Haos in plenul Senatului pentru hotararea ceruta de Curtea Constitutionala pe votul in cazul lui Dan Sova. Plenul a respins proiectul de hotarare prin care se atesta votul din 25 martie. Tariceanu, nevoit sa semneze o hotarare si sa o trimita la Monitorul Oficial

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 20 aprilie 2015, 15:44 Actualitate | Politic

Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres
Cererea Curtii Constitutionale catre Senat pentru redactarea unei hotarari in cazul votului de incuviintare a arestarii lui Dan Sova a provocat un haos in cadrul plenului Senatului. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, anuntase luni, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca, pentru a raspunde solicitarii facute de Curtea Constiutionala privind votul in cazul lui Dan Sova din 25 martie, plenul Senatului ar urma sa voteze, tot luni, un proiect de hotarare prin care se atesta acest rezultat.

Plenul Senatului a respins insa aceasta hotarare, in urma unei sedinte haotice, cu 68 de voturi impotriva, 43 de abtineri si doar 2 voturi pentru. La propunerea senatorului PSD Serban Nicolae, Calin Popescu Tariceanu va semna el insusi o hotarare de constatare pe care o va trimite la Monitorul Oficial.

Practic, diferenta dintre cele doua documente/ hotarari consta in faptul ca cea propusa de Biroul Permanent stipula ca a fost "adoptat de Senat", invocand un vot dat de plen pe data de 20 aprilie, in timp ce cealalta doar afirma ca Senatul a adoptat aceasta hotarare, pe data de 25 martie. Ambele erau semnata de presedintele Senatului, insa cea de-a doua nu presupunea ca senatorii au si votat ceva.

Ce adopta Senatul in hotarare: "Articol unic - Constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senatorul Sova Dan-Coman."

Acest document a fost distribuit senatorilor prezenti la sedinta de plen din  20 aprilie.

Vezi aici foto cu Hotararea adoptata de Senat pe care urmeaza sa o semneze Tariceanu:

Desfasurarea LIVE TEXT a principalelor eveniment din plenul Senatului:


UPDATE 18.30:
Plenul Senatului a RESPINS proiectul de lege pentru hotararea in cazul lui Sova, cu 68 de voturi impotriva, 43 de abtineri si 2 voturi pentru, astfel ca Tariceanu urmeaza sa semneze el, in calitate de presedinte al Senatului, hotararea si sa o trimita la Monitorul Oficial.

Prin aceasta hotarare, Senatul adopta: "Articol unic - Constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senatorul Sova Dan-Coman."

Hotararea este datata 25 martie. 

UPDATE 18.28:
Tariceanu propune ca Senatul sa voteze hotararea formulata in Biroul Permanent, urmand ca, daca aceasta nu este votata, sa redacteze el hotararea asa cum a fost propunerea lui Serban Nicolae.

UPDATE 18.15:
Programul a fost prelungit, iar senatorii au luat o pauza de cinci minute de consultari.

UPDATE 18.10:
Senatorul Serban Nicolae a anuntat in plen ca are o alta propunere, si anume mandatarea presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu sa redacteze hotararea respectiva, astfel ca ea nu va mai fi supusa la un vot.

UPDATE Senatorul Mario Ovidiu Oprea a anutat ca liberalii vor contesta la curte hotararea daca aceasta va fi votata.

***

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca, pentru a raspunde solicitarii facute de Curtea Constiutionala privind votul in cazul lui Dan Sova din 25 martie, plenul Senatului va vota, tot luni, un proiect de hotarare prin care se atesta rezultatul votului privind incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova.

Adoptarea acestei hotarari ar fi trebuit sa se faca prin majoritate simpla.


"Astazi am discutat in Biroul permanent si vom supune in sedinta de azi a plenului Senatului un proiect de hotarare prin care se atesta, asa cum cere decizia CCR, rezultatul votului din 25 martie in privinta senatorului Dan Sova", a declarat Tariceanu, la finalul sedintei Biroului permanent al Senatului de luni.

