Ministerul Educatiei a schimbat componenta Consiliului National de Atestare a Diplomelor, institutia abilitata legal sa analizeze acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta. Decizia Ministerului, luata cu o zi inainte de pronuntarea pe cazul Ponta

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 29 iunie 2012, 9:06 Actualitate | EsenţialPonta, aparat cu toate armele de ministrul Educatiei / Foto: Consiliul European

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat joi ca dizolva Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Ordinul de modificare a acestui consiliu a fost publicat in Monitorul Oficial putin inainte de ora 11:00, iar Consiliul general al CNATDCU s-a reunit la ora 9:00, conform unui calendar anuntat inca de saptamana trecuta, pentru a discuta acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

Potrivit legislatiei actuale, Consiliul general al CNATDCU este forul abilitat prin lege sa se ocupe de acuzatiile de plagiat care privesc o diploma de doctorat, deci si acuzatiile de plagiat aduse tezei premierului Victor Ponta. Ministerul a luat decizia desfiintarii CNATDCU cu o zi inainte ca membrii Consiliului sa se intalneasca in sedinta Consiliului General, unde urma sa se ia in discutie teza de doctorat si acuzatiile de plagiat impotriva lui Ponta.


Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) este autoritatea care acorda cele mai importante titluri universitare si doctorale. El evalueaza dosarele de acordare a titlului de doctor si propune ministrului educatiei acordarea sau neacordarea titlului de doctor.

Consiliul general al CNATDCU este abilitat sa analizeze calitatea tezelor de doctorat si sa propuna ministrului educatiei retragerea titlului de doctor pentru nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, adica inclusiv pentru plagiat.
 • Consiliul general CNATDCU poate sa propuna ministrului si retragerea dreptului de conducere de doctorat a indrumatorului tezei, precum si retragerea acreditarii scolii doctorale de drept de la Universitatea Bucuresti.
Regulamentul de functionare a CNATDCU prevede urmatoarele:
 • Orice persoana, inclusiv membrii CNATDCU, poate sesiza in scris, prin intermediul UEFISCDI, Consiliul General al CNATDCU cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia.
 • Consiliul General al CNATDCU analizeaza fiecare sesizare primita, consultand, dupa caz, alti membri ai CNATDCU
 • In urma fiecarei sesizari, in termen de maximum 60 de zile de la primirea acesteia, Consiliul general al CNATDCU decide daca au fost sau nu respectate standardele de calitate sau de etica profesionala, iar presedintele CNATDCU transmite autorului sesizarii decizia Consiliului general al CNATDCU si motivarea acesteia.
 • alin. (4). In cazul in care, in urma unei sesizari sau prin autosesizare, Consiliul general al CNATDCU decide ca nu au fost respectate standardele de calitate sau de etica profesionala, presedintele CNATDCU propune ministrului educatiei una sau mai multe dintre urmatoarele masuri:
 • A) retragerea calitatii de conducator de doctorat
 • B) retragerea titlului de doctor
 • C) retragerea acreditarii scolii doctorale
 • In urma acestor propuneri, ministrul educatiei poate lua masuri conform prevederilor art. 170 din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
 • In cazul in care membrii CNATDCU din cadrul unei comisii de evaluare a unei teze constata nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv existenta plagiatului, in cadrul tezei si/sau a activitatilor care au dus la realizarea acesteia, acestia invalideaza teza de doctorat, comunica aceste constatari celorlalti membri ai comisiei de evaluare si sesizeaza Consiliul general al CNATDCU pentru analiza responsabilitatii conducatorului de doctorat sau a scolii doctorale si aplicarea prevederilor alin. (4).
 • Conducatorul de doctorat raspunde impreuna cu autorul tezei de respectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv de asigurarea originalitatii continutului, potrivit prevederilor art. 143 alin. (4) si art. 170 din Legea nr. 1/2011.       
Vezi aici regulamentul integral de functionare a CNATDCU in vederea validarii tezelor de doctorat

Ce spune Legea Educatiei Nationale

Art. 168 - (5) Daca studentul-doctorand a indeplinit toate cerintele prevazute in programul de cercetare stiintifica si aprecierile asupra tezei de doctorat permit atribuirea calificativului "Excelent", "Foarte bine", "Bine" sau "Satisfacator" comisia de doctorat propune acordarea titlului de doctor, propunere care se inainteaza CNATDCU, spre validare. CNATDCU, in urma evaluarii dosarului, propune ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului acordarea sau neacordarea titlului de doctor.

(7) Titlul de doctor se atribuie prin ordin al ministrului educatiei, dupa validarea tezei de doctorat de catre CNATDCU

(8) In cazul in care CNATDCU invalideaza argumentat teza de doctorat, IOSUD primeste din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului o motivatie scrisa de invalidare, redactata in baza observatiilor CNATDCU. Lucrarea de doctorat poate fi retransmisa CNATDCU in termen de un an de la data primei invalidari. Daca lucrarea de doctorat se invalideaza si a doua oara, titlul de doctor nu va fi acordat, iar studentul-doctorand va fi exmatriculat.

Art. 170. - (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de
Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calitatii de conducator de doctorat;
b) retragerea titlului de doctor;
c) retragerea acreditarii scolii doctorale, ceea ce implica retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi.

De ce este CNATDCU prima institutie competenta in cazul tezei de doctorat a premierului Ponta si nu Consiliul National de Etica, precum in cazul Mang?

CNATDCU este organismul care raspunde de calitatea doctoratelor, indiferent cine este autorul lor, in timp ce Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii se ocupa doar de analiza abaterilor realizate de cercetatori sau cadre didactice universitare, potrivit unei analize ad-astra.ro.

Premierul Victor Ponta este si cadru universitar, in prezent este insa suspendat. Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii poate decide, dar nu este obligat, sa dispuna masuri suplimentare fata de cele dispuse de CNATDCU, precum interzicerea ocuparii de posturi didactice, conform art. 325 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, analizand nu doar teza de doctorat, ci si cartile plagiate de Victor Ponta.

Consiliul National de Etica este responsabil de eventualele plagiate sau abateri de la normele de buna conduita in activitatea de cercetare-dezvoltare, potrivit Ordonantei nr. 28 din 31 august 2011. Cu alte cuvinte, acuzatiile care privesc articole pe partea de cercetare si referitoare la cadre didactice merg catre Consiliul National de Etica, ce se poate si autosesiza.

Academicianul Dorel Banabic declara pentru HotNews.ro, la o zi dupa ce Nature si F.A.Z. au scris ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003: "Probabil Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) se va autosesiza in acest caz, la sedinta de Consiliu care va avea loc pe 29 iunie, daca nu mai devreme". Acesta a explicat ca responsabilitatea efectuarii unei analize in acest caz este a CNATDCU.   

Amintim ca ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat in repetate randuri ca CNE nu se poate autosesiza in cazul Ponta.

Membrii Consiliului General al CNATDCU:
Marius Andruh-Universitatea Bucuresti (UB)-Presedinte
Dorel Banabic-Universitatea Tehnica  Cluj-Napoca-Vicepresedinte
Lucian Pintilie-INCDFM-directorul Institutlui de la Magurele-Vicepresedinte
Lazar Vlasceanu-Universitatea Bucuresti-Vicepresedinte
Viorel Barbu-Alexandru Ioan Cuza- Iasi
Dragos Ciuparu-Petrol si Gaze Ploiesti
Mircea Dumitru-Universitatea Bucuresti
Ionel Haiduc-Presedintele Academiei
Liviu Marsavina-Politehnica Timisoara
Mircea Miclea-Universitatea Babes Bolyai-Cluj-Napoca(UBB)
Sergiu Nedevschi-UT Cluj
Cristian Oara-Universitatea Politehnica Bucuresti
Ioan Aurel Pop-UBB
Octavian Popescu-UBB
Marian Preda-UB
Bogdan C. Simionescu- Institutul de chimie macromoleculara Petre Poni-Iasi
Carmen Socaciu-Universitatea Medicina Veterinara Cluj-Napoca
Rodica Zafiu-UB

Citeste aici o analiza despre importanta CNATDCU

Cum a ratacit acuzatia de plagiat in cazul Ponta intre comisiile si consiliile de etica

Amintim ca revista Nature a scris luni, 18 iunie, ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. "Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima ("whistle-blower" in original - N.red.) care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate", se arata in articolul din Nature.

"<<Dovada plagiatului este covirsitoare>>, spune Marius Andruh, chimist la Universitatea din Bucuresti si presedinte al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Daca alegatiile sint dovedite, <<e nevoie de o discutie serioasa in Romania si in strainatate pentru a preveni astfel de cazuri>>", scrie Nature.

Un articol similar legat de presupusul plagiat al premierului Victor Ponta a fost publicat si de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ziarul german il compara pe Ponta cu fostul presedinte maghiar Pall Schmitt si fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttemberg. Ambii demnitari straini au demisionat dupa ce fusesera acuzati de plagiat.

Premierul Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa pe 19 iunie in care a venit cu lucrarea sa de doctorat, pe care a prezentat-o jurnalistilor. Ponta a declarat ca el a trecut la bibliografie autorii despre care Nature scrie ca i-ar fi plagiat si singurul lucru de care poate fi acuzat este ca nu i-a trecut in subsolul paginii, sustinand ca, daca a gresit, va raspunde in fata unei comisii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15681 vizualizari

 • +127 (129 voturi)    
  .... (Vineri, 29 iunie 2012, 9:14)

  Marius [anonim]

  ponta , pop ...sunteti o mizerie . Sper ca poporul asta sa se trezeasca odata si va treaca in istorie ca cel mai corupt , rau voitor guvern .
  • +85 (87 voturi)    
   nu înţeleg un singur lucru (Vineri, 29 iunie 2012, 9:38)

   domu [utilizator] i-a raspuns lui Marius

   de ce membrii Consiliului nu reacţionează la modificările aberante ale lui Liviu Pop. Mă aşteptam la mai multe din partea Haiduc, Miclea, Dumitru, Aurel Pop şi celelalte somităţi universitare.
   Nu înţeleg cum pot să plece capul în faţa unui profesoraş-sindicalisto-mercenar
   • +51 (55 voturi)    
    ! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:47)

    AndreiU. [utilizator] i-a raspuns lui domu

    Auzi motivul invocat de Pop aseara... Ca sunt domle acolo 3 secretare care scriu de mana la sedinte, si ca din 54 de cereri s-au rezolvat 14 in 6 luni si jumatate.......

    Beeeeeeeiiiiiii, dobitocule, ca nu ma pot abtine, tu crezi ca la Bruxelles asta e important? Sau acuzele de plagiat la adresa primului-ministru?


