Articol actualizat

Curtea Constitutionala cere Senatului sa redacteze o hotarare in cazul votului pentru Dan Sova si sa o publice in Monitorul Oficial/ Presedintele Curtii: Hotararea va putea fi atacata la CCR de cei care considera ca este nelegala

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:00 Actualitate | Esenţial


Dan Sova in Senat
Foto: Agerpres
Curtea Constitutionala, sesizata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a admis existenta unui conflict de natura juridica intre Ministerul Public - Parchetul de pe Langa Inalta Curte si Senat, "declansat de refuzul Senatului de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in plen" in cazul cererii privind arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.

Ca urmare a deciziei CCR, Senatul are obligatia de a redacta hotararea, de a comunica hotararea si de a o publica in Monitorul Oficial. Decizia CCR in cazul sesizarii de catre CSM a fost luata cu majoritate de voturi.
 
Intrebat daca este la latitudinea Senatului sa decida in baza carei legi - Constitutie, Regulament sau Statutul senatorilor si deputatilor - a fost luata respectiva hotarare, Zegrean a precizat: "Da, este la latitudinea lor si mai mult decat atat, acea hotarare va putea fi atacata la CCR de cei care vor considera ca este nelegala sau neconstitutionala".

Presedintele CCR a explicat ca Senatul nu are un termen limita pana la care sa redacteze si publice aceasta hotarare.

UPDATE 3 Tariceanu: Senatul se va conforma deciziei Curtii Constitutionale. In 25 de ani nu s-au mai publicat hotarari negative 

UPDATE
1 Presedintele Klaus Iohannis a luat act de hotararile Curtii Constitutionale. "Caracterul obligatoriu al deciziilor Curtii Constitutionale, prevazut de Legea fundamentala, impune Senatului sa actioneze in acord cu solutia pronuntata miercuri, 8 aprilie", afirma presedintele intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala. Presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a precizat ca hotararea care va fi adoptata si publicata in cazul lui Sova va putea fi atacata ulterior de cei care considera ca este nelegala sau neconstitutionala.

UPDATE 2 Ce spune Ioan Chelaru, vicepresedintele Senatului, despre aceasta decizie:

"Este o surpriza pentru mine. Este pentru prima data in istoria Parlamentului cand Curtea Constitutionala obliga la o Hotarare negativa. Nu s-a mai intamplat niciodata si nici nu exista asa ceva, dar cum hotararile Curtii sunt definitive si obligatorii, noi o sa ne conformam. In aceste conditii cred, este punctul meu de vedere, nu m-am vazut cu presedintele Tariceanu si cu colegii din Biroul Permanent, ca vom redacta o Hotarare cu un continut care sa prevada exact pozitia Senatului din data de 25 martie si anume - 'Senatul respinge cererea cu atatea voturi pentru si atatea impotriva'. Deci Hotararea va trebui sa respecte in integralitate obiectul cauzei si votul pe care l-au dat senatorii', a declarat Chelaru, miercuri, pentru AGERPRES.

El a atras, totodata, atentia asupra faptului ca, fiind vorba despre o Hotarare de respingere, aceasta poate sa fie contestata la CCR.

"Problema care apare noua este ca, fiind o Hotarare, ea poate fi atacata la Curte. E un pionierat ceea ce a facut Curtea astazi si, probabil, in motivare vom vedea si de ce a facut Curtea asta", a mai spus acesta, adaugand ca "nici nu intra in discutie" o posibila reluare a votului in cazul Sova.

 • Curtea Constitutionala a Romaniei a dezbatut miercuri cele trei sesizari formulate de presedintele Klaus Iohannis, de seful CSM, Marius Tudose, si de PNL in legatura cu votul dat de Senat in cazul solicitarii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.
Deciziile Curtii Constitutionale de miercuri, 8 aprilie:

I. In sedinta din ziua de 8 aprilie 2015, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.e) din Constitutia Romaniei si ale art.34-35 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea formulata de Presedintele Romaniei privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senat, pe de alta parte.