"In 25 martie nu s-a votat o hotarare. In 25 martie a fost votata cererea de incuviintare a retinerii si arestarii, dar o hotarare a Senatului care sa ateste rezultatul votului nu a fost votata. Astazi vom face acest vot pe un proiect de hotarare. Eu nu pot sa semnez un document care este o hotarare pe un vot care nu s-a dat. Senatul adopta hotarari si asta nu inseamna presedintele, ci plenul prin votul lui."

Nu este insa clar ce se va intampla daca aceasta hotarare nu va trece. Intrebat ce s-ar intampla daca ar fi respinsa, presedintele Senatului a raspuns: "Sa nu facem speculatii. Va voi raspunde atunci".

La randul sau, senatorul liberal Cristian Bodea, membru in Biroul Permanent, a explicat jurnalistilor ca presedintele Calin Popescu Tariceanu nu vrea sa isi asume hotararea in cazul lui Sova iar PSD vrea sa se "acopere" prin votul plenului.

"S-a supus la vot o propunere din partea PSD un fel de hotarare de constatare a votului. Noi am propus, liberalii, sa se dea o hotarare, pe baza legilor in vigoare azi, daca tot se da astazi, care pe baza art. 173 din Regulament ar insemna ca se incuviinteaza cererea de retinere si arestare. Ei nu au fost de acord, s-a supus la vot proiectul de hotarare, s-a votat cu 8 la 2 si acesta va fi supus la vot in plen.

Intrebat ce se intampla daca este respinsa aceasta hotarare in plen, Bodea a raspuns: "Intram iar intr-un vid legislativ. Ei nu au cum sa iasa, PSD este blocat. Presedintele Senatului nu vrea sa isi asume o semnatura decat pe baza de vot.

PSD vrea sa interpreteze pe art 173 vechi, noi vrem sa se interpreteze pe baza art. 173 si a legii statutului de azi. Ei vor sa se acopere. Normal, Tariceanu trebuie sa procedeze ca la valcov. Ai redactat o hotarare, copy paste, scrii voturile. Vor sa forteze, sa se acopere prin votul plenului", a declarat Bodea.

Ce spune Curtea Constiutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat vineri motivarea deciziei din 8 aprilie privind conflictul juridic de natura constitutionala, cand CCR a decis ca Senatul trebuie sa redacteze o hotarare in cazul votului din 25 martie privind cererea DNA de retinere si arestare preventiva a senatorului Dan Sova. Senatul nu redactase pana acum respectiva hotarare, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu afirmand ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale.

"Curtea constata ca refuzul Senatului de a redacta si publica hotararea adoptata in sedinta Plenului din 25 martie 2015 echivaleaza cu neindeplinirea unei obligatii constitutionale, legale si regulamentare, care angajeaza aceasta autoritate publica intr-un conflict juridic de natura constitutionala cu autoritatea care a solicitat incuviintarea arestarii unui senator, respectiv Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul ministrului justitiei", se arata in motivarea Curtii.
 
Pe 8 aprilie Curtea Constitutionala, sesizata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a admis existenta unui conflict de natura juridica intre Ministerul Public - Parchetul de pe Langa Inalta Curte si Senat, "declansat de refuzul Senatului de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in plen" in cazul cererii privind arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.

Ca urmare a deciziei CCR, Senatul are obligatia de a redacta hotararea, de a comunica hotararea si de a o publica in Monitorul Oficial. Decizia CCR in cazul sesizarii de catre CSM a fost luata cu majoritate de voturi.
 
Intrebat daca este la latitudinea Senatului sa decida in baza carei legi - Constitutie, Regulament sau Statutul senatorilor si deputatilor - a fost luata respectiva hotarare, Zegrean a precizat: "Da, este la latitudinea lor si mai mult decat atat, acea hotarare va putea fi atacata la CCR de cei care vor considera ca este nelegala sau neconstitutionala".
 
PNL a anuntat in acest context ca va ataca la CCR aceasta hotarare, atunci cand va fi publicata in Monitorul Oficial.

Votul in cazul lui Dan Sova:

Dan Sova a scapat de arestarea preventiva pe 25 martie deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Potrivit regulamentului Senatului aflat in vigoare la acea vreme (art. 173 care a facut obiectul sesizarii senatorilor PNL), hotararile Senatului se aprobau doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. Regulamentul a fost modificat saptamana urmatoare acestui vot.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut in mai multe randuri, inclusiv intr-o declaratie politica transmisa la cateva zile dupa controversatul vot, ca parlamentul nu a publicat niciodata in Monitorul Oficial o hotarare de neadoptare a unui proiect de lege.