    Eu cred ca e la mintea cocosului, care... But then again, s-ar putea sa nu aibe creier de cocos, creier de aluna asta...
   • -64 (72 voturi)    
    este foarte simplu: miza este alta.... (Vineri, 29 iunie 2012, 9:47)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui domu

    Ponta se asigura ca nu pateste nimic cu plagiatul si-si poate vedea de treaba.
    Care treaba este castigarea alegerilor de catre USL si demiterea ulterioara a lui Basescu.
    Toate mecanismele necesare sunt folosite , fara nici un scrupul sau rusine.
    Cei care nu pot suporta, se dau la o parte,vezi cazul lui Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept.
    USL stie ca , atata timp cat Basescu este la Cotroceni, vor sta doar in defensiva, aparandu-se de atacurile orchestrate de marinar.
    Toate serviciile secrete, DNA si ANI sunt mobilizate total atacarii USL.
    Basescu joaca murdar, USL joaca murdar.
    Basescu o face deja de mult timp, deci el a inceput.
    Prin inlaturarea lui, indiferent de metode, putem sa revenim la normal.
    Plagiat sau nu...Ponta are alta misiune.
    Dupa ce-si atinge targetul, nu mai conteaza ce se intampla, poate sa-si dea si demisia.
    • +64 (70 voturi)    
     nu exista asa ceva (Vineri, 29 iunie 2012, 9:53)

     edx [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     Scopul scuza mijloacele nu este valabil intr-un stat de drept. Ai incalcat legea platesti. Ce are Basescu cu plagiatul lui Ponta? Iar incepeti diversiunile comunistilor?
    • +62 (68 voturi)    
     nup (Vineri, 29 iunie 2012, 10:03)

     st-an [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     USL (pardon PSD FSN ..) joaca murdar din 90 de cand lo' fabricat iliescu.
     Din cauza lui e RO asa cum e
     • +12 (16 voturi)    
      Scuze (Vineri, 29 iunie 2012, 10:41)

      coco04 [utilizator] i-a raspuns lui st-an

      Scuze! Ti-am dat minus din greseala,am vrut sa-ti dau plus!
    • +45 (49 voturi)    
     hey tipule (Vineri, 29 iunie 2012, 10:35)

     cristi [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     basescu joaca LEGAL. USL isi fac singuri legile si se situeaza deasupra lor. Simte diferenta.
    • +20 (22 voturi)    
     Gresesti (Vineri, 29 iunie 2012, 10:44)

     Cel [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     La conducerea serviciilor sunt pusi oameni din USL, iar daca acestea dejoaca o parte din planurile USL nu este pentru ca da o comanda Basescu, el nu poate da direct, trebuie sa transmita sefilor serviciilor care sunt din USL
     Poate ca oamenii din servicii au observat ca anumiti politicieni atenteaza la siguranta natiunii, si iau masurile specifice fara sa zice nimic Basescu
    • +27 (27 voturi)    
     si tu ca tot omu prost (Vineri, 29 iunie 2012, 10:48)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     Si tu existi pe sistemu Basescu e de vina , orice ar fi , ca usl face mizerii ,Basesc e de vina , ca Ponta plagiaza ,Basescu e de vina , tot timpul ala e de vina si astia sunt nevionvati ,Bravo bah , se vede ca ai facut scoala pe vremea psd-ista.
    • +17 (19 voturi)    
     Cat de indobitocit poti sa fi (Vineri, 29 iunie 2012, 10:48)

     Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     Sa poti sa debitezi prostiile astea?
    • +6 (8 voturi)    
     deocratia moare... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:56)

     Cristina Draghicescu [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     ...miza e alta... Basescu in nici un caz si nici DNA sau ANI. Pot fi schimbate usor si vor fi, dar acum sunt utile. USL-ul are interes in falimentul Hidroelectrica si poate Olchim. Cel putin Hidroelectrica este o mina de aur, nu are datorii nici 15% din valoarea activelor si cat curge apa se produce energie... Tu vezi ceea ce ei isi doresc, adica o lupa intre palate, intre servicii etc. Politicienii sunt interesati de multi multi bani. Tu crezi ca Ponta actioneaza pentru tara sau pentru el insusi, are o intreaga mafie in spate... Intr-o tara unde e putin probabil sa patesti ceva daca incalci legea, ca politician poti sa furi si sa faci orice...asta-i problema in esenta.
   • -20 (28 voturi)    
    Mercenaru' are punga (Vineri, 29 iunie 2012, 9:56)

    Marian [anonim] i-a raspuns lui domu

    Pentru ca mercenaru' tine baierile pungii. Nu uita ca aceste somitati universitare lucreaza la stat, nu la patron. Cand lucrezi la stat nu prea e loc de demnitate.
    • +16 (16 voturi)    
     te înșeli, amice (Vineri, 29 iunie 2012, 10:44)

     domu [utilizator] i-a raspuns lui Marian

     Pop nu poate tăia remunerația unui singur angajat în sistemul educațional numai că așa are el chef; dacă o face, angajatul dă în judecată statul român și câștigă fără probleme.
     Asta cu șeful, în sistemul de stat, decide viața și moartea angajaților e un mit; întreținut, evident, de oameni ca și tine.
     Lui Haiduc, Dumitru, Miclea sau alții, Pop nu le poate retrage nici titlurile academice, nici proiectele publicate, nici salariile de profesor sau îndemnizațiile de conducere.
     E simplu. Nu ripostează fiindcă sunt lași
   • +10 (10 voturi)    
    De acum e clar (Vineri, 29 iunie 2012, 11:07)

    Marius_Buliga [utilizator] i-a raspuns lui domu

    Tineti minte persoanele care evita sa se pronunte, cei care relativizeaza, rectorii, decanii, personalitatile contrafacute, tineti minte pe cei care ar trebui sa isi faca treaba si nu si-o fac. Ei sunt personal responsabili de starea jalnica in care a ajuns tara din cauza lipsei de morala.

    Cazul lui Ponta ii scoate la lumina.

    Acesti oameni isi doresc sa fie considerati onorabili, este ironic dar adevarat. Sa le aratam public ce parere avem despre ei.

    In lucrurile de baza este alb sau negru, altfel ajungem incet, incet niste sclavi condusi de oameni care nu stiu incotro sa o ia si care ne vor duce in prapastie, pentru ca in lumea asta totul se plateste pina la urma.
  • +18 (20 voturi)    
   Gogu (Vineri, 29 iunie 2012, 10:39)

   miki [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Stimati membri ai comisiei,nu stati si va uitati la ratatul asta de ministru "cu abilitati in minuirea xeroxului".Opriti efectele ordinului ministrului printr-o hotarire judecatoreasca.Deci atacati in instanta ordinul,el i-si va pierde efectele si dvs puteti continua
   evaluarea plagiatului lui Ponta.Simplu,nu trebuie sa va lamentati la secretarele de la usa ministrului,pur si simplu i-l sfidati ca oricum mai are putine zile... in minister,bineinteles.
  • +2 (4 voturi)    
   desteapta-te romane (Vineri, 29 iunie 2012, 11:13)

   break_noon [utilizator] i-a raspuns lui Marius

   din pacate, chestia asta nu se prea intimpla.
   pentru ca toate mizeriile astea se intimpla la nivel intelectual, si deranjeaza foarte tare pe cei intelectuali.
   insa pentru omul de rind, ce il doare pe el in pix ca astia schimba comisii de investigare a fraudelor, ca pe el nu il afecteaza cu nimic.
   atita timp cit oamenii pot alege un Vanghelie anagramat, faptul ca Ponta are sau nu doctorat, valid sau furat, ii doare in paispe.
   a zis corect Ponta, la un moment dat, ca daca trebuie, renunta la titlul de doctor, dar nu renunta la functie.

   asa ca nu ajunge doar chestiile astea cu plagiate ca singura faza pe care o pricepe ala spalat la creier ca astia au zis ceva rau de Ponta ca au ciuda pe el, si cam atit.
  • +4 (4 voturi)    
   ce nu pute tot se inpute (Vineri, 29 iunie 2012, 11:37)

   adv [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Ce se poate face in aceasta situatie:

   - o sesizare penala asupra lucrarii de doctorat + cartile suspecte de plagiat ptr foloase materiale necuvenite ( furt de bani)din drepturi de autor si titluri universitare => procuratura va cerceta cazul iar cei care-l acopera vor suporta consecintele impreuna cu Ponta.

   - mailuri directionate catre toti politicienii influenti din Parlamentul European in care li se vor explica in amanunt actiunile lui Ponta plus atasament cu lucrarea de doctorat si in oglinda lucrarile plagiate, constitutia Ro sau ce considerati relevant!. Mesaje pe paginile publice de facebook si twitter ale acestor politicieni!
   • 0 (0 voturi)    
    ofensiva (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:00)

    sutasul [utilizator] i-a raspuns lui adv

    Consider ca este cea mai buna solutie la tupeul cu care trateaza ponta si guvernul aceasta situatie.Fara cei de afara ,acesti nemernici nu vor ceda si ne vor tara si pe noi in mocirla lor jegoasa.Votul care le-a dat aripi este de vina.Daca poporul asta nu se trezeste,copii nostri vor suferi o noua tragedie in care ne vor tara acesti iresponsabili si incompetenti.
  • +4 (4 voturi)    
   Mesaj catre Hotnews: (Vineri, 29 iunie 2012, 11:57)

   Diaspora [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Oameni buni, nu ma pricep la aceste tipuri de evaluari ale unor doctorate...acest lucru poate fi facut numai la nivel national? Nu se poate trimite aceasta solicitare unei comisii internationale, independente? Ma tem ca de la noua comisie de evaluare Tonta va primi vreo gogomanie de verdict de genul ''nu se poate stabili cu exactitate..'', care ii va fi interpretata favorabil... Chiar nu se poate face nimic, nu exista nicio solutie sa poata fi dovedita impostura acestui infatuat gretos si iresponsabil?! Eu tot astept sa se intample ceva...sa scape biata Romanie de ciuma care a lovit-o atat de brusc... Inca sper...
 • -32 (48 voturi)    
  Abuzul de putere (Vineri, 29 iunie 2012, 9:16)

  evoque [utilizator]

  acesta este modul in care este condus statul roman.
  Acest mod de a conduce a fost initiat de nastase, a fost perfectionat de basescu si pdl, iar acum este preluat si continuat de ponta si usl.
  Nastase a incercat sa faca din psd un partid stat.
  Basescu prin unealta pdl a preluat sistemul creat de nastase si a incercat sa faca din romania propria tara, mai avem putin si o sa ne trezim cu Republica Basescu si in loc de vultur o sa avem ca si stema chipul marinarului.
  Ponta vine cu usl tare din urma si probabil o sa ne puna pe stema o masina de raliuri, daca nu trimite vreun sms anonim basescu in care arata ca masina este un fals.
  Realizati in ce tara penibila traim si ce penibili sunt cei care isi rup ficatii sustinand una sau alta din parti.
  • +52 (56 voturi)    
   pardon, Base a vrut sa faca refome (Vineri, 29 iunie 2012, 9:40)

   nico3 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Base este singurul care vrea sa faca reforme si sa puna tara pe un fagas normal, daca iti spune ceva, gen alte tari din est sau vest. A nu se confunda cu banda Ilici - Bombo sau impostorul (ii) de poanta (crin), care nu vorbesc nimic de economie, totul la ei se reduce la a desfiinta ceva ce ii poate afecta negativ. Adica te-ai simtit oprimat in Ro in timpul lui Base ? (in afara de situatia economica, care depinde tot de sistemul capitalist, asa zis, creat de pe vremea lui Ilici si Vaca, adica adunarea in buzunarul propriu). E adevarat ca reformele dor uneori (mai ales cand e si criza). Crezi ca altii in alte tari cand au facut reforme (vezi Schroeder in anii '90) au fost laudati (a pierdut alegerile). Dar acum, toti ne uitam la Germania ca la salvator (salvamar). Asta-i diferenta. Adica toti vrem fara coruptie, administratie ceas, dar in frunt este un impostor si sunt sanse mari ca si la presedentie sa vina altul, care n-au habar decat de manele politice.
   • -15 (17 voturi)    
    tocmai (Vineri, 29 iunie 2012, 10:07)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui nico3