In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi,

Curtea a constatat ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senatul, pe de alta parte, generat de omisiunea Camerei Deputatilor si a Senatului de a modifica dispozitiile art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor, respectiv dispozitiile art.173 din Regulamentul Senatului.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, precum si Ministerului Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliului Superior al Magistraturii, Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei.

II. In aceeasi zi, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.e) din Constitutia Romaniei si ale art.34 - 35 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea formulata de Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Senatul Romaniei.

In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi,

1. Curtea a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Senatul Romaniei, declansat de refuzul acestuia din urma de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in Plenul Senatului.

2. Senatul are obligatia de a redacta hotararea adoptata in sedinta Plenului din 25 martie 2014 prin care atesta rezultatul votului cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan-Coman Sova, de a comunica hotararea autoritatilor publice competente si de a o publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum si Ministerului Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Senatului Romaniei.

III. In aceeasi sedinta, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.c) din Constitutia Romaniei si al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea prevederilor art.173 din Regulamentul Senatului, sesizare formulata de un numar de 43 senatori.

In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constitutionala a respins, ca devenita inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate avand ca obiect dispozitiile art.173 din Regulamentul Senatului.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Senatului.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie.

3. In privinta cererii depuse de 43 de senatori PNL rerferitoare la neconstitutionalitatea prevederilor art. 173 din Regulamentul Senatului,

Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca devenita inadmisibila, sesizarea.

Votul in cazul lui Dan Sova:

Dan Sova a scapat de arestarea preventiva pe 25 martie deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Potrivit regulamentului Senatului aflat in vigoare la acea vreme (art. 173 care a facut obiectul sesizarii senatorilor PNL), hotararile Senatului se aprobau doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. Regulamentul a fost modificat saptamana urmatoare acestui vot.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut in mai multe randuri, inclusiv intr-o declaratie politica transmisa la cateva zile dupa controversatul vot, ca parlamentul nu a publicat niciodata in Monitorul Oficial o hotarare de neadoptare a unui proiect de lege.

"Parlamentul adopta legi, hotarari si motiuni. Dupa adoptare, acestea sunt publicate in Monitorul Oficial. Ceea ce nu se adopta, nu exista si deci nu se publica. Niciodata Parlamentul nu a publicat in MO o hotarare pentru ca nu s-a adoptat un proiect de lege sau o hotarare. Daca un proiect lege sau o initiativa este respinsa definitiv, proiectul nu mai este inaintat la promulgare si desigur nici nu poate fi contestat la CCR", a sustinut el.

Acelasi lucru a fost sustinut si de senatorul Serban Nicolae la sedinta CCR de miercuri, unde a fost desmenat sa reprezinta Senatul. "Senatul adopta legi, hotarari si motiuni, nu resping. De altfel, nici la respingerea unei legi, a unei motiuni, nu exista o hotarare de respingere. Nu poti sa produci efecte printr-un act care nu exista. Nu a existat nici la Adrian Nastase, nici la Laszlo Borbely un act juridic redactat si publicat in Monitorul Oficial, prin care Camera sa respinga o solicitare", a mai spus Nicolae,

In plus, marti, cu o zi inainte de discutarea de catre CCR a acestor sesizari, plenul reunit al celor doua camere ale parlamentului a adoptat schimbarea legii statutului deputatilor si senatorilor, punand-o in acord cu Constitutia.

Este astfel neclar ce lege va fi luata in considerare privind aceasta hotarare ceruta de CCR - cea noua, modificata pe 7 aprilie sau cea care era in vigoare pe 25 martie la momentul votulu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12429 vizualizari

 • +26 (26 voturi)    
  Viorele esti deja grogy ! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:15)

  Plagarus [utilizator]

  " Acoperitul " dr. Ponta Viorel deja respira greu ?
 • +31 (31 voturi)    
  refuzul Senatului (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:19)

  ghita [anonim]