"Parlamentul adopta legi, hotarari si motiuni. Dupa adoptare, acestea sunt publicate in Monitorul Oficial. Ceea ce nu se adopta, nu exista si deci nu se publica. Niciodata Parlamentul nu a publicat in MO o hotarare pentru ca nu s-a adoptat un proiect de lege sau o hotarare. Daca un proiect lege sau o initiativa este respinsa definitiv, proiectul nu mai este inaintat la promulgare si desigur nici nu poate fi contestat la CCR", a sustinut el.

Acelasi lucru a fost sustinut si de senatorul Serban Nicolae la sedinta CCR de miercuri, unde a fost desmenat sa reprezinta Senatul. "Senatul adopta legi, hotarari si motiuni, nu resping. De altfel, nici la respingerea unei legi, a unei motiuni, nu exista o hotarare de respingere. Nu poti sa produci efecte printr-un act care nu exista. Nu a existat nici la Adrian Nastase, nici la Laszlo Borbely un act juridic redactat si publicat in Monitorul Oficial, prin care Camera sa respinga o solicitare", a mai spus Nicolae,

In plus, marti, cu o zi inainte de discutarea de catre CCR a acestor sesizari, plenul reunit al celor doua camere ale parlamentului a adoptat schimbarea legii statutului deputatilor si senatorilor, punand-o in acord cu Constitutia.
Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

14770 vizualizari

 • +65 (67 voturi)    
  orice ai face, esti cu catuse curind (Luni, 20 aprilie 2015, 15:51)

  mnicku [utilizator]

  mai repede decit pretenul tau sova. Limita legii si a bunului simt ai depasit-o de mult.
  Ti-ai batut joc de tara asta destul timp, ti-a ajuns. acum e vremea sa platesti

  hai pa .... ca ma plictisesti..

  PS: prost e cine semneaza acum vre-un document in senatul lui malin cariceanu.
  • +8 (12 voturi)    
   Si uite asa (Luni, 20 aprilie 2015, 21:33)

   thatchme [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

   Se trezeste mutalaul de Johannis cu parlamentu dizolvat fara sa deschida macar gura!
 • +48 (48 voturi)    
  s-a votat, dar nu s-a consemnat rezultatul votulu! (Luni, 20 aprilie 2015, 15:56)

  demaGOGU [utilizator]

  al dreak dom' 'tocicleanu!
  • +26 (26 voturi)    
   He he he (Luni, 20 aprilie 2015, 17:57)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Acum senatul va vota daca intr-adevar s-a votat in senat data trecuta... iar in curand senatul va vota daca votul de azi inseamna ceva... Da, inseamna obstructionarea justitiei. Unii se gandesc sa schimbe bilele albe si negre pe catuse cu lustru metalic - ca se asorteaza la motociclete.
 • +53 (55 voturi)    
  Hopa.....:) (Luni, 20 aprilie 2015, 16:01)

  polonyca [utilizator]

  La "marele barbat".....incep sa-i tremure izmenele pe el......sau ma insel eu ???:)
  • +4 (4 voturi)    
   Nu, nu te inseli... (Marţi, 21 aprilie 2015, 8:17)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   Ba mai mult, si le-a pus si cu marou' in fatsa...
 • +53 (53 voturi)    
  nu e o lozinca (Luni, 20 aprilie 2015, 16:11)

  Kpriciu [utilizator]

  Veti cadea curand, taricene, for good, tu si cu frenzii pe$edei, ca prea ati ignorat si v-ati batut joc de romani!!!
 • +53 (53 voturi)    
  Tăriceneee (Luni, 20 aprilie 2015, 16:13)

  _CK_ [utilizator]

  Ești un nesimțit și un iresponsabil !
 • +49 (49 voturi)    
  Adica, salvati-l pe bombalaul Sova (Luni, 20 aprilie 2015, 16:18)

  Wanheda [utilizator]

  ca sa va salvati pe voi. Phonta am vazut ca minte cu o seninatate extrema zilele astea si cu ranjetul pe bot.
 • +47 (47 voturi)    
  Hotii din Parlament (Luni, 20 aprilie 2015, 16:25)

  obosit [utilizator]

  Mi-e scarba de toti.