    ce spuneam de penibilul situatie de a sustine una sau alta din partile aflate in conflict.
    Scuza cu refeorma statului a fost folosita de catre toti dictatorii sa spunem doar de hitler sau si de stalin ca sa acoperim si dreapta si stanga.
    Orimat in romania? DA, atat pe vremea lui Nastase cat si a lui Basescu.
    Scuza cu criza care depinde sau deriva din regimul capitalist instaurat de Iliescu si Vacaroiu este hilara.
    Cat despre impostori si in Romania sa nu mai vorbim, fiecare regim ii are pe ai lui, asa ca....
    • +4 (4 voturi)    
     nu-i chiar asa (Vineri, 29 iunie 2012, 11:23)

     nico3 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     uite, chestia cu partile in conflict e de la Ponta. Nu sunt parti in conflict. Este un singur personaj care a copiat ordinar, teza si apoi si ce carti a mai scos si chestia e ca este prim-ministru. Daca un copil de scoala copia astfle lua 2. Daca un student copia teza astflel era exmatriculat. Ori poanta e bine mersi si mai baga si maneaua cu conflictul politic. Intelegi diferenta intre IMPOSTORI si oameni normali ? Vad ca bagi tot placa lui poanta cu scuza cu reforma, cu dictatorii, ca nu e nici o diferenta intre Bombo si Base, intre Felix motanul si oricare altul. Este. De la Bombo ni se trag sute - mii de profi (tanti Cati) facuti cu lucrari gen Mang pt care statul a platit mii de euro pe luna salar, sunt sefi peste sefi (deci si de acolo), etc. In justitie avem inca magistrati de pe vremea lui Stanoiu care incaseaza mii de euro de asemenea si judeca cum stii, ce sa mai spun de Petrom biletul pt EU si Bechetl pt Nata (asa intelege USL sa intre in Europa). Vad ca ii bagi pe toti la gramada, impostori mari, mici, etc. Nu-i chiar asa. Una e sa fie presedintele sau prim-ministru impostor si alta omul de pe strada. Ala micu se mai corecteaza daca vede ca ala mare e normal, pe cand invers inseamna liber la manele la toti. Nu mai tot baga manelele USL-ului ca toti sunt o apa si un pamant. Om fi, dar deosebirea o fac tot anumiti indivizi.
     • -1 (1 vot)    
      manele manele (Vineri, 29 iunie 2012, 16:26)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui nico3

      ok am inteles, basescu este idealul, este perfectiunea este totul. Am trait pana am ragait chestiunea asta pe timpul lui ceausescu.
      Si fiindca faci referire la manele as fi curios pe cati bani au cantat manelistii pentru pdl acum ceva alegeri in urma :)
    • +2 (2 voturi)    
     Atentia la nuante tine de bun simt... (Vineri, 29 iunie 2012, 12:04)

     Iulian72 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Despre comparatia dintre paiul din ochiul unuia si ditamai parul din ochiul altuia ati auzit? Sau haideti sa va explic mai "plastic": pedelistii sunt murdari de kk la gura si de bani murdari pe maini? De acord. Dar uselistii mai sunt murdari SI DE SANGE. Poate ca pentru dvs. nu conteaza. Pentru mine insa da.
    • +1 (1 vot)    
     S-a trezit si evoque... (Vineri, 29 iunie 2012, 13:03)

     Alius [anonim] i-a raspuns lui evoque

     Ce mai plangea de mila lui Nascase.. Vaaaaaaaiiiiiiiii, saracul Nascase, ce ticalos Basescu asta. E vorba de viata unui om.. etc etc.. Vi-l meritati pe Basescu...etc etc

     Ce comnparatii faci si tu: cand pe vremea lui Basescu s-a intamplat ce se intampla acum? Astept exemple. Asta numai pe vremea lui Nascase se intampla.

     Ai vazut ca PSD-ul face ce face (si era evident asta pentru un om cu normal, nu pentru unul indobitocit cu latrinele tv) si in loc sa recunosti ca ai fost un "naiv", continui sa arunci cu rahat in Basescu.

     Vezi ca s-a dat drumul la vizite si poate ii duci niste chiftelute lui Nascase. In rest, somn usor in continuare!
  • +19 (27 voturi)    
   ciudat (Vineri, 29 iunie 2012, 10:02)

   Philipe [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   cam trunchiat vezi tu realitatea sincer sa fiu. Nastase se stie ce-a fost si ce-a facut, "Marinarul", cum iti place sa-l alinti, se pare ca nu s-a priceput prea bine la treburile astea din moment ce a fost suspendat acum vreo 2 sau 3 ani, tot timpul a trebuit sa joace pe contre ca sa se poata misca cat de cat, e scuipat si injurat pe la TV de ani buni, a ajuns pe la consilii de discriminare la faza cu "tiganca imputita" si probabil or mai fi si altele, dar cred ca astea sunt destule deja ca sa ne dam seama cam cat de sub papuc a fost tara sub "talpa Marinarului" :), ori asta nu prea pot spune despre regimul din timpul lui Nastase, nu stiu daca-ti mai amintesti, insa treaba era nasoala rau pe-atunci, vis-a-vis de libertatea de exprimare cel putin. Acum sa revenim putin la regimul astuia din urma, Ponta: se inlocuiesc sefi la inspectorate ca sa rezolve probleme arzatoare de-ale lui Nastase, se ameninta judecatori, procurori, decani, se numesc ministri interimari pe post de kamikaze, se demite consiliu dupa consiliu tot pentru a rezolva probleme stringente legate de plagiat si mai sunt cred ca destule, dar cred ca deocamdata am acoperit cu astea ceea ce-am vrut sa descriu pana la urma.
   Acum, iti propun o incercare de logica cascadata sau tranzitiva poti sa-i spui daca vrei:
   Basescu lucreaza cu, sau se bazeaza pe oameni ca Macovei, Funeriu, Tismaneanu, Morar, Kovesi (si cred ca mai sunt cativa) care la randul lor sunt niste persoane apreciate de personalitati si institutii din Vestul spre care noi ne uitam cu atata jind. Ce-ti spune tie schema asta oare? Mie unul imi spune ca nu mergem chiar spre groapa cu oamenii astia.
   Stiu, o sa-mi spui de Videanu, Udrea, Ritzi, Blaga, Boc, Falca si care-or mai fi si nu pot contesta asta, insa pot sa-ti gasesc pentru fiecare nume prost vazut din PDL un egal in USL, dar te intreb cu ce alternativa vine USL-ul la cei enumerati mai sus ca fiind bine vazuti in Vest? In afara de Renate Weber, spune-mi te rog un nume, unul singur :)
   Merci
   • -11 (15 voturi)    
    gresit (Vineri, 29 iunie 2012, 10:17)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

    ai inteles gresit, nu sustin varianta si metodele acestea.
    Insa nu uita ca schimbarea oamenilor de pe functii nu este o practica a lui Ponta, la fel au facut si cei din pdl. Boc sub pretextul reformei administratiei publice a epurat tot ce era lasat de ceilalti, acum Ponta epureaza fara pretext.
    Ca sa fim echidistanti fa un efort de imaginatie si gandestete ca Boc nu avea cum sa "guverneze" cu oameni psd, iar Ponta nu are cum sa "guverneze" cu oameni pdl.
    Fiecare lider lucreaza cu persoane cat mai obediente lui, daca crezi ca obedientii lui Basescu sunt mai buni decat obedientii lui Ponta, este o chestiune personala.
    Eu unul nu cred si nu ma convinge nimeni.
    • +12 (12 voturi)    
     Ai perfecta dreptate... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:00)

     bgd [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Diferenta consta in faptul ca Basescu parca nu a lucrat atat de "pe fata", parca nu si-a batut p... de tot poporu asta chiar asa, in vazul tuturor. Parca a incercat sa mai cosmetizeze unele decizii, sa se ascunda cat de cat.
     Ponta si al sau Guvern...pur si simplu nu dau 2 bani pe opinia publica, si de ce ar face-o, nu? Au castigat localele, automat au infrastructura necesara pt a pune in miscare imensa masinarie electorala, masinarie ce le va aduce un numar imens de voturi.

     Un singur lucru nu iau ei in calcul....numarul imens de romani ce nu se prezinta la vot. Daca oamenii isi dau seama ca sunt luati pur si simplu de prosti, atunci da...poate ca avem o sansa...dar daca nu, am pus-o.
    • +9 (9 voturi)    
     omule... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:02)

     carmabox [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     refuzul de-a gandi nu te poate duce departe. Obedienta e una, a-ti matura drumul, a distruge si a croi legile unei tari dupa bunul plac si dupa situatia politica de moment, e cu totul alta ciorba. Eu nu inteleg cum niste mizerii de oameni vin si schimba ordinea institutionala a statului, va scuipa in fata, si voi tot nu va prindeti de spil. Ba mai mult, bravati, si sunteti mai senini ca niciodata, acum ca oameni de teapa voastra fac combinatii cu tara si cu viitorul vostru. halucinant!
     • +2 (2 voturi)    
      Pentru ca actiunile sunt (Vineri, 29 iunie 2012, 11:31)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui carmabox

      indreptate impotriva lui Basescu si a celor ce-l sustin, asta-i cruntul adevar. Romanii stiu ca dreptatea e de partea lui Basescu si totusi accepta ca USL sa-l calce in picioare. De ce?
      • -1 (1 vot)    
       simplu (Vineri, 29 iunie 2012, 16:29)

       evoque [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

       pentru ca merita. Asa cum a meritat ce a primit si Nastase.
    • +6 (6 voturi)    
     o diferenta (Vineri, 29 iunie 2012, 11:09)

     sorinhe [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     este ca in timp ce tariceanu si boc au schimbat oamenii din functii dupa luni de zile si chiar ani, iar unii au ramas pana la final in acelasi loc, tona i-a schimabt pe toti in mai putin de 3 saptamani....
     • -1 (1 vot)    
      asa stii (Vineri, 29 iunie 2012, 16:30)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui sorinhe

      sau asa crezi, au schimbat tot in cea mai mare viteza, dar uitarea este partinica.
   • +7 (7 voturi)    
    corect! (Vineri, 29 iunie 2012, 10:46)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui Philipe

    Rationament corect, subscriu!
   • +1 (1 vot)    
    Excelent comentariu! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:20)

    ta31 [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

    nu inteleg de ai primit minusuri.
    • 0 (0 voturi)    
     asa-i in democratie :) (Vineri, 29 iunie 2012, 12:32)

