Victor Ponta, care este şi deputat, a fost întrebat, luni, în acestă calitate, cum apreciază proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, el declarând: "Nu sunt deputat, sunt preşedintele PSD, prim-ministru" şi precizând apoi că "Parlamentul poate decide singur asupra acestui lucru". Preşedintele PSD, Victor Ponta, care este şi deputat, a fost întrebat, luni, în acestă calitate, cum apreciază proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, el declarând: "Nu sunt deputat, sunt preşedintele PSD, prim-ministru...".

HotNews.roFoto: Hotnews

Atunci când jurnalistul i-a atras atenţia că este membru în Parlament, Victor Ponta a admis şi a precizat că a fost ales "de către alegătorii din municipiul Târgu Jiu", potrivit Mediafax.

Întrebat dacă este de acord cu pensiile speciale ale parlamentarilor sau dacă ar fi de acord ca la încheierea mandatelor să aibă o astfel de pensie, Ponta a spus că Parlamentul este în măsură să decidă, iar el mai are "foarte mult" până la încheierea mandatelor. "Cred că Parlamentul poate să decidă singur asupra acestui lucru. În ceea ce mă priveşte, mai am totuşi foarte mult până la încheieera mandatelor", a afirmat liderul PSD.

Vineri, aflat la Bistriţa-Năsăud, unde jurnaliştii i-au pus aceeaşi întrebare, premierul Victor Ponta a spus că el se ocupă "de pensiile celor aproape şase milioane de pensionari din România" şi că a avut grijă "să nu le taie nimeni cu niciun leu", fără a da un răspuns concret.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusă joi la Camera Deputaţilor şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.