  Deci daca n-ati votat, nu mai bine votati sa-l aresteze pe Sova?

  Doar faptul ca niste hoti voteaza in privinta arestarii unui alt hot arata cat de perversa e politica romaneasca.
 • +28 (28 voturi)    
  WTF? (Luni, 20 aprilie 2015, 16:44)

  Je__ [utilizator]

  N-am inteles nimic!
 • +36 (36 voturi)    
  delir (Luni, 20 aprilie 2015, 16:44)

  Stapanu [utilizator]

  "In 25 martie a fost votata cererea (...), dar o hotarare (...) care sa ateste rezultatul votului nu a fost votata."
  Adica a fost votata cererea, dar nu si hotararea. Mai clar de-atat nici ca se putea, Caline! Adica se voteaza de 2 ori: cererea (atentie, cererea si nu obiectul cererii/ cum PM sa votezi cererea, aia a fost facuta de DNA si depusa la Senat cf. procedurilor) si hotararea?
  Cum ar veni, se mai voteaza o data daca-s de-acord cum a iesit votul.
  • +15 (15 voturi)    
   dA (Luni, 20 aprilie 2015, 19:59)

   Babilou [utilizator] i-a raspuns lui Stapanu

   Caragiale e junior.....
 • +32 (36 voturi)    
  Antologic (Luni, 20 aprilie 2015, 16:50)

  Martinezu [anonim]

  Opriti -va un moment si realizati tragic - comicul in care ne zbatem.!

  NU vreau sa par pessimist incurabil , dar privit din afara nu credeti ca poporul ce isi allege astfel de conducatori nu ar avea drept sa existe?

  Daca s-ar pune problema, oare ce retard s-ar duce sa apere cu arma in mana acest neam?
  Pacat de frumusetile pamintului caruia ii facem umbra.
  • +24 (24 voturi)    
   din pacate (Luni, 20 aprilie 2015, 17:44)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   asa este.nu suntem condusi de politicieni corupti ci de aia cu galeata,micul si berea.
   si sunt prea multi
   • +9 (9 voturi)    
    mihaio (Luni, 20 aprilie 2015, 20:16)

    mihaio [utilizator] i-a raspuns lui Point

    Si de mortii lui Dragnea
 • +42 (42 voturi)    
  Intrebare (Luni, 20 aprilie 2015, 16:52)

  Gila [anonim]

  Cat de imatur politic poti sa fii ca sa nu-ti dai seama ca Ponta scoate castanele din foc cu manutele tale de manechin ?
  • +33 (33 voturi)    
   Imatur cit un (Luni, 20 aprilie 2015, 17:23)

   kecske [anonim] i-a raspuns lui Gila

   prim ministru. Patru ani a stat pe scaunul acela. Tinut din spate de partidul lui ponta.
 • +14 (16 voturi)    
  Capra sare masa, iada sare casa! (Luni, 20 aprilie 2015, 17:37)

  EllenaS [utilizator]

  Senatul (capra) si DNA (iada) sunt in razboi direct de "care pe care"!
 • +26 (26 voturi)    
  imaginea perfecta a Parlamentului Romaniei! (Luni, 20 aprilie 2015, 18:58)

  lili [anonim]

  Haos, interpretari ale LEGILOR in functie de interesele de grup, ma intreb ce vor scrie ambasadele catre tarile lor vazand asemenea scene in Parlamentul unei tari membre a UE !!!
  Rusine, penalilor!
  La puscarie cu Sova, succes DNA, bagati-i pe toti penalii astia la puscarie, pe toti!
 • +14 (14 voturi)    
  pentru ce exista senat ? (Luni, 20 aprilie 2015, 19:46)

  Dodel540 [utilizator]

  Pana la urma pentru ce exista aceasta entitate numita pompos "Senatul Romaniei" ?
  Pentru a-si da toata ziua la gioale unii altora pe teme de regulament, proceduri, redactari si votari de beneficii personale?
  Parca am votat pentru parlamentul unicameral in 2009 si cred ca acum este mai mult decat evident care dintre camerele parlamentului trebuie sa dispara...
 • +15 (15 voturi)    
  Tariceanu la puscarie (Luni, 20 aprilie 2015, 19:49)

  Tariceanu la pucarie [anonim]

  Tariceanu inca o data demonstreaza ca este un protector al infractorilor.
  La puscarie...biletel !!!!!
 • +14 (14 voturi)    
  taxa de mediu (Luni, 20 aprilie 2015, 20:17)

  Eugen [anonim]

  Ba, asta ti-i rasplata pentru ca ne-ati ucis atunci cu timbrul de mediu, sa va fie de medicamente acum!