     Philipe [utilizator] i-a raspuns lui ta31

     pentru ca nu toata lumea trebuie sa fie decaord cu pararile mele.
     Am incercat sa le argumentez cel putin, pentru ca asa mi se pare normal cand exprimi o opinie, doar asa o poti valida ca fiind opinie pertinenta, nu?
     Merci pentru apreciere si sper ca logica exprimata mai sus, chiar daca destul de sumar exprimata (este un numar limitat de caractere pe care le poti tipari intr-un comentariu, asa ca am incercat sa fiu cat de scurt posibil) sa ridice anumite intrebari unora orbiti de minciuni nici macar frumos imbracate :)
   • +1 (1 vot)    
    Nu mai idealizati PD L!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:20)

    Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui Philipe

    PD L a lucrat si cu Udrea, Placinta si ala din Galati! Daca ne lasam purtati de idiotenie precum don Boc inainte de motiunea de cenzura ce iese din asta?
    Basescu e una, componenta PD L e alta!
    • 0 (0 voturi)    
     mai citeste inca o data (Vineri, 29 iunie 2012, 13:18)

     Philipe [utilizator] i-a raspuns lui Grammaticus

     mai citeste inca o data te rog comentariul meu si apoi reciteste-l pe-al tau, poate-ti dai seama ca vorbim despre 2 lucruri total diferite :)
     Dar explic putin in caz ca-ti "scapa" ceva:
     - discutia era despre regimuri si asta am incercat sa descriu
     1. Regimul Nastase (premier)
     2. Regimul Basescu -> Boc
     (presedinte+premier)
     3. Regimul Ponta (premier)

     - logica se referea la sustinerea lui Basescu ca presedinte si lucrul cu oameni confirmati ca valoare de personalitati si institutii din Vestul spre care avem indreptate privirile si spre care majoritatea noastra am vrea sa ne indreptam

     - incercam sa anticipez argumentele care de obicei le aud cand am o conversatie in contradictoriu cu cineva pe tema asta (e.g da' Udrea, da' Anastase, da' Videanu etc)

     Acestea fiind spuse eu zic sa reconsideri cometariul facut mai sus ;)

     Ciao
 • +48 (52 voturi)    
  Saracu' Ponta (Vineri, 29 iunie 2012, 9:19)

  Rasmus [utilizator]

  Nu poate fi acuzat de magaria asta pentru ca el nu era in tara iar Liviu Pop a facut-o absolut de capul lui, fara sa il intrebe pe premier.
  Asa s-a intamplat si cu Inspectoratul de Stat in Constructii, el era la Viena cand s-a facut transferul institutiei la Guvern si nu a stiut nimic.

  Sictir bre!

  PS Umili servitori ai USL-ului si ai lui Ponta ar trebui sa vada din cazurile Nastase si Iacubov ca la puscarie nu merg doar demnitarii ci si slugile lor.
 • +48 (52 voturi)    
  DE CE IUBESC FEMEILE! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:19)

  GAVRILACHE [utilizator]

  Iubesc femeile fiindca ele nu se prostitueaza moral decat foarte rar! Barbatii, in schimb, sunt fiintele cele mai lipsite de moralitate si bun simt! Cum este, de-un exemplu, acest Liviu Pop, un neica nimeni absolut, deprofesionalizat, agramat, arivist (ca nu oricine ajunge sef la sindicat si, apoi, hop, mare ministru!) si, mai mult decat toate, un slujbas imoral in slujba raului! Ar vinde-o, pentru o sclipire jucause in ochii lui Che, si pe catelusha Lola! Personal cred ca dl. Pop nu mai este om, cred ca e o masinuta de cauciuc!
 • +39 (43 voturi)    
  se alegea praful din plagiatorul ponta (Vineri, 29 iunie 2012, 9:20)

  gogu [anonim]

  pai daca asta era consiliul, majoritatea oameni foarte seriosi si personalitati stiintifice, verdicul era clar. de fapt verdictul este clar si pentru un copil de clasa a VI-a, mai putin pentru ilustrul prim-ministrul Ponta. ce dovada poate fi mai puternica ca avem de-a face cu un plagiat decat desfiintarea consiliului.
  • +12 (16 voturi)    
   Ponta a recunoscut plagiatul (Vineri, 29 iunie 2012, 10:02)

   alexandru [anonim] i-a raspuns lui gogu

   Nu inteleg de ce ar mai fi nevoie de o confirmare oficiala a plagiatului daca Victor Ponta, cu aroganta cunoscuta, a RECUNOSCUT PLAGIATUL de mai multe ori.
   Orice proces, daca invinuitul isi recunoaste vina, se incheie cu condamnarea imediata a acestuia, eventual cu o reducere a pedepsei pentru recunoasterea greselii.
   Sa ne amintim ca V.Ponta nu a negat niciodata ca a preluat pagini intregi din alte lucrari dar s-a scuzat ca n-a pus ghilimelele si notele de subsol - scuza de copil - fara sa-si dea seama, in infatuarea lui, ca asta inseamna recunoasterea furtului.
   Nu inteleg de ce ziaristii si oamenii de cultura de buna credinta nu-i cer demisia din acest simplu motiv: recunoaste singur ca a copiat (chiar daca ulterior la intrebarea directa a unui ziarist spaniol se dezice de primele declaratii - e cu atat mai rau.Din pacate acel ziarist nu era informat ca sa continue cu intrebarile capcana atat de simplu de formulat..Sper sa incerce alti ziaristi la vreo conferinta de presa)
  • +5 (7 voturi)    
   ma tem ca nu e asa (Vineri, 29 iunie 2012, 10:17)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui gogu

   Sa credeti voi ca se alege praful de Ponta! Multi cred, chiar si in actualele conditii, ca omul asta are viitor mare in Romania. Ia vedeti ce spun oamenii, cei multi, pe strada; nici nu le pasa ca a plagiat, ca face diverse manevre politice al caror inteles multi nici nu-l pricep. "Ce importanta are asta in ce ma priveste?" vor spune cei mai multi... apoi il vor vota, precum pe acei primari arestati. Mergem "inainte"! Trist, dar adevarat...
 • +37 (41 voturi)    
  Ups! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:27)

  UncleSam [utilizator]

  Au venit lupii! Nu mai e nimic de spus, s-au pishat pe legea educatiei nationale, au dizolvat CNATDCU inainte sa apuce sa analizeze si sa-i retraga titlul de doctor lui Ponta pt. plagiat.
  Daia a declarat ieri Ponta ca daca este dovedit plagiatul isi da demisia, pai nu mai are cine sa dovedeasca nimic.
  Ne-am intors in anii bolsevismului de tip brutal, faza acapararea democratiei.
  • +12 (16 voturi)    
   Lupii ? (Vineri, 29 iunie 2012, 9:58)

   zumper [anonim] i-a raspuns lui UncleSam

   Astia nu-s lui bre is viermi.
 • +19 (23 voturi)    
  nu pricep articolul (Vineri, 29 iunie 2012, 9:27)

  sorin [anonim]

  intrebarea mea catre autorul articolului: consiliul a fost desfiintat? si atunci cine mai are abilitarea sa analizeze teza de doctorat a lui tonta?
  comentariul meu:
  tonta a spus razand ca la drept nu este ca la matematica, nu poti sa inventezi. este printre cele mai stupide afirmatii auzite de mine. tocmai ca la drept poti sa faci gargara si comentariu independent cat cuprinde si poti sa-ti emiti propriile pareri, spre deosebire de matematica unde oricat ai integra, deriva, trece in complex, face radical din -1, intotdeauna 1+1=2. dreptul este o disciplina la care un triunghi poate sa aiba mai mult sau mai putin de 180 de grade, dintr-o singura trasatura de condei, nu dupa 2 pagini de teoreme de matematici speciale.
  • +13 (15 voturi)    
   este cam asa: (Vineri, 29 iunie 2012, 9:59)

   toma [anonim] i-a raspuns lui sorin

   "ministrul a spus că va cere mâine universităților să desemneze membri în noul Consiliu. Tot prin Ordin de Ministru el a majorat numărul membrilor acestui organism, de la 20 membri la 45 de membri."
   deci raman aia 20 si mai sant pusi alti 25 care voteaza cum vrea "dom.ministru"
   adica ponta curat !
   clar ?
   • +5 (5 voturi)    
    daca vrei sa ingropi o problema... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:03)

    sorinhe [utilizator] i-a raspuns lui toma

    ...organizezi o comisie. cu cat este mai mare componenta comisiei, cu atat este mai greu de luat o decizie corecta. de asemenea este mai usor de umflat acea comisie cu oamenii proprii, care sa influenteze acea comisie in directia dorita.
    vrei eficienta - pui un singur cap de decizie.
    vrei corectitudine - faci un consiliu redus de profesionisti;
    vrei sa ingropi problema - pui 45 de oameni sa discute, si intre astia arunci si oamenii tai;
    nu ai nevoie de mai mult de 20% dintr-un grup pentru a influenta decizia, tinand cont ca ceilalti 80% nu sunt uniti.
  • +5 (7 voturi)    
   sustin si eu (Vineri, 29 iunie 2012, 10:16)

   Dan-IoanDinu1308642225493 [anonim] i-a raspuns lui sorin

   tocmai la drept se poate aduce contributie proprie la greu.
   Pentru asta insa trebuie sa fii tba de carte si sa cunsoti foarte bine cazuistica din domeniul supus cercetarii. Ceea ce inseamna multe, foarte multe ore de studiu si de cercetare.
   Ceea ce, evident, nu a fost cazul la domnul Ponta.
   Pentru cei care au avut curiozitatea sa-i citeasca opera dlui Ponta.
   NU repetarea identica a unor definitii este problema de plagiat ci acolo unde incep comentariile , presupus noi, ale autorului lucrarii. Si acolo veti vedea ca nu sunt decit copy-paste din alte lucrari.
   Pacat ca in timp ce altii chiar fac munca de cercetare, la noi uneltele statului sunt puse sa demonstreze ca 1+1 NU ESTE EGAL cu 2.
 • +15 (19 voturi)    
  O SPERANTA !!!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:36)

  Kissc94 [utilizator]

  Dupa cate am inteles modificarea comisiei facuta de marioneta incompetenta POP( sindicalist si prin asta cred ca am spus tot ) nu a fost publicata inca in MO, deci mai exista o speranta , una mica dar exista . La aceasta ora comisia intrunita este statutara deci verdictul sau va fi unul legal . Doamne ajuta !
  • +12 (14 voturi)    
   MO e deja unde trebuie (Vineri, 29 iunie 2012, 9:57)

   edx [utilizator] i-a raspuns lui Kissc94

   acum pot sa publice si antedatat daca e nevoie (ca doar MAE a facut-o deja).
  • +3 (3 voturi)    
   Ordin de ministru (Vineri, 29 iunie 2012, 10:56)

   Cel [anonim] i-a raspuns lui Kissc94

   Este vorba de ordin de ministru ce nu trebuie publicat in MO, are efecte imediat ce a semnat
 • +20 (24 voturi)    
  ciuma rosie (Vineri, 29 iunie 2012, 9:36)

  Gobelin [utilizator]

  deci in aceeasi zi in care Ponta se lauda la Bruxelles ca daca se dovedeste plagiatul el demisioneaza, catelusul lui sindicalist de la Educatie desfiinteaza institutia care urma sa studieze a doua zi exact acuzele aduse lui Ponta.
  Hei, domnu' Che Ghe Varza, parca Base era dictachioru' , vezi ca-i uzurpezi un atribut politico-constitutional castigat cu multa sudoare in studiourile voastre de la Grivco.
 • -20 (26 voturi)    
  Ce selectie! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:38)

