimat deja dorinta de dialog".

Declaratia lui Gorghiu:

"Un fapt extrem de imbucurator s-a intamplat in politica romaneasca: partide din opozitie, dar si de la guvernare au acceptat solutia dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toti - clasa politica, societatea, mediul de afaceri - ni-l dorim unul de succes.

PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care sa asiguram - poate, pentru prima data in politica noastra - stabilitatea legislatiei si sustenabilitatea unor masuri. Pana la urma, nici macar paternitatea acestei invitatii la dialog nu este importanta, daca partidele se asaza la aceeasi masa pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate si dezvoltare durabila.

Ma bucur ca maturitatea PNL a generat reactii similare din partea UDMR, a UNPR si a PSD. Obiectivul nostru este ca dialogul politic sa aiba loc, nu sa fim cei care fixeaza coordonatele tehnice ale intalnirilor dintre partide. Vom participa la aceste discutii pe 17, pe 19 august si oricand va fi necesar.

Important este sa iesim din zodia electorala si sa incepem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja sase directii, incluzand si Codul Fiscal) care depasesc cadrul ingust al intereselor politice de moment.

Renuntarea la orgolii si la logica electorala, care guverneaza de multe ori actiunile partidelor, este calea catre o politica serioasa. Propun, in acest sens, constituirea, in cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice intre partidele care si-au exprimat deja dorinta de dialog, fara a inchide usa celorlalte forte politice care sper sa se alature pe parcurs.

Discutiile asupra Codului Fiscal sunt doar inceputul unei serii de consultari pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare."

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a salutat vineri invitatia partenerilor de guvernare de la UNPR de a participa la consultari pe tema Codului Fiscal si confirma ca la acestea va participa ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Intr-o declaratie transmisa presei, Dragnea a anuntat ca PSD va onora si invitatia transmisa de saptamana trecuta de liderii PNL la discutii pe teme ce tin de macrostabilitate, inclusiv Codul Fiscal, tot prin ministrul Finantelor, insotit de o echipa de specialisti, lansand astfel ideea ca ar urma sa aiba loc doua intalniri separate.