  In plus, optiunile tale, motociclene, sunt doi: ori intra doar Ponta la beciul domnesc (daca semnezi hotararea), ori intri si tu, si Ponta, la beci, daca nu semnezi. Simplu, nu?
  • +9 (9 voturi)    
   ba tocmai..... (Luni, 20 aprilie 2015, 23:08)

   lungu bogdan [anonim] i-a raspuns lui Eugen

   ... daca semneaza intra primul la beci. dupa aceea vine si sova care il cheama si pe ponta. a facut aceasta mascarada de vot ca sa disimuleze responsabilitatea dar nu i-a iesit. asa ca zilele urmatoare trebuie sa-si semneze cu mana lui condamnarea......
 • +15 (17 voturi)    
  Popescu Tariceanu impaiat pe pod(ium)ul DNA! (Luni, 20 aprilie 2015, 20:33)

  Plagarus [utilizator]

  Gata si cu " penelistul " asta rosu ce statea la masa cu Ilici in 90, fiind apoi scos cu forcepsul mare capitalist !
  Atunci s-a hotărât soarta principalelor partide politice pe următorii 20 de ani şi a economiei româneşti pe aceeaşi perioadă. La acea masă, ascultând vrăjiţi cuvintele “tătucului” Iliescu se aflau atât Dinu Patriciu, cât şi Popescu Tăriceanu. Acesta din urmă este fiul vitreg al lui Dan Amedeo Lăzărescu, membru fondator al PNL la câteva zile după revoluţie, mason de marcă al României post-revoluţionare şi colaborator al Securităţii pe vremea socialismului (dovezile sunt indubitabile, au fost prezentate în presa anilor 2000 şi nu au fost negate niciodată).
  Prima sciziune a PNL, prin înfiinţarea PNL-AT (PNL Aripa Tânăr) în data de 23 iulie 1990, din care făceau parte Tăriceanu, Andrei Chiliman, Radu Boroianu, Dinu Patriciu, etc. Prezenţa la butoanele puterii ale “tinerilor de succes” infiltraţi de Iliescu nu a întârziat. În aprilie 1991, PNL-AT semnează Carta pentru Reformă și Democrație, intrând în guvernul Roman remaniat (Dinu Patriciu fiind Ministrul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului).
  Toate aceste cariere politico-economice de succes au început sub oblăduirea lui Iliescu şi a sistemului pe care acesta l-a pus la punct încă din anii 1990 şi mai ales că toată această fraţietate între PSD şi PNL este foarte firească pentru cei care nu au uitat istoria, şi nu are nimic de-a face cu interesul cetăţeanului de rând.
  Anii 2004-2008, au demonstrat cu prisosinţă două aspecte:
  1) PNL a fost calul troian infiltrat de Sistem în cadrul alianţei DA.
  2) PNL şi PSD au acţionat din punct de vedere politic ca aliaţi.
  Alegerile pentru preşedinte din 2009 au pus în mod evident reflectoarele pe o alianţă veche de aproape 20 de ani ascunsă privirii omului de rând. Acum adevărul a ieşit la suprafaţă în forma sa cea mai nudă (silviupricope.wordpress.com)
  • +3 (3 voturi)    
   O singura observatie as avea (Marţi, 21 aprilie 2015, 9:26)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   referitor la alianta psd-pnl. E mult mai veche, nu doar de 20 de ani. PNL-ul Bratienilor a fost de fapt un partid de centru-stinga si nu de dreapta cum tot incearca comunistii sa explice de 50 de ani incoace. Cind nu au mai avut nevoie de ei comunistii s-au debarasat de pnl si pnl-isti bagindu-i prin puscarii. Problema pnl-ului este mult mai veche si ,din pacate, tine de provenienta si conexiunile lor cu masoneria. Loja masonica romaneasca este obedienta lojei masonice ruse. Adica ordinele vin de la rusi si tot ce au facut pnl-istii a fost in favoarea acestora si mai putin in favoarea romanilor si a Romaniei. Au fost permanent tradatori ai intereselor romanesti. Asa ca alianta psd(pcr)-pnl are o istorie de mai bine de o suta de ani nu doar de 20.
 • +9 (9 voturi)    
  nenea taliceanu (Luni, 20 aprilie 2015, 22:49)

