Cine este Sorin Campeanu - propus sa ocupe functia de ministru al Educatiei in Guvernul Ponta 4

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Duminică, 14 decembrie 2014, 18:06 Actualitate | Politic


Sorin Campeanu
Foto: Agerpres
Sorin Campeanu (46 ani) a fost propus sa ocupe functia de ministru al Educatiei in viitorul executiv, dupa ce liderul PC, Daniel Constantin, a renuntat la functia de vicepremier si a cerut acest portofoliu, dand astfel peste cap negocierile de inceput prin care PSD a incercat sa il mentina pe Remus Pricopie in functie. Sorin Campeanu este rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor, for condus anterior de Ecaterina Andronescu si care sub conducerea lui Cimpeanu a salutat ordonanta de urgenta din vara prin care au fost aduse 97 de schimbari la Legea Educatiei.

Sorin Mihai Cimpeanu a absolvit Colegiul National "Sf. Sava" Bucuresti, dupa care a urmat Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), al carei rector este din 2012.

Incepand din anul 2012 este secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti", membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si vicepresedinte al Comitetului National Roman pentru Programul Hidrologic International (CIHR).

Amintim ca 2012 este anul in care CNATDCU a decis ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, dar institutia a fost reorganizata in aceeasi zi printr-o decizie a ministrului interimar de atunci al Educatiei, Liviu Pop (astazi propus din nou pentru a fi ministru, de data asta la dialog social). Pop a marit numarul de membri ai Consiliului General CNTADCU de la 21 la 44, fiind momentul in care Sorin Campeanu a aparut in Consiliul General al CNATDCU.

Sorin Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta la presedintie
Foto: victorponta.ro
Rectorul Sorin Mihai Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta in campania pentru alegerile prezidentiale, dupa cum o arata imaginile de pe site-ul lui Ponta, dar si un comunicat al PSD.

In octombrie 2014, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a semnat un parteneriat cu Consortiul Universitatilor de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Romania, condus de Sorin Campeanu, potivit Incomod-media.ro. Obiectivul parteneriatului: revitalizarea liceelor de profil si acordarea de consultari universitatilor pentru a accesa fonduri europene pe Programul National de Dezvoltare Rurala.

Intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale din acest an, HotNews.ro a prezentat in exclusivitate un acord pe care Guvernul Ponta l-a semnat cu sindicatele si cu Consiliul National al Rectorilor si in care premierul Ponta promitea o noua lege a educatiei, dar si schimbarea tuturor programelor scolare. Documentul a fost semnat si de presedintele CNR, Sorin Campeanu.

CV Sorin Mihai Campeanu

Experienta profesionala

2012-prezent: Rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

iulie 2013-prezent: Presedinte Consiliul National al Rectorilor din Romania

2012-prezent: Secretar General in Consiliul National de Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)

2012-prezent: Membru corespondent Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti"

2012-prezent: Membru corespondent Academia de Stiinte Tehnice din Romania

2012-prezent:
Vicepresedinte Comitetul National Roman pentru Programul Hidrologic International (CIHR)

2008-2012: Decan Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

2008-2012: Director Departament FR la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

2006-prezent: Conducator doctorat, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

1992-prezent: Preparator (1992-1995)/ Asistent universitar (1995-1997)/ Sef lucrari (1997-2001)/ Conferentiar (2001-2006)/ Profesor (2006-) la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

2004-2008: Prodecan la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

2003-prezent: Vicepresedinte Centrul de Excelenta in cercetare-BIOTEHNOL

2005-2008: Director Irrifrance Roumanie

2003-2004: Expert coordonator la Ministerul Educatiei si Cercetarii, Agentia Nationala pentru parteneriatul univesitatilor cu mediul economico-social (APART)

2000-2003: Expert coordonator la Ministerul Educatiei si Cercetarii - Centrul National pentru Programul european Leonardo da Vinci

1992-1999: Coordonator Centrul Experimental Peris - Ilfov, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

1991-1992: Inginer proiectant, Institutul de Studii si Proiectari pentru Imbunatatiri Funciare (ISPIF)

Educatie si formare

1992-2000: Diploma de Doctor la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

1986-1991: Diploma de inginer, obtinuta la USAMV Bucuresti, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

1982-1986: Diploma de bacalaureat, Colegiul National "Sf. Sava" Bucuresti

Descarca de aici CV-ul integral al lui Sorin Campeanu

Sorin Campeanu este evaluator pentru domeniul Ingineria mediului in cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

In decembrie 2004, a a primit Medalia „Meritul pentru Invatamant” acordata de catre Presedentia Romaniei (Decret 1097/10 dec. 2004). Sursa

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

72039 vizualizari

 • +18 (22 voturi)    
  Mafia voiculesciana din agricultura... (Duminică, 14 decembrie 2014, 18:29)

  Excelsior [utilizator]

  ...Grivco si sleahta.
 • +11 (11 voturi)    
  educatia lu' psd (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:44)

  Sorrows [utilizator]

  Este vital pentru psd sa tina cu dintii de mediocritatea impusa cu program in educatie, atat cat poate. De unde si aceasta numire, a unui necunoscut util partidului, in demnitatea de coordonator (manager) al educatiei romanesti.

