Liderul liberal Teodor Atanasiu a declarat miercuri la B1 TV ca "nu se justifica deschiderea unui dosar penal la adresa lui Traian Basescu" privitor la declaratiile acestuia despre Gabriela Firea. Atanasiu a condamnat limbajul lui Basescu, despre care a spus ca este nedemn pentru presedintele unei tari europene, dar a spus ca limbajul este una, iar acuzatia penala e altceva.

Reamintim ca Parchetul General a deschis un dosar penal in care Traian Basescu este suspect de santaj, in urma plangerii depuse de Gabriela Firea.

Reamintim ca relatiile dintre Traian Basescu si Teodor Atanasiu au fost extrem de incordate dupa ce fostul presedinte l-a suspendat in 2006 pe Atanasiu din functia de ministru al Apararii, la scurt timp dupa ce pe numele ministrului incepuse urmarirea penala in urma in urma unor plangeri penale depuse de fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu "pentru abuz in serviciu contra persoanei" si de deputatul Eugen Bejinariu.

Ulterior, Parchetul Militar a emis o rezolutie de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Teodor Atanasiu, dar Basescu a refuzat sa-l repuna in functie. Dupa o lunga confruntare publica, Atanasiu a demisionat.