  Arthur [anonim]

  Pai din 18 membrii 7 sunt de la UB + Miclea basistul + un alt clujean,iar majoritatea sunt de formatie tehnica. Adica se pricep la problemele dreptului international ca Basescu. iar la structurarea unui doctorat in domeniu la fel.Dupa ce este primul nostru presedinte care nu a scris o carte ,dar a citit una in ultimii 8 ani,sa te iei de docturatul altuia e chiar de ras.Pe zu Guttenber l-a aparat Merkel pana in ultimul moment desi era dovedit,iar noi trage ca prostii in Ponta sau Mang fara nicio o evaluare stiintifica.
  Intoxicari securiste.
  PS
  Ridzi nu si-a dat demiosia din minister nici cand a fost pusa sub urmarire penala pentru delapidare,iar Diaconu si Mang si-au dat demisia pe chestii morale penibile sau neprobate. Hai ca e tare!
  • +6 (8 voturi)    
   raspuns (Vineri, 29 iunie 2012, 10:28)

   alexandru [anonim] i-a raspuns lui Arthur

   Tov. Arthur de la USL (PCR),

   E mai bine sa nu scri o carte decat sa scri carti sau teze de doctorat copiate de pe la altii (Ponta are scoala comunista a lui Iliescu/kgb si a lui Nastase-7 case care l/au invatat de mic cu hotia).De plagiatul lui Ponta s-a luat presa straina pentruca poate fi dovedit si de un elev de liceu (punand cele 2 texte identice, dar cu semnaturi diferite, alaturi).Ministru german al apararii, desi a fost aparat de Merkel (iau de buna informatia ta), si-a dat demisia de onoare inainte de a se pronunta vreo comisie pentruca presa a dovedit ca a plagiat cateva fraze, nu 130 de pagini ca Tonta al nostru (care nu stie ce onoarea si rusinea).
   Ce evaluare stiintifica iti trebuie mai caraghiosule?! Tu esti din gasca lor de nesimtiti care ne sfideaza si cred ca toti romanii sunt prosti.
   Apropos, smechere, n-ai observat oare ca Ponta al tau a si recunoscut, cu aroganta si prostia cunoscute, ca a plagiat?!
   Mang, alt nevertebrat, a demisionat ca se strangea latul pe probleme mult mai grave petrecute la Universitatea din Oradea sub conducerea lui si fostului rector Maghiar (credeam ca esti mai informat), iar in cazul M.Diaconu, chiar Tribunalul a confirmat ca este in conflict de interese, fiind cercetat si penal pentru acest lucru, iar tu diversionistulule, platit sa intri pe acest site, te faci ca nu sti?!
   Tara arde si Arthur se piaptana! Du-te si canta mai bine pe la ziarele patronilor tai securisti.Cred ca Felix Voiculescu te-ar primi cu bratele deschise.
   • 0 (0 voturi)    
    Domnule, atentie la gramatica (Vineri, 29 iunie 2012, 11:24)

    Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui alexandru

    eu sa scriu, tu sa scrii, el sa scrie" deci corect: "e mai bine sa scrii". No hard feelings :) I hope.
 • +25 (29 voturi)    
  procurorii? (Vineri, 29 iunie 2012, 9:38)

  dum_i [utilizator]

  Cred ca sunt deja vreo 5-6 capete de acuzare solide impotriva lui ponta si a ciracilor lui.

  1. Abuz in serviciu, abuz in serviciu in forma continuata (nenumarate, articolul e un exemplu)

  2. Fals in inscrisuri oficiale (afacerea "consiliul" si altele)

  3. Uzurpare de calitati oficiale (afacerea "consiliul")

  4. Favorizarea infractorului ( afacerea "monitorul oficial" - voiculescu , "afacerea inspectoratul in constructii" - nastase)

  Si ceea ce nu se spune mai deloc in Mass-Media:

  5. Tradare nationala (afacerea "Hidroelectrica")


  Cat mai asteptati?
  • +15 (19 voturi)    
   ! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:55)

   AndreiU. [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   De acord cu tot mai putin punctul 5.

   Denumirea corecta este: Subminarea economiei nationale.
   Articol 145 si 165 Cod Penal

   Art. 145

   Public

   Prin termenul public se înţelege tot ce priveşte autorităţile publice, instituţiile publice, instituţiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum şi bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.

   Art. 165

   Subminarea economiei naţionale

   Fapta de a folosi o unitate din cele la care se referă art. 145, ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă fapta este de natură să submineze economia naţională, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

   Dacă fapta prevăzută în alineatul precedent a produs pagube importante economiei naţionale, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
 • +22 (26 voturi)    
  Intreb (Vineri, 29 iunie 2012, 9:40)

  catri81 [utilizator]

  societatea civila nu poate sa ceara o comisie din afara tarii pentru o analiza? Nu vorbim de un cetatean de rand care a plagiat ci de primul ministru al Romaniei. Este inadmisibil sa se pronunte diverse "comitete si comitii" schimbate peste noapte pentru o problema asa grava.Trebuie un arbitraj format din experti straini si impartiali
  • +2 (2 voturi)    
   da, in fine... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:15)

   carmabox [utilizator] i-a raspuns lui catri81

   Intr-o tara normala UE cu mecanisme democratice (ceea ce se presupune ca este Romania), nici nu se pune problema unei comisii care sa judece daca e sau nu e plagiat! Plagiatul e evident odata descoperit, fara sa se pronunte X sau Y asupra chestiunii, si deobicei se incheie cu plagiatorul tarandu-se in rusine prin pivnitele societatii.
 • +18 (22 voturi)    
  NERUSINARE (Vineri, 29 iunie 2012, 9:40)

  indignatu [utilizator]

  A inceput din nou era stalinismului .
  Nu credeam ca eu sa mai apuc sa traiesc asemenea mizerii.
  Oare toata societatea este corupta?.
  Cum putem indrepta aceste lucruri?.
  Unde sunt adevaratele valori din acesta tara?
  Ce face socieatea civila ?ce fac adevaratii jurnalisti care nu au fost cumparati ?
  Salvarea noastra in alegerile din noiembrie.
  Pana atunci pe zi ce trece ne scufundam tot mai adanc in groapa pe care singuri ne-am sapat-o.
 • +18 (22 voturi)    
  De ce nu luam si noi masuri? (Vineri, 29 iunie 2012, 9:45)

  MamaOmida [utilizator]

  Ne plangem ca Ponta face, drege, schimba si ne ia de prosti!
  Hai sa sarim putin peste structurile interne ale statului roman, cred ca societatea civila poate apela la specialisti in drept externi, care nu pot fi acuzati de nicio apartenenta politica, si le remitem spre verificare teza si sursa de inspiratie. O facem voluntar, benevol, fara ajutor de la nicio institutie a statului.
  Si apoi le oferim comisiilor si consiiliilor gratuit rezultatele acestor verificari, care fiind facute de un for extern abilitat nu mai au cum sa fie contestate (ca daca le contesta si pe-alea, chiar se fac de kk-o)

  Donam 1 euro toti nemultumitii de acest sistem de verificare, sunt sigura ca se vor strange suficienti bani sa platim cativa experti de talie mondiala pentru asta!

  Un site, o petitie online, o mediatizare a acestui fapt puternica, si atunci sa-l vedem pe dl. Ponta.

  PS: posibil sa existe si la nivelul UE un asemenea for de verificare a plagiatelor.
  • +3 (5 voturi)    
   pentru doritori! (Vineri, 29 iunie 2012, 10:10)

   MamaOmida [utilizator] i-a raspuns lui MamaOmida

   http://antiplagiatori.wordpress.com/2012/06/29/bun-venit/

   proaspat creat, in caz ca altcineva mai imbratiseaza aceasta idee.
  • +5 (5 voturi)    
   sustin (Vineri, 29 iunie 2012, 10:17)

   Dan-IoanDinu1308642225493 [anonim] i-a raspuns lui MamaOmida

   si eu dau 1 euro sau chiar mai mult daca este cazul, dar sa nu lasam o astfel de magarie nepedepsita si mai ales nedezvaluita marelui public
  • +2 (4 voturi)    
   for (Vineri, 29 iunie 2012, 10:40)

   izzabb3lla [utilizator] i-a raspuns lui MamaOmida

   sigur exista un astfel de for, doar sa ne miscam repede sa nu il desfiinteze d-nul Ponta si pe asta :)))
  • +3 (3 voturi)    
   masuri ale societatii civile... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:04)

   TheBiggestReckless [utilizator] i-a raspuns lui MamaOmida

   in iarna, lumea a iesit in strada, a protestat...a cazut Guvernul la presiunea maselor...
   acum...de ce nu se mai poate face la fel? e prea cald afara ? in iarna era frig... deci? ce mai asteptati?
   sa-i aratam la Copy-lot ca el NU REPREZINTA interesele Romanilor ! ..
  • +2 (2 voturi)    
   oricine poate face un site -un blog (Vineri, 29 iunie 2012, 11:27)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui MamaOmida

   ceva unde sa puna lucrurile cap la cap. Cit la suta e preluat etc. IAR CHESTIA CEA MAI PENIBILA E CEA CU "N-AM STIUT CA TREBUIE SA PUN GHILIMELE" . Asta inseamna ca vrei titlul de doctor - adica cercetare stiintifica de inalta clasa - fara sa cunosti ALFABETUL! RUSINE SI OBRAZNICIE PE TOATA LINIA!
 • +11 (17 voturi)    
  Pana ieri (Vineri, 29 iunie 2012, 9:46)

  Cocosulgarlic [utilizator]

  credeam ca Monitorul Oficial a fost trecut in subordinea Guvernului numai ca sa se publice repede demisia lui Voiculescu, astfel incat Monitorul sa fie depus astazi in dosarul de la ICCJ pt. a se putea cere declinarea competentei. Acum imi dau seama ca baietii au vizat si altceva: publicarea rapida in M Of a ordinului ministrului educatiei de desfiintare a CNATDCU, astfel incat acesta sa nu apuce sa se mai intruneasca astazi.
 • +15 (19 voturi)    
  OOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 9:54)

  marianos [utilizator]

  Ce dracu' fac astia ?
  chiar iau o tara intreaga de prosti??????????
 • +10 (14 voturi)    
  stai sa vezi (Vineri, 29 iunie 2012, 9:56)

  Dedalus [utilizator]

  Deraierea spre dictatura de catifea a inceput in urma cu 2 -3 ani, acum doar a devenit evidenta.

  Modelul sud-american de societate este in plina inflorescenta.

  Cine pune mana pe putere, confisca intreaga putere (Parlament, Guvern, Presedinte, Justitie).

  Asa cum am spus in urma cu 2-3 ani, marele castigator va fi un partid cu inclinatii toatalitare- si acum vedeti ca asta se intimpla.

  Alegerile, in loc sa consfinteasca democratia, vor aduce la putere dictatura.