  Vinovat de "refuzul Senatului de a redacta si publica hotărârea care atesta rezultatul votului dat in plen" se face Tariceanu. Sa fie anchetat împreună cu Sova. Poate aflam de la cine a primit ordin. S-a dovedit ca Valcov avea o avere mai mare decât trebuia. Cred ca activitatea si conturile lui Tariceanu trebuiesc verificate atent. Cred ca o sa aflam ca dispune de o avere mai mare decât poate justifica.
  • +20 (20 voturi)    
   . (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:33)

   MihneaR [utilizator] i-a raspuns lui ghita

   Daca Tariceanu publica in MO s-a ars; il trage DNA de maneca; asa ca nu o va face. O SA VEDETI
   • +9 (9 voturi)    
    si daca nu o publica e infractiune (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:08)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

    ..
    • +2 (2 voturi)    
     singura solutie (Miercuri, 8 aprilie 2015, 18:54)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui linarel

     dizolvarea palavramentului.
     cum herr klauz sau dottore nu o pot face, e randul ca boboru' sa se miste.
     este suveran, cum zice la constitutie...

     desfiintarea senatului, alegeri anticipate, 3 sute de deputati.
     \
     singura solutie.
     sau, poate, o alta ..revolutie ?!
 • +26 (26 voturi)    
  Incredibil (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:22)

  Je__ [utilizator]

  Totul a fost premeditat.
  S-au folosit tot felul de chichite si tertipuri....si iepurele a fost scapat.
  Totul ca la carte, fara vinovati si totul legal.

  Halal stat de drept!
  • +11 (11 voturi)    
   inca nu s-a terminat (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:39)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   hotararea poate fi publicata in baza oricarei legi vrea senatul.. Tariceanu alege o lege aiurea, PSD contesta.. hotararea se suspenda..
  • +1 (1 vot)    
   Romania republica parlamentara? (Miercuri, 8 aprilie 2015, 21:13)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   - Vezi si: CCR a respins drept neconstitutionala, ordonanta de urgenta care a permis alesilor locali, pentru 45 de zile, inclusiv in timpul campaniei prezidentiale, sa migreze de la un partid la altul fara sa isi piarda mandatele.
   In plus, magistratii obliga prin decizia lor Parlamentul sa dea o noua lege prin care sa respinga aceasta ordonanta de urgenta si sa explice ce se intampla cu efectele pe care actul normativ le-a produs.
   - Ai auzit de o astfel de lege? Nici nu vom auzi. Cum nu vom auzi nici despre vreo hoatrare a senatului in cazul Sova.
  • 0 (0 voturi)    
   Separația puterilor (Joi, 9 aprilie 2015, 11:16)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   nu se reflectă în organizarea actuală a Statului Român. Deciziile de arestare ce țin de Justiție sunt luate de Parlament, multe din documentele legislative sunt făcute de Guvern. Mai rămâne ca Justiția să guverneze ca cercul să se inchidă.
   Incompentenții au mereu tendința să facă sau să-și însușească treaba altora pentru că nu știu s-o facă pe a lor.
 • +14 (14 voturi)    
  bun... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:26)

  liviu_ [utilizator]

  deci poate fi arestat sau nu ? ca eu nu am priceput
  • -9 (15 voturi)    
   Nu (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:48)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Nu.
   Esti mai incetinel?
 • +22 (22 voturi)    
  Imunitatea penala (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:29)

  Caligula [utilizator]

  Voturile secrete de acordare a imunitatii penale sunt o expresie a rusinii cu care sunt dispusi parlamenarii sa se acopere, sa acopere Parlamentul Romaniei si cu care vor sa faca de ras Romania.

  De cate ori vad rezultatul unui vot secret aflu cati parlmamentari fura mai putin, cati fura mai mult si cati nu mai stiu cat fura. Aceasta tragicomedie trebuie sa inceteze odata pentru totdeauna.

  Propuneti parlamentarilor care va reprezinta sa renunte la imunitatea penala daca doresc sa aibe votul vostru.