  Societatea civila ar trebui sa protesteze dur fata de aceasta golanie fara margini si fara perdea. Acest om nu are ce cauta in aceasta functie.
 • +18 (18 voturi)    
  Un alt impostor... (Duminică, 14 decembrie 2014, 19:49)

  triciupa [utilizator]

  cu o cariera universitara construita pe frauda si plagiat. Ipochimenul asta e fecioru' lu' tata, un alt "profesor" de mucava, ajuns din militian universitar.
  Urgent, verificati-i doctoratul si lucrarile publicate, e un plagiator ordinar.
 • +11 (11 voturi)    
  alt jeg pseudo-universitar (Duminică, 14 decembrie 2014, 20:03)

  cartofil [utilizator]

  Valoare stiintifica=zero. Singurul merit pe care-l are este ca l-a albit pe plagiator in comisia de diplome. Daca nu a reusit sa vada ca o lucrare in care 110 pagini din 300 sunt plagiate dupa sistemul copy-paste va dati seama ce specimen sinistru este. Tipul ticalosului arivist absolut.
 • +8 (8 voturi)    
  asta tot (Duminică, 14 decembrie 2014, 20:07)

  nash pandelica [utilizator]

  varanel ?!
 • +10 (10 voturi)    
  doctoratul si ...plagiatul (Duminică, 14 decembrie 2014, 20:49)

  zot [utilizator]

  de cand a ...dovedit ca ponta nu A PLAGIAT a inceput cariera rapida a MERITUOSULUI
  acelasi psd corupt 100%
 • +18 (18 voturi)    
  Cine este Sorin Campeanu .... (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:15)

  Miticafricosu [utilizator]

  Sorin Campeanu este din gasca Abramburicai si baiatul lui taticu: Gh. Campeanu, prof. bolsevic si vechi tepar-sforar la aceeasi USAMV. Asa a ajuns rapid Sorinel prof. univ., decan si rector ! Pe scurt, este reprezentantul tipic al clanurilor universitare care considera Universitatea ca o afacere de familie. De asta l-a si sustinut pe Ponta in legatura cu plagiatul si a pus un umar (de fapt ambii umeri !!) la demolarea Legii Educatiei Nationale introdusa de Funeriu, sub atenta obladuire a lui Pricopie si Abramburicai.
  RUSINE !!
 • +8 (8 voturi)    
  uitati-va la figura lui.... (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:39)

  cartofil [utilizator]

  si uitati-va la figura unui profesor universitar din vest. nu veti gasi nici o asemanare. dar exista o mare asemanare cu mutrele activistilor comunisti dinainte de 89. si se pare ca are si aceleasi apucaturi...... pentru ca l-a salvat pe copy-paste este rasplatit acum cu functia de ministru. ar fi interesant daca hotnews ar urmari carierele celor 9 indivizi care l-au albit pe copy-paste la sedinta celebra a CNADTCU.
 • +11 (11 voturi)    
  Rusine (Duminică, 14 decembrie 2014, 21:40)

  dekar [utilizator]

  Rusine sa-ti fie Campeanule pentru acoperirea plagiatorului,pentru jenanta limba in c..r acordata nemernicului.
  Iacata,rasplata (temporara) ti-a parvenit.Ai primit cei 30 de arginti.Cin' se-aseamana ,se-aduna !
  Sa-ti fie rusine,magarule ,si sa-ti steie ministeriatu-n gat !
 • +8 (8 voturi)    
  Comasare (Luni, 15 decembrie 2014, 6:05)

  Dana Bob [anonim]

  Poate nu era rau sa comaseze educatia cu agricultura!
  Si asa invatamantul a ajuns la sapa de lemn!
 • +5 (5 voturi)    
  Nu-l vad in stare sa performeze. (Luni, 15 decembrie 2014, 10:41)

  vali47 [utilizator]

  Boala invatamantului rom,anesc se va croniciza.Au pus ministru un individ care pune accent tot pe invatamantul universitar.Absolventi de facultati cat mai multi si cat mai prosti.Invatamantul romanesc va continua sa cheltuie fonduri prosteste,pregatind tinerii pentru a devani someri cu staif.Invatamantul primar si profesional tot bramburit va fi.Bramburit de la Abramburica fiind o continuare a politicii de brambureala.
 • +3 (3 voturi)    
  elevii claselor a VIII a (Joi, 5 noiembrie 2015, 13:05)

  Corina10 [utilizator]

  Ce ati facut si ce faceti pentru elevii claselor a VIII a?
  De ce unii elevi invata DUPA-AMIAZA si unii DIMINEATA?
  Nu au aceleasi OBLIGATII in fata unui examen?
  De ce nu au si aceleasi DREPTURI?
  Programul unui elev de clasa a VIII a care invata dupa-amiaza:
  - 8-11 teme
  - 11 masa de pranz ...e foarte sanatos
  - 12-18 scoala
  - 19 cina sau pranzul pentru multi, e sanatos?
  - 20-23 teme
  Ce fel de regim este acesta pentru un copil de 14 ani?
  Ne imbolnaviti copii, sacrificati tanara generatie, VIITORUL acestui neam.
  Ati postat Modelele de subiecte, ati incercat macar sa vedeti volumul la subiectele de limba romana? Va propun sa incercati rezolvarea lor.
  Incurajati meditatiile ca UNICA solutie sa trecem prin acest examen, cerintele examenului fiind departe de ceea ce este in manualele scolare si incurajati invatarea volumetrica/toceala NU invatarea aprofundata.
  E ... aceasta este una dintre multele realizari ale dlui ministru si cate mai sunt...
  O proasta alegere, nu ne reprezentati.
  • 0 (0 voturi)    
   construiti scoli (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:10)

   Parinte10 [utilizator] i-a raspuns lui Corina10

   Sunt total de acord cu cele spuse.
   Si cate mai sunt. Clasa 0 este clasa 1 si clasa 1 este clasa a 2-a?
   De ce trebuie sa invete copiii in 2 sau chiar 3 serii pe zi. Propun construirea de scoli macar cat jumatate din numarul de biserici (18 mii si ceva). Macar pana la construirea scolilor clasele mici si clasele care dau exament sa INVETE DE DIMINEATA.
   DATI COPIILOR ACELEASI DREPTURI!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by