  Prin urmare, inca e bine.
 • +14 (16 voturi)    
  Ponta = Mickey M (Vineri, 29 iunie 2012, 9:57)

  Mircea [anonim]

  Crezi ca Adrian Nastase are croiala unui sinucigas? (eu nu cred). Adevarul absolut nu exista dar o minciuna poate fi observta chiar si de un idiot. Vinovat pentru faptul ca dr. Bradisteanu a fost audiat de DNA este un singur om "Adrian Nastase" (vanatorul). Respectati institutiile statului Romania nu e numai tara voastra! cum nu va convine ceva dizolvati. Pe vremea lui Nastase au emigrat cei mai valabili oameni din tara. Motivul avea un comportament similar cu al tau. De ce va bateti joc de tot ???
 • +11 (15 voturi)    
  Discretie maxima (Vineri, 29 iunie 2012, 10:01)

  Ioda [anonim]

  Dupa demisia lui Baias era urmatorul pas firesc pentru a nu demasca plagiatul lui Xeroxescu

  "Pain, suffering, death I feel. Something terrible has happened. Young Xeroxescu is in pain. Terrible pain"
 • +14 (20 voturi)    
  Este revoltator!!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 10:02)

  ileana [anonim]

  Nici nu stiu cum sa-mi manifest revolta! ... incepe sa mi se faca frica .....
 • +13 (17 voturi)    
  Ponta recunoaste (Vineri, 29 iunie 2012, 10:05)

  alexandru [anonim]

  Nu inteleg de ce ar mai fi nevoie de o confirmare oficiala a plagiatului daca Victor Ponta, cu aroganta cunoscuta, a RECUNOSCUT PLAGIATUL de mai multe ori.
  Orice proces, daca invinuitul isi recunoaste vina, se incheie cu condamnarea imediata a acestuia, eventual cu o reducere a pedepsei pentru recunoasterea greselii.
  Sa ne amintim ca V.Ponta nu a negat niciodata ca a preluat pagini intregi din alte lucrari dar s-a scuzat ca n-a pus ghilimelele si notele de subsol - scuza de copil - fara sa-si dea seama, in infatuarea lui, ca asta inseamna recunoasterea furtului.
  Nu inteleg de ce ziaristii si oamenii de cultura de buna credinta nu-i cer demisia din acest simplu motiv: recunoaste singur ca a copiat (chiar daca ulterior la intrebarea directa a unui ziarist spaniol se dezice de primele declaratii - e cu atat mai rau.Din pacate acel ziarist nu era informat ca sa continue cu intrebarile capcana atat de simplu de formulat..Sper sa incerce alti ziaristi la vreo conferinta de presa)
 • +17 (23 voturi)    
  Nu ii mai suport... (Vineri, 29 iunie 2012, 10:06)

  obikeno [utilizator]

  Cum este posibil asa ceva? CUM?
  Ne-am reintors in '89.
 • -2 (4 voturi)    
  Recurs (Vineri, 29 iunie 2012, 10:06)

  23dan [utilizator]

  Toată lumea își da cu părerea de vreo 7 ani despre cât de badaran si necioplit si de cum a început războiul in tara românească de când a ajuns basescu președinte . Uitati un lucru , toată nebunia asta a început pe undeva prin 2005 dupa câștigarea alegerilor când basescu a propus imediat alegeri anticipate . Atunci a început toată nebunia . Si nu uitati de biletul lui tariceanu .
 • +5 (7 voturi)    
  petitie online comisie externa cazul PONTA (Vineri, 29 iunie 2012, 10:07)

  Cornel Ghisoiu [anonim]

  http://www.petitieonline.ro/petitie/victor_ponta_trebuie_anchetat_de_o_comisie_externa_pentru_plagiat_voteaza_-p43289053.html

  Votati daca doriti, si dati mai departe prietenilor, si pe forumuri.

  Sa vedem daca putem schimba ceva.
 • +3 (7 voturi)    
  Pina si Irealitatea tv ......... (Vineri, 29 iunie 2012, 10:07)

  gelu [anonim]

  ....... a ajuns sa acuze stalinismul de tip nou al " celui mai cinstit guvern " si al copy-lotului cirlan !

  E groasa daca japitzele alea ,au primit ordin sa intoarca armele impotriva USL-ului ! Nashpa !
 • +6 (8 voturi)    
  LAsitate (Vineri, 29 iunie 2012, 10:13)

  Vio [anonim]

  Intrebare:De ce tace lumea academica romaneasca la toate potcariile care le face ministrul-sindicalist ?
  Raspuns: Pentru ca e LASA, LASA, LASA
 • +7 (9 voturi)    
  titpic bolsevic (Vineri, 29 iunie 2012, 10:16)

  edif [utilizator]

  Ponta e in stare sa scufunde prestigiul universitar al unei tari intregi sa si-l salveze pe al lui. Totusi, decizia data de Nature nu-l mai spala pentru urmatorii 300 de ani
 • +7 (9 voturi)    
  manifestatie, astazi (Vineri, 29 iunie 2012, 10:18)

  gigel12 [utilizator]

  La ora 12, in fata Ministerului Educatiei.

  Orice om de buna credinta ar trebui sa iasa si sa protesteze fata de deciziile abuzive si aberante ale ministrului educatiei.

  Desfiintarea acestui Consiliu de atestare a diplomelor e ultima sfidare pe care si-a permis-o guvernul Ponta! Jos cu ei!
 • +5 (7 voturi)    
  Nedemocratic (Vineri, 29 iunie 2012, 10:25)

  izzabb3lla [utilizator]

  Acest gest total nedemocratic este o confirmare clara a plagiatului. Daca PSD era convins de faptul ca lucrarea de doctorat nu era un plagiat, atunci aceasta masura nu mai era adoptata in REGIM DE URGENTA. E ca si cum o persoana a facut evaziune fiscala si este pe punctul de a fi aruncata in spatele gratiilor si vine un ministru sa emita un ordin prin care se spune ca evaziunea fiscala este legala. N-ar fi tare? Oricum, de indata ce PSD ajunge la conducerea tarii, se observa tendinta marsava, dusa pana peste limitele bunului simt si ale democratiei de a acapara puterea si de a conduce intr-un stil complet nedemocratic, tiranic, caracterizat prin nepotism, favoritisme si coruptie la nivel inalt.
 • +6 (8 voturi)    
  Atentie!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 10:25)

  George [anonim]

  Daa toleram asta, copiii nostri vor suferi.
  Asistam la practici comuniste standard.

  Trebuie sa ne opunem prin demonstratii de masa.
  Dizolvare de institutii, atacarea murdara a justitiei sunt practici extrem de periculoase pentru democratie.
  Sa ne asteptam la inchiderea granitelor la fel ca in anii 50?
 • +9 (11 voturi)    
  Dictatura Basista (Vineri, 29 iunie 2012, 10:26)

  banatul e fruncea [utilizator]

  Daca in perioada PDL (precizez ca nu sunt fan pdl) a fost dictutura, cea ce se intampla acuma cum se numeste...? Nu accepti deciziile judecatorilor, iei in desconsiderare constitutia, schimbi legi si componenta comisiilor cu ordonante de urgenta numai ca sa obtii rezultate favorabile de moment? Cea ce se intampla in Ungaria e joaca de copii pe langa asta si toata UE a fost calare pe Orban...
 • -8 (16 voturi)    
  stiti ce inseamna plagiatul?! (Vineri, 29 iunie 2012, 10:31)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  1. Plagiatul nu este reglementat in niciun cod civil sau penal din lume.
  2. Plagiatul este o ofensa in zona moralitatii.
  3. De ce este mai ofensator in zona politica presupusul plagiat al premierului Ponta decat:

  - greselile gramaticale ale presedintelui Basescu ("sa aibe" in loc de "sa aiba")
  - insultele presedintelui Basescu la adresa jurnalistilor sau etniei rrome ("gaozar", "tiganaca imputita")
  - discriminarea comisa de presedintele Basescu fata de profesori sau medici care castiga la inceput de cariera sub 1.000 de lei lunar, in timp ce neinteles de orbitii intelectuali de la Institutul Cultural Roman castiga peste 6.000 de lei lunar?!

  Si exemplele pot continua.

  Rog sa raspunda doar pe aceia care sunt la obiect si se pot delimita de orice partinire.
  • +6 (6 voturi)    
   Mda (Vineri, 29 iunie 2012, 10:58)

   ion [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Extraordinar Clar nu mai votez PDL pentru ca Basescu spune sa aibe in loc de sa aiba, te pomeni ca zice ieste in loc de este sau sint in loc de sunt, eu zic sa il suspendam. Foarte grav.
   Omule cum poti compara asa ceva cu faptul ca intr-o lucrare de doctorat 100 de pagini sunt luate cuvant cu cuvant dintr-o carte?
   Dar la noi la ce sa ma astept intr-o tara in care sunt votati de primari 2 oameni care sunt in puscarie de vreun an, ce mai conteaza ca faci un copy paste si pui numele tau acolo, se trece cu vederea.
   Astia schimba comisii cum le place lor numai sa iasa bine, si pe tine te doare ca Basescu zice sa aibe ....
   • 0 (0 voturi)    
    fiecare are perspectiva sa (Vineri, 29 iunie 2012, 14:30)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui ion

    Ce tie, dle, ti se pare de trecut cu vederea la presedintele mie mi se pare foarte grav ca absolvent de Litere. Si, pana una-alta, nu uita ca plagiatul nu a fost demonstrat.

    Problema nu e ca apar pagini identice, sunt sute de mii de lucrari la fel in toata lumea. Problema este daca citarea a fost facuta corect.
  • +5 (5 voturi)    
   pentru ca .... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:00)

   eu [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Pentru ca ce spui tu de Basescu este adunat din ultimii ani . Ar fi fost imposibil sa nu fi facut vreo greseala . NU l-am votat pe Basescu pina acum . Ceea ce a facut Ponta , este in doar 2-3 saptamani . Se poate ajunge usor la ideea ca toti au platiti pentru diplome si o sa fie o nebunie curata . Cum pot eu , om simplu , sa demonstrez ca diploma mea e cinstita ? El schimba comisia si va fi "cinstit" . EU CE FAC ?
   • -1 (1 vot)    
    noi avem de invatat (Vineri, 29 iunie 2012, 14:32)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui eu

    Dle, eu nu fac nicio presupunere. Dar eu stiu ca domnia ta ai pus virgula intre subiect si predicat in postarea de mai sus.
  • +1 (1 vot)    
   Ce discuta un om privat (Vineri, 29 iunie 2012, 11:30)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   nu are acelasi regim cu domeniul public.
   • 0 (0 voturi)    
    Jurgen Habermas (Vineri, 29 iunie 2012, 15:00)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui Grammaticus

    Te va lamuri opera celui care a statuat concepte, precum "sfera publica", "sfera privata" ce si cum poate face un om public.
 • +7 (9 voturi)    
  Neverosimil (Vineri, 29 iunie 2012, 10:32)

  HoriaBirau [anonim]

  E incredibil ce se intampla in Romania de cand au venit cretinii astia uslemisti la putere.
 • +4 (8 voturi)    
  PETITIE ONLINE (Vineri, 29 iunie 2012, 10:33)

  Cornel [anonim]

  http://www.petitieonline.ro/petitie/victor_ponta_trebuie_anchetat_de_o_comisie_externa_pentru_plagiat_voteaza_-p43289053.html
  Votati daca doriti, si dati mai departe
 • +6 (8 voturi)    
  Spalare pe fata (Vineri, 29 iunie 2012, 10:35)

  durul [utilizator]