  Inlaturati rusinea, pentru ca puteti sa o faceti.
  • +7 (7 voturi)    
   Tratamentul rusinii... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:27)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

   Daca senatul nu a putut adopta o hotarare, inseamana ca aceasta hotarare poate fi supusa din nou la vot ca urmare a schimbarii conditiilor legislative - acum nu mai e nevoie de majoritate absoluta.

   Spectacolul parlamentarilor la impaturiri in noroi continua.
 • +5 (13 voturi)    
  interesant (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:30)

  demaGOGU [anonim]

  Zegrean...joaca!

  asteptam mutarea "adversa"

  (atentie taberele reale nu sunt neaparat cele de la vedere)
 • +21 (21 voturi)    
  Ramoliceanu merita bratari, inaintea lui Sova (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:39)

  SarbaLUIGhitza [utilizator]

  Hai cu Tariceanu in catuse....
 • +15 (15 voturi)    
  Ce-mi place... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:48)

  Kata [anonim]

  Se strange latul in jurul smecherilor care ne explica la Tv ca e asa cum spun ei. Daca e asa, de ce nu semneaza hotararea care constata rezultatul votului?
 • +12 (12 voturi)    
  Da, foarte definitiva hotarirea asta (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:49)

  Gigi-al-mai-tare [utilizator]

  Iar daca Senatul nu o va respecta va primi o foarte definitiva fluturare de deget.
 • +18 (18 voturi)    
  Bine. Asta e situatia.Propun (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:02)

  condro [utilizator]

  ca DNA sa scoata din sertar dosarul D-lui Tariceanu (Microsoft și EADS) si sa ceara arestarea preventiva. Tare as vrea sa-o vad pe asta... Sunt curios de rezultatul votului.
  • -20 (20 voturi)    
   huh (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:13)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui condro

   Cum adică? Crezi că DNA are dosare în sertar, pe care le scoate când nu-i convine cum votează Parlamentul sau CCR?
  • +15 (15 voturi)    
   Puschea pe limba ! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:43)

   dan tulceanu [utilizator] i-a raspuns lui condro

   Calin Constantin Popescu Casanova Machiavelli Tariceanu este cel mai cinstit si mai frumos dintre toti presedintii Senatului care sunt acum in functia de presedinte al Senatului.
   El este deasemenea si cel mai destept.
   El nu este o carpa cu care isi face ponta pantofii.
   El vegheaza ca sova sa nu intre la parnaie, ca altfel il trage si pe ponta si adio locsor caldut de presedinte al Senatului.
   El este al doilea om in stat, lucru pentru care ar trebui sa rosim cu totzii. El nu roseste ca nu are unde.
 • +20 (20 voturi)    
  sesizari si decizii (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:16)

  Inuka [utilizator]

  Dupa cum se vede, competenta administratiei prezidentiale e egala cu cea a celui care o conduce:
  1.Sesizarea facuta de senatorii PNL a fost firesc respinsa ca inadmisibila pentru ca si-a pierdut obiectul in urma sedintei de ieri din Parlament pentru modificarea Statutului camerelor.
  2.Sesizarea facuta de Consiliului Superior al Magistraturii a fost admisa pentru ca s-a constatat un conflicut juridic de natura consitutionala cu Parlamentul.
  3.Sesizarea facuta de Presedintele Romaniei a fost respinsa. Nu ramasa fara obiect precum in cazul senatorilor ci respinsa pentru ca a fost facuta prost.
  Dar las ca mai scrie Johannes de pe facebok niste mesaje de incurajare a justitiei si le arata lor...
  Pas cu pas spre victoria finala cu Mihalache in frunte.
  • +4 (4 voturi)    
   Perfect - nimeni nu a sesizat asta (Miercuri, 8 aprilie 2015, 18:13)

   RaduMischie [utilizator] i-a raspuns lui Inuka

   Este o observatie extrem de pertinenta. Practic, cand a iesit declaratia de presa ca presedintele a atacat la CCR votul pe cazul Sova, ne asteptam ca el exact asta a atacat (si anume punctul II de mai sus). De fapt, el a atacat doar o chestiune legata de nemodificarea regulamentului Senatului, fara a se lua direct de cazul Sova. Slabut
 • +9 (9 voturi)    
  offtopic (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:40)

  demaGOGU [anonim]

