Premierul Victor Ponta a spus, la receptia de Ziua Frantei, ca apreciaza ceea ce ambasadorul Francois Saint-Paul a spus legat de statul de drept, el aratand ca trebuie sa lucram impreuna, chiar daca Romania este putin in intarziere fata de Franta si ca "in fiecare dimineata ne uitam la ghilotina", dar e un inceput, transmite Mediafax.

Victor PontaFoto: AGERPRES

"Apreciez ceea ce ati spus despre statul de drept, cred ca trebuie sa lucram impreuna, chiar daca in Romania suntem putin in intarziere fata de Franta. In fiecare dimineata ne uitam la ghilotina, dar este intotdeauna un inceput", a spus Victor Ponta, in discursul rostit la receptia de Ziua Nationala a Frantei.

El a mentionat totodata ca este sigur ca Romania va fi, din punct de vedere economic, social, institutional, o tara europeana.

Ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, a vorbit, marti, la receptia de Ziua Nationala a Frantei, despre faptul ca nu poate exista libertate fara stat de drept, in acest sens fiind necesar un efort al tuturor institutiilor statului.

"Nu exista libertate fara stat de drept. Este valabil pentru Romania, la fel cum este valabil pentru oricare alta tara. Pentru a construi un stat de drept, justitia nu este suficienta, un efort al tuturor institutiilor este necesar, un efort al tuturor este neceasar (...). Cand vorbim de un efort al tuturor, inseamna probabil si sa incercam sa recunoastem si sa dam prioritate competentei, sa dam administratiei uneltele pentru a se construi atragand competenta. In conceptia pe care o avem, statul nu este clasa politica. Prin construirea administratiei construim statul, este vorba de eliberarea administratiei de politizare pentru a pune in aplicare politicile (...)", a spus Francois Saint-Paul.