  O mina spala pe alta si inpreuna spala fata .In felul acesta vom avea un premier cu fata plina de zoi .
 • +9 (11 voturi)    
  e corutia pe fatza fratilor (Vineri, 29 iunie 2012, 10:36)

  nede [anonim]

  in disperare de cauza, se inalca constitutia, se fac schimari peste noapte unde e nevoie, si totul intr-un sistem tipic mafiot..asta e guvernul ponta...e incredibil unde s-a ajuns.
 • +7 (9 voturi)    
  Degeaba (Vineri, 29 iunie 2012, 10:37)

  Bazil [utilizator]

  Degeaba fiecare membru al fostei comisii avea un CV beton, cu publicatii ISI si citari in reviste de top, daca un dascal de liceu ii invarte dupa degete cum i se dicteaza. Deocamdata nu exista nici o reactie din partea fostei comisii. Astep urmatorii pasi: macelarirea legii educatiei si coborarea din nou la nivelul genunchiului broastei a nivelului stachetei performantei pentru conferentiar si profesor.
 • +4 (6 voturi)    
  disperare (Vineri, 29 iunie 2012, 10:38)

  Mr John [anonim]

  dupa ce ai admis plagiatul.nu mai vad rostul acestor miscar..oricum ai sa ramai in istorie un hotz..imi aduce aminte de filmul..''The Departed''
 • +11 (15 voturi)    
  Piata Universitatii (Vineri, 29 iunie 2012, 10:41)

  benicio [utilizator]

  Cand iese lumea? Daca si acum stam in casa, ne-o meritam...
  • +3 (3 voturi)    
   scuze, am apasat aiurea pe minus (Vineri, 29 iunie 2012, 10:52)

   danaid2012 [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   dar ai dreptate, asteptam sa ne apere cineva drepturile. Pe de alta parte sunt institutii care asta trebuie sa faca, dupa cum se vede sunt cateva care nu se predau asa usor, suntem derutati ca niste gaini, ce facem?
   • +1 (1 vot)    
    deocamdata (Vineri, 29 iunie 2012, 11:23)

    benicio [utilizator] i-a raspuns lui danaid2012

    Personal astept sa vad ce se intampla la alegeri, din ce in ce mai mult ii vad intr-o lumina favorabila pe aia dinainte (din pacate la concluzia asta am ajuns). Astia de acum pur si simplu imi dau fiori. Astept declicul si ies in strada.
  • 0 (0 voturi)    
   Din pacate.... (Vineri, 29 iunie 2012, 12:34)

   Ovidiu H. [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   ..nu exista destui "lideri" pentru a mobiliza gloata in Piata Universitatii... aceste abuzuri de modificari constitutionale / legislative tintesc direct in freza atat oamenii care acum cativa ani pierdeau ore in sir la cozi ca sa-si exprime un drept fundamental obtinut acum aprox. 22 de ani cat si pe cei care in urma cu cativa luni isi luau pulane in dinti de la jandarmi.
   "Domnul" prim ministru uita ca in momentul de fata are fix 0 mandate date de populatie pentru actuala lui functie si pentru giumbuslucurile legislative care pe zi ce trece uimesc tot mai mult multimea muta.

   Din punctul meu de vedere, in momentul actual Romania e in anul 1990 cand FSN-ul isi planifica prada. Urmeaza 20 de ani ca cei dinainte cu aceleasi scandaluri, legi modificate, si companii vandute pe bani manjiti de culori care mai de care mai inchise, in schimb de data asta cu 2 personaje care intr-adevar au cea mai groasa voce in politica roamaneasca: Victor Copy_Paste Ponta si Crin "Mi-e somn" Antonescu !
 • +2 (4 voturi)    
  ? (Vineri, 29 iunie 2012, 10:41)

  merilap [utilizator]

  Se mai mira cineva?
 • +5 (5 voturi)    
  consiliul national de atestare (Vineri, 29 iunie 2012, 10:46)

  andreesanu [utilizator]

  Bai scula pe bascula ,ce te crezi tu POP ??? sau hopa ,hopa, ca o tara ii trsa dupa chipul si asemanarea cu tine sau Ponta. Impostori nenorociti ce sunteti ,neam de slugi si de lichele ,voi vreti sa minjiti cu rahat munca cinstita a celor care au invatat ,si-au tocit coatele prin biblioteci???.Eu stiu ca derbedeii,hienele se string in haite cind sunt flaminde,dar voi impostorilor v-ati cocotat la guvernare ,iar acum vreti sa prostiti o natie; RUSINEEEEE; duceti-va invirtidu-va
  hahalerelor.
 • +5 (5 voturi)    
  Cine il sprijina pe Ponta (Vineri, 29 iunie 2012, 10:47)

  Dan-IoanDinu1308642225493 [anonim]

  in mass media Voiculescu se face o mare propaganda asupra celor care il sustin pe Ponta din strainatate.
  Martin Schulz presedintele Parlamentului European, respectiv un interviu foarte elogios in ziarul spaniol El Pais.
  Sa vedem despre cine discutam:Martin Schulz
  http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Schulz
  studii 4 clase primare + o scoala de 9 ani (apropo de hulitul sistem de 13 clase care era sustinut de Funeriu) care insa a terminat-o fara sa reuseasca la examenul de absolvire. Motiv pentru care s-a angajat ca ucenic intr-o librarie. No comment
  ziarul El Pais
  http://en.wikipedia.org/wiki/El_Pa%C3%ADs

  este unul dintre primele trei ziare din Spania. Orientare politica: centru stinga , Social Democrat sprijinitor al socialistilor spanioli.
  Altfel spus, articolul din ziar pare un fel de serviciu la comanda facut de prietenii socialisti spanioli.
  Cum ii spune la asta ? Publicitate mascata cumva ?
  • -3 (9 voturi)    
   idem pentru dreapta (Vineri, 29 iunie 2012, 10:56)

   contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui Dan-IoanDinu1308642225493

   La fel ca Frankfurter Algemeine Zeitung sau alte publicatii care s-au aliniat la demersul anonimului Funeriu.

   Deci, e chit!
  • +1 (1 vot)    
   feedback politicieni pe facebook (Vineri, 29 iunie 2012, 11:22)

   adv [anonim] i-a raspuns lui Dan-IoanDinu1308642225493

   Cine vrea sa-i scrie lui Martin Schulz despre cel mai "integru" (cum zice Schulz) politician roman:

   martin.schulz@europarl.europa.eu

   Sau poate lasa un mesaj vizibil ptr toti, pe pagina facebook:
   http://www.facebook.com/martinschulz.ep

   La fel, Hannes Swoboda.
   hannes.swoboda@europarl.europa.eu
   pe facebook:

   http://www.facebook.com/pages/Hannes-Swoboda/308336872594581

   Pe facebook cred ca este cel mai eficient!
   • +1 (1 vot)    
    Foarte interesant!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 13:44)

    carmabox [utilizator] i-a raspuns lui adv

    Am postat o interventie pe pagina de facebook a d-lui Schulz, si a fost indepartata in mai putin de 10 minute!! Avand in vedere ca exprima un punct de vedere intr-un mod respectuos si moderat, si nu era o injuratura de stadion, consider aceasta manevra de o foarte joasa speta. Sper sa sutul pe care ni-l trage Schulz ca natie acum sa i se intoarca inzecit drept in figura, catusi de curand. Daca la noi politicienii nu sunt responsabilizati pentru ceea ce spun si pe impactul pe care actiunile sau declaratiile lor le au, in vest ar trebui sa stea altfel lucrurile.
    • +1 (1 vot)    
     incearca pe mail (Vineri, 29 iunie 2012, 15:01)

     adv [anonim] i-a raspuns lui carmabox

     I-am scris ieri seara in germana, un mail foarte acid. Nu a raspuns! Martin Schulz este europarlamentar ales in colegiul Nordrhein-Westfalen ( unde toti romanii rezidenti au si drept de vot ptr europarlamentare). Astazi am postat pe pagina sa de facebook , un link in germana despre schimbarea comisiei de catre Pop pentru musamalizarea plagiatului. Simultan l-au vazut si romanii din grupul NRW de pe facebook. Nu a avut inca curajul sa-l stearga.

     Probabil ca-si va tempera, oricum declaratiile
     de suport!
 • +8 (8 voturi)    
  barbatie (Vineri, 29 iunie 2012, 10:48)

  alex [anonim]

  vor fi unii care vor striga ca nu cu forta s-ar rezolva lucrurile dar cum altfel...? cum sa nu te simti insultat de aceasta clica si cum sa nu ti se suie sangela in cap..? in numele mamelor noastre, cer barbatilor din aceasta tara sa redevina barbati si sa iasa la lupta. DA, prin forta lupta vitejie si barbatie hai sa-l asteptam pe ponta la aeroport si sa-l luam din voleu de pe ultima treapta a scarii avionului sa nu mai puna piciorul pe pamantul acestei tari. n-o avea si asta o mama..? N-am iesit niciodata in strada dar acum ies cu parul si cu sticla de benzina. oare nu vom reusi sa fim suficient de multi . ?? Astept psd-stii sa se ia de greselile mele de ortografie ...
 • +9 (9 voturi)    
  INCREDIBIL (Vineri, 29 iunie 2012, 10:51)

  omezu [utilizator]

  Atata pot sa zic! Nici nu mai stiu daca sa ma revolt, sa ma enervez sau sa rad pur si simplu descurajat. Tot ce pot sa sper e ca pana la toamna sa pot convinge cat mai multi oameni sa voteze impotriva comunistilor...ba nu, infractorilor astora (si nu ppdd evident :D)
 • +11 (11 voturi)    
  Si acum imi mai aduc aminet (Vineri, 29 iunie 2012, 10:55)

  Andrei [anonim]

  De toti" baetii" care au iesit in strada acum 2-3 luni pentru a protesta fata de sistemul actual cu nemultumiri. Desigur tinta lor era Basescu Boc si in general cei din PDL nicidecum plagiatori sau adormiti pe pozitii de parlamentari .Dar acum unde sunt toti ? Dorm si ei ca domnu' Crin ? Sau oare..erau toti platiti de voiculescu &co ca sa iasa pe strada si sa faca haos. Nu stiu , speculez si eu .
 • +8 (8 voturi)    
  Sa ne aducem aminte ! (Vineri, 29 iunie 2012, 10:57)

  durul [utilizator]

  Mare dreptate a avut Traian Basescu cind a spus ca sistemul este ticalosit .
 • +8 (8 voturi)    
  Ponta & Co (Vineri, 29 iunie 2012, 10:58)

  TheBiggestReckless [utilizator]

  no ...tocmai v-ati taiat craca singuri de sub picioare...poate sunt romanii prosti, dar nu uita....ne vedem la toamna !

  GUNOAIE ! MIZERII DE OAMENI !!!

