Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL si candidatul partidului pentu functia de premier, scrie pe contul sau de Facebook ca Romania are nevoie de un nou guvern si ii ataca pe cei care vor sa amane daramarea Guvernului Ponta: "A renunţa la acest obiectiv sau a-l amâna din motive politicianiste inventate înseamnă a sacrifica interesele de azi şi de mâine ale economiei naţionale şi ale cetăţenilor români". Reamintim ca in PNL exista doua curente de opinie: unul - care vrea intrarea rapida la guvernare; al doilea - care vrea sa astepte erodarea Guvernului PSD.

„Guvernarea Ponta a turnat apă în benzina economiei şi acest lucru se va vedea în 2015, dacă nu venim rapid cu politici stimulative şi cu o credibilitate înnoită de un nou guvern pro-economie, pro-România Business. Voi continua să sprijin cu toate eforturile mele construirea şi instalarea unui nou guvern pro-România Business, care să transforme economia românească într-una competitivă şi să creeze locuri de muncă şi mai multe venituri pentru gospodării. A renunţa la acest obiectiv sau a-l amâna la „calendele greceşti” pentru motive politicianiste inventate, înseamnă a sacrifica interesele de azi şi de mâine ale economiei naţionale şi ale cetăţenilor români”, a scris Predoiu.

Premierul din umbra al PNL sustine ca excedentul bugetar, rata de creştere economică şi pretinsele măsuri sociale „reparatorii” sunt cele trei „cele mai evidente înşelătorii trade mark Ponta”. Potrivit acestuia, gravitatea derivă din faptul că toate trei vizează economia, „o problemă de securitate naţională”.