  Iohanis mai exista pe undeva, are vreo pozitie vis a vis de toate aceste evolutii eminamente politice?

  daca nu, de ce il platim?!?
  • +1 (3 voturi)    
   Pozitia lui Iohannis (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:54)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Iata pozitia frumosului nostru presh(edinte):

   https://www.flickr.com/photos/24004569@N03/2607804766/
  • +1 (1 vot)    
   sssst, nu deranja ca soferu doarme (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:10)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ..
 • +6 (6 voturi)    
  ...hai... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:41)

  ALTAN [utilizator]

  ...PNL...arata-ne ca esti partid in opozitie...
 • -6 (10 voturi)    
  defecte logice (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:47)

  suru [anonim]

  senatul a redactat un proces-verbal de numarare a votului in cazul sova..deci n-a luat o hotarare...adica n-are ce sa publice...
  ..vorba lui zegrean..publicarea...produsului...senatului n-are termen..se poate si peste 10 ani..asa ca mergeti la oi..mai pdl-pnl-istilor
 • -7 (7 voturi)    
  Iohannis (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:09)

  Canada [anonim]

  Vad ca Presedintele incepe sa invete ce are de facut. Ma bucur, omul asta de la inceput a vorbit pro-justitie, pro-DNA niciodata nu l-am vazut sa o ia pe aratura pe aceasta tema. Sa nu mi-o bagati pe aia cu MCV-ul ca are totala dreptate acolo. MCV-ul este un fel de probatiune dar daca justitia va merge excelent e normal ca perioada de probatiune sa fie ridicata, esti vazut altfel cand nu ai probatiunea peste tine. Invatati niste law in timpul liber dar sunteti prea ocupati cu banii de Udrea.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu invata nimic (Miercuri, 8 aprilie 2015, 18:14)

   RaduMischie [utilizator] i-a raspuns lui Canada

   Nu vezi ca a atacat gresit? In loc sa atace direct pe votul pro-Sova, el a atacat doar pe nemodificarea regulamentului Senatului. Mai are mult de lucru
 • -3 (5 voturi)    
  Cred ca lui Johannis i-a trecut... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:17)

  newlook [utilizator]

  Cred ca lui Johannis i-a trecut sa se mai faca de ras cu "competenta" PNL.

  Orice s-ar spune, cu Hotararea de astazi, CCR i-a dat flit lui Johannis (pe buna dreptate!).
  Nici neamtul nu e de acuzat ca, disperat fiind de incompetenta politica si economica a PNL, unde pur si simplu nu a putut sustine nici una din actiunile sale, s-a gandit ca, macar in domeniul juridic, noii PDL-isti (PNL doar cu numele) or avea ceva competenta. Si s-a lasat dus de nas.
  Cred ca pentru EGO-ul neamtului asta a fost o lovitura serioasa; de acum inainte se va gandi de doua ori cand latra Predoiu sau Blaga.
  • +2 (2 voturi)    
   ...lasati... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:32)

   ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   ...omu' sa-i ticneasca balaceala...ca merita dupa atita munca...ce e de'colea sa lucrezi 100 de zile si sa-ti iei liber doar simbata si duminica pt sejururi doar in Sibiu...el e presedinte altfel...
 • +9 (9 voturi)    
  domnul vicepresedinte (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:32)

  agent_smith [utilizator]

  Senatul zice: "Este pentru prima data in istoria Parlamentului cand Curtea Constitutionala obliga la o Hotarare negativa".

  Curtea zice: "Senatul are obligatia de a redacta hotararea adoptata in sedinta Plenului din 25 martie 2014 prin care atesta rezultatul votului cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan-Coman Sova, de a comunica hotararea autoritatilor publice competente si de a o publica in Monitorul Oficial al Romaniei."