  jochen [anonim]

  din potent ai ajuns impotent.
  pentru prietenul lui dottore, sova, vei ajunge la BULAU
 • +3 (3 voturi)    
  HotNews, 8.4.2015: (Marţi, 21 aprilie 2015, 8:26)

  ofCAER [utilizator]

  Reprodus dupa tariceanu: "Trebuie totusi mentionat faptul ca in cei 25 de ani scursi de la Revolutia din 1989, Parlamentul nu a publicat vreodata in Monitorul Oficial hotararile negative. Ele nu se redactau".
  Deci aceasta "premiera" va ramine pe vecie in istoria parlamentarismului romanesc legata de numele lu' presedintele senatului, dl Ca.-C.-A. Popescu-Tariceanu...
 • +3 (3 voturi)    
  caderea [parlamentarilor] din paradis (Marţi, 21 aprilie 2015, 8:51)

  ernst [utilizator]

  tot felul de kalimentzi ne explicau docti la teveu ca de fapt nu e corect sa zicem ca parlamentarilor li se cere permisiunea pentru inceperea urmaririi penale / punerii sub arest / etc. numai ei pot decide, in maretia lor, ce si cum -- si nimenea nu le poate cere socoteala.

  de fapt, conform legii, ziceau kalimentzii, parlamentul formuleaza o cerere de incepere a urmaririi, oarecum asa din senin -- sau pe baza notificarii [umile] a procurorilor, care poate fi tratata si pe post de hartie igienica la o adica.

  Cererea venita din partea Curtii Constitutionale de a redacta un act de ne-cerere a punerii sub arest echivaleaza cu caderea "alesilor neamului" de pe etajera intangibililor "cei mai superiori" , printre noi astilalti, care mai trebuie sa si explicam ce/de ce facem.
 • +6 (6 voturi)    
  Tariceanu a pus-o... (Marţi, 21 aprilie 2015, 8:58)

  anonim [anonim]

  Daca se citeste textul de hotarare propusa se vede de la distanta ca responsabil cu R este Tariceanu pentru cele facute in aceea zi.,

  Caz 1 - daca a invalidat si a fortat textele de lege si regulamentul intra in penal.- favorizarea infractorului

  cazul 2 - daca nu a fortat regulamentul si legea atunci de ce nu a scris cu manuta sa cati membri are Senatul??? nu face nici o referire la problemele invocate si deci se coroboreaza textul de hotarare si înregistrarea video si ajunge tot in penal.

  Oameni buni, ne place sau nu ne place uneori este al dracului de greu sa respecti legea.

  Daca esti prost mai ai o sansa.

  Daca faci pe prostul si ajuti un borfas nu ai nici o sansa si asa ca sa invatam

  1. SA RESPECTAM LEGE si

  2. NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE
 • +5 (5 voturi)    
  Parlamentul ???,nu e piata Matache macelaru (Marţi, 21 aprilie 2015, 9:40)

  andreesanu [utilizator]

  La camera deputatilor e circul STRUSCHI !,la senat e ca la piata Matache !!! la guvern ca la triajul Chitila niciodata nu se stie care incotro misca !.
  Asa-i cind vrei eficienta de la avocati ,onoare si dembitate de la bulevardisti,asa-i cind vrei sa faci din coada de ciine sita de matase!! ,vorba romanului :din cocos nu faci gaina nici din curva gospodina !.
  Bulibaseala neamule este preluata via mahala in senatul Romaniei !!!.
  Taricene ai mierlit-o ,ai favorizat pe infractorul Sova ,bagabondul a distrus probele,ai impiedicat justitia sa-si faca treaba.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version