Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, cere Guvernului si premierului Victor Ponta sa organizeze alegeri locale partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, sustinand ca primul-ministru blocheaza organizarea acestora pentru ca le va pierde, informeaza Mediafax.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca PSD, in mod constant si sistematic, nu respecta hotararile instantelor.

"Ii amintesc lui Ponta ca in Cluj Curtea de Apel a dispus, printr-o hotarare, obligativitatea organizarii alegerilor pentru presedintele Consiliului Judetean. Bunul simt politic il va impiedica sa puna in aplicare decizia. PSD, in mod constant si sistematic, nu respecta hotararile instantelor, sunt multe decizii ale instantelor pe care Guvernul Ponta nu le respecta. Cer Guvernului si lui Ponta sa aiba discernamantul necesar sa organizeze alegeri partiale, sa se respecte dreptul fundamental al alegatorilor de a-si exercita votul", a spus Gorghiu.

Potrivit acesteia, premierul "blocheaza" organizarea alegerilor partiale nu pentru ca nu ar avea bani, ci pentru ca le-ar pierde.

Functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj a ramas vacanta in 6 octombrie 2014, cand prefectul judetului, Gheorghe Ioan Vuscan, a emis ordinul prin care se constata incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv in 29 mai 2014 alaturi de oamenii de afaceri Vasile Pogacean si Ioan Bene, pentru fapte de coruptie, iar in 23 iunie 2014 a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

PNL Cluj a intentat proces Guvernului pentru ca nu a organizat alegeri anticipate pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, castigandu-l la Curtea de Apel Cluj, insa sentinta nu este definitiva.

La proces, Executivul a trimis doar o intampinare in care arata ca la Cluj nu au fost organizate alegeri anticipate pentru functia de presedinte al CJ Cluj pentru a nu irosi "nejustificat bani de la bugetul de stat". In prezent, Consiliul Judetean Cluj este condus de vicepresedintele cu atributii de presedinte Vakar Istvan (UDMR).