Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat in vizita la Chisinau, a declarat, miercuri, ca e formarea rapida a noului Guvern la Chisinau este esentiala, pe baza optiunii pro-europene a electoratului moldovean, oficialul roman subliniind importanta asigurarii unei stabilitati politice necesare pentru avansarea pe calea reformelor si integrarii europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de Mediafax, Bogdan Aurescu a fost primit, miercuri, de presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia vizitei efectuate la Chisinau.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat "ritmul intens" atins in dialogul politic bilateral, care a permis inregistrarea de progrese, de o maniera vizibila si constanta, pe principalele proiecte comune aflate in derulare.

El a semnalat necesitatea pastrarii pe mai departe a acestei dinamici pozitive, astfel incat initiativele de cooperare in curs sa fie materializate in termen, in beneficiul cetatenilor Republicii Moldova.

"In acest context, devine esentiala formarea rapida a noului Guvern, pe baza optiunii pro-europene a electoratului din Republica Moldova, Guvern care sa fie in masura sa continue in mod energic agenda bilaterala de cooperare. Totodata, seful diplomatiei romane a subliniat importanta asigurarii stabilitatii politice in Republica Moldova, ca premisa esentiala a avansarii pe calea reformelor si a integrarii europene, a consolidarii statului de drept si dezvoltarii economice de ansamblu", precizeaza sursa citata.