  Unde zice curtea ca hotararea e negativa? Ca obliga o hotarare negativa? Zice doar sa dea hotararea care arata votul de atunci, nu ca el e negativ sau pozitiv.

  Sunt curios, chiar nu era niciun jurnalist pe acolo pe faza sa intrebe asta?
 • +5 (5 voturi)    
  :) (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:47)

  za_omu [utilizator]

  Acel nene Ioan Chelaru imi lasa impresia ca e cel putin un caz avansat de oligofrenie :)
 • +7 (7 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:49)

  Metec [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Ar trebui sa fie simplu, nu ? (Miercuri, 8 aprilie 2015, 18:29)

  inmono [utilizator]

  Parlamentul se opune unei decizii a CC, decizie bazata pe legea fundamentala in stat. Iar constitutia primeaza in fata statutului senatorilor, de acum sau de atunci, ca de aceea e lege fundamentala. Refuzul Parlamentului de a respecta legile cred ca e un motiv suficient de DIZOLVARE a acestuia si alegeri anticipate. Asta cu am publicat-o sau n-am publicat-o e o chichita in incercarea disperata de a nu-l vedea pe Sova inchis si partie deschisa ptr DNA pana in birou la Ponta !
 • +3 (3 voturi)    
  Sova va ajunge in arest preventiv.. (Miercuri, 8 aprilie 2015, 19:25)

  lili [anonim]

  Tariceanu poate sa-l viziteze, impreuna cu Ponta, daca-l are atata in grija...
  Nici nu le pasa de lege, s-au obisnuit toti cu bocancii in LEGE!!
  Rusine!
  Frumos ar fi ca Sova sa-l traga dupa el pe Ponta, dupa n'spe audieri si declaratii...madam Ana Sova Diculescu va avea mult de lucru sa-si apere in instanta fiul vitreg si corupt.
 • +2 (2 voturi)    
  Șova pierde prin tergiversare. (Miercuri, 8 aprilie 2015, 19:39)

  vali47 [utilizator]

  Inventarea de tot felul de subterfugii pentru-ca Șova să nu fie arestat nu-l absolvă de vină.Nimeni nu spune că Șova nu-i vinovat ,ci că Senatul nu a votat,ceia-ce este discutabil.Oricum în opinia publică sa întărit părerea că Șova este mai vinovat decât se spune și că nu va scăpa la infinit.Pentru PSD este un duș rece electoral.
  • 0 (0 voturi)    
   ... pentru POnta... (Joi, 9 aprilie 2015, 13:28)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   ... o sa fie mai greu cu Sova la Beciul Domnesc....
 • +2 (2 voturi)    
  Tariceanu este un impostor (Miercuri, 8 aprilie 2015, 23:23)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Ce face Tariceanu ar trebui incadrat la obstructioinarea cu rea intentiei a actului de justitiei.
  Domnul acest se joaca cu legile. Uite legea, nu e legea. Uite regulamnetul, nu e regulamentul. CCR sau nu CCR.
  Cineva, intr-o zi , candva, il va lega pe acest domn cu doua cercuri metalice in jurul incheieturilor. Reci vor fi.
 • -1 (1 vot)    
  Intrebare intrebatoare, (Joi, 9 aprilie 2015, 9:05)

  xrogo [utilizator]

  de cate ori nu s-a aprobat o cerere de arestare,s-a redactat o hotarare,raspunsul este NU,acum de ce sa se redacteze,pentru ca spune CCR sa se redacteze,ce are CCR care vegheaza la constitutionalitatea legilor si hatararilor cu procesul de votare?
 • 0 (0 voturi)    
  astept cu mult interes... (Joi, 9 aprilie 2015, 13:31)

  ..13 [utilizator]

  Redactarea deciziei...

  Faptul ca parlamentarii s-au grabit cu modificarile la regulamente imi arata ca suntem extrem de aproape de un final cu Sova la Beciul Domnesc...

  Sa fie si el primit acolo, caci merita!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by