Presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a demisionat din toate functiile de conducere detinute in PSD, pana la solutionarea problemelor din justitie, locul acestuia la sefia PSD Sibiu fiind luat de senatorul Viorel Arcas.

"In sedinta Comitetului Executiv PSD intrunit in aceasta dupa amiaza am transmis decizia mea de a demisiona din toate functiile de conducere detinute in Partidul Social Democrat, pana la solutionarea problemelor din justitie. Membrii Comitetului Executiv au acceptat demisia mea si l-au desemnat ca presedinte interimar al Organizatiei Judetene PSD Sibiu pe senatorul Viorel Arcas, pana la organizarea de noi alegeri, conform statutului PSD", informeaza Cindrea intr-o declaratie citata de Agerpres.

Fostul deputat PSD Ioan Cindrea, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, a fost condamnat miercuri de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal sotia la biroul sau parlamentar.

Decizia nu este definitiva.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.

Potrivit sesizarii, in perioada octombrie 2009 - februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.