  PS: apropo...und esunt acum cei care au iesit in iarna in Pta Universitatii ? acum nu mai aveti motive sa protestati?...
  • +5 (5 voturi)    
   ... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:09)

   . [anonim] i-a raspuns lui TheBiggestReckless

   nu-i mai plateste nimeni... :))
  • +2 (2 voturi)    
   Ponta & Co (Vineri, 29 iunie 2012, 11:24)

   migu [anonim] i-a raspuns lui TheBiggestReckless

   Ai dreptate:

   "unde sunt acum cei care au iesit in iarna in Pta Universitatii ? acum nu mai aveti motive sa protestati?... "

   !!!!!!!!!!!!
   Unde sunteti "protestatarilor"???
 • +14 (14 voturi)    
  Lovitura de stat e in plina desfasurare! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:05)

  Trojan.H [utilizator]

  Lasa-ti comentariile pe Hotnews si haideti in strada!
  Dupa-amiaza la Universitate!
 • 0 (0 voturi)    
  Nu mai vreau sa aud nimic (Vineri, 29 iunie 2012, 11:13)

  Nichi [utilizator]

  Deja imi e sictir de ce aud si vad in ultima vreme. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
 • +6 (6 voturi)    
  ESTE CLAR CA PONTA A PLAGIAT! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:16)

  MirceaDude [utilizator]

  Asta inseamna ca ESTE CLAR CA PONTA A PLAGIAT.
  Vad ca se pricepe la sah. Isi aranjeaza terenul in favoarea lui. Cum sa nu fii acuzat de plagiat pe plan intern? Pai simplu: iti pui oameni care caraie ce le zici tu in Comisia de Etica.
  Ponta esti cel mai mare MAGAR din noul guvern CINSTIT - my ass!
 • 0 (2 voturi)    
  Jepcari pe fata (Vineri, 29 iunie 2012, 11:17)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Stiu ca memoria sociala e de scurta durata...dar parca poporul asta sufera de amnezie sociala, chiar nu isi amintesc de ce sunt in stare oamenii astia, si nu fac legatura acum ca fac magarii

  bun bun, hai sa il dam pe Base jos ca e dictator si a incalcat constitutia de j`pe mii de ori...bun bun, dar cu cine sa inlocuim? cu jepcarii astia?
 • +1 (1 vot)    
  good pick (Vineri, 29 iunie 2012, 11:18)

  ClaudiuIonescu [anonim]

  Bai da ce poza ati gasit...
 • +4 (4 voturi)    
  PONTA & Co = HOTI ORDINARI!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:22)

  migu [anonim]

  JENANT! niste HOTI ORDINARI!!!
  Acualul guvern/majoritate se comporta precum lupii in haita...
  Ce ma surprinde e ca romanii nu sunt in stare sa se mobilizeze si sa iasa in strada la astfel de comportament guvernamental josnic...:(
  In astfel de momente imi doresc sa apara un partid de legionari!...promit sa cotizez pt un astfel de partid!!!
  ca sa nu mai spun cum as iesii in strada sa-i pizdui...
 • +4 (4 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 29 iunie 2012, 11:26)

  Erasm [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  excelenta poza... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:27)

  noodles [utilizator]

  Din categoria "asa-i ca v-am tras-o" ?
  Din categoria "sunt mai smecher ca voi toti".
  Din categoria "fac ce am chef si mi se rupe de voi toti"
  Din categoria "sunteti niste vaci in cireada...va pleznesc cum am chef"...
  Intelegerea mea pentru lipsa de reactie a ajuns la final. Ma asteptam de la studenti, de la mediul academic, ma asteptam de la proteste organizate poate de opozitie, daca noi, vacile de rand nu suntem in stare sa ne strangem sa dam jos impertinentii astia...
  Ma asteptam sa mi se ia intr-un fel sau altul apararea, pentru faptul ca:
  - Romania, deci romanii, de ceva vreme incoace nu sunt guvernati, ci sunt batjocoriti.
  - Presedintele ales de mult mai multi romani decat "localii" USL este terfelit si batjocorit: in public, in privat, cu fiecare ocazie
  - Un plagiator de cea mai joasa speta distruge poate una din ultimele bogatii ale romanilor: cultura
  - Drumul pe care suntem condusi, este de a ni se fura tot ce a mai ramas de furat. Cand s-o termina totul, vom fi vanduti ca sclavi altora, in timp ce lichelele astea isi vor bea spriturile si sampaniile facand misto de "cireada indobitocita", si laudandu-se reciproc pentru excelenta in tampirea unui popor cunoscut in istorie pentru rezistenta si impotrivire.

  Suntem chiar atat de usor de prostit? Chiar nu ne mai intereseaza nimic decat sa o tulim in w-end la mare/munte, sa decuplam auzul, vazul de la ceea ce ni se intampla?

  Vrem sa ajungem o tara finantata din banii trimisi de copii? Vrem o tara de pensionari, vanduta pe bucati corporatiilor?

  Ne plangem ca nu sunt conditii sa ne crestem copiii. Ne mandrim pe facebook cu poze din tari vizitate, parcuri curate, amenajate, monumente ingrijite, infrastructuri de calitate...Ne punem statusuri de "240 km spre Munchen"...

  Ah, nu sunt cuvinte destule....

  Cat ne vom mai lasa batjocoriti? Scuipati? Trimisi la colt pentru fiecare razvratire?

  Cate mishtouri mai acceptam de la un terchea berchea imatur ?
  Trezirea...trezirea fratilor!
  • +1 (1 vot)    
   Poza ne dezvaluie o privire (Vineri, 29 iunie 2012, 12:17)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui noodles

   tampa, trebuie sa fii nebun sa pariezi ca Ponta poate castiga vreo batalie politica impotriva lui Basescu. Dar mare e satisfactia cand obtii un lucru care ti se pare imposibil, nu?
 • 0 (0 voturi)    
  robbyn007 (Vineri, 29 iunie 2012, 11:28)

  Victor. C. Ponta [anonim]

  De ce comentati cu atata inversunare impotriva mea? Ati uitat ca voi m-ati ales pe 10 iunie?Da tu cel care distribui comentarii jignitoare la adresa mea, chiar tu mi-ai oferit votul. Ati dorit cu totii un viitor stralucit si trainic, v-am oferit degringolada, confuzie si dispret. Ma acuzati acum de plagiat?Eu cred ca Romania e o tara plagiata.
 • +2 (2 voturi)    
  robbyn007 (Vineri, 29 iunie 2012, 11:28)

  Victor. C. Ponta [anonim]

  De ce comentati cu atata inversunare impotriva mea? Ati uitat ca voi m-ati ales pe 10 iunie?Da tu cel care distribui comentarii jignitoare la adresa mea, chiar tu mi-ai oferit votul. Ati dorit cu totii un viitor stralucit si trainic, v-am oferit degringolada, confuzie si dispret. Ma acuzati acum de plagiat?Eu cred ca Romania e o tara plagiata.
 • +3 (3 voturi)    
  Minciuna are picioare scurte... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:36)

  Rollo [utilizator]

  ... si cu cat mergi mai departe, cu atat obosesti mai rau. Timpul ne va arata asta si sper cat mai curand.
  Aceasta guvernare este un test pentru natia romana.
  Unul aproape de viata si de moarte...
 • +4 (6 voturi)    
  ROMANI,treziti-va!!! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:58)

  valahul [anonim]

  Majoritatea electoratului USL este compusa din persoane lipsite de educatie (unora le lipseste chiar mintea).Acest lucru este dovedit de sondaje.Logic vorbind,chiar e greu de observat acet fenomen de cei mai sus mentionati si sa-si schimbe optiunea?! Pentru ca daca nu o fac o sa ramana numai ei in tara ,cei educati se vor satura si vor emigra.Astept organizarea protestelor de catre ONG-uri la care sa participe zeci de mii de oameni veniti din proprie initiativa nu platiti de nustiu ce partid ,cum a fost cazul protetelor din iarna cand USL-ul a dat bani grei.
 • +2 (2 voturi)    
  Demisia (Vineri, 29 iunie 2012, 12:00)

  Mihai [anonim]

  Toate actiunile de modificare a componentei echipei de analiza a plagiatului li ponta nu arata decit ca nu este curat. Daca ar avea putintica demnitate ar demisiona, dar pe malul dimbovitei asa ceva nu s-a invatat la scoala de politruci.
  Vezi si cazul severin recent. ponta ar trebui sa isi dea demisia imediat.
  Si noi ar trebui sa iesim in strada si sa protestam impotriva incalcarii regulilor democratice, dar din pacate este mai greu. ar trebui sa actionam ca in cazul Arafat.
  O zi excelenta!
 • +1 (1 vot)    
  Fata (Vineri, 29 iunie 2012, 12:06)

  alip [utilizator]

  Fata aroganta o tine pentru Romania. In Europa o scoate pe aia de Alba ca Zapada.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce coincidenta... (Vineri, 29 iunie 2012, 12:14)

  jos_iliescu [anonim]

  Ce coincidenta...
 • -2 (2 voturi)    
  nu te lasa (Vineri, 29 iunie 2012, 12:25)

  cosmin [anonim]

  Ponta nu te da batut !!!! nici Roberta nu a demisionat dupa ce a furat.... da vina pe Voltaj!!!!
 • +1 (1 vot)    
  Consiliul National de atestare (Vineri, 29 iunie 2012, 12:32)

  andreesanu [utilizator]

  Bai papuasule bai Grajdene,de tine-i vorba ba scula-Pop ,ai vazut reactia oamenilor cinstiti ,demni care s-au educat in spiritul legii si muncii si ca sa va faceti jocurile murdare schimbati peste noapte macazul .
  Vreti sa ascundeti hotia ,plagiatul ,bagati mizeria sub pres,caractere de slugoi .
 • +2 (2 voturi)    
  Am putea incerca si astfel (Vineri, 29 iunie 2012, 12:43)

  tomcat29 [utilizator]

  Stiu ca sunt sanse 0, dar putem incerca...
  http://www.petitieonline.com/signatures/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic/start/7370
 • +2 (2 voturi)    
  disperare (Vineri, 29 iunie 2012, 13:46)

  Palax [utilizator]

  ponta trebuie demis, USL-ul inlaturat de la putere, si sa evitam sa ii mai votam vreodata!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Romania a intrat in ceasu' mortii (Vineri, 29 iunie 2012, 13:47)

  Ion Zapada [utilizator]

  daca nici dupa o astfel de masura cetatenii nu iau nici o atitudine, e clar..Romania a intrat in ceasul mortii.

  Vazusesem ca ieri, cativa rataciti au protestat pentru unirea cu Basarabia...de parca toate ar merge ca pe roate in tara asta si aia ne mai lipseau.

  Ultimul singe lumanarea.
 • +1 (1 vot)    
  Fara plagiatori (Vineri, 29 iunie 2012, 14:41)

  Iulia. [utilizator]

  Ponta este cred bolnav psihic, sufera de megalomanie cel putin, este o mizerie de om si are impresia ca noi avem orbul gainilor. Locul tau, plagiator care se impauneaza cu munca altora, e in inchisoare alaturi de Nastase, nu pe scaunul pe care te-ai cocotat fara sa-l meriti.
 • 0 (0 voturi)    
  Mass-media? (Vineri, 29 iunie 2012, 14:48)

  Orizont [utilizator]

  Ce nu inteleg eu? De ce presa nu ia atitudine? De ce presa doar mentioneaza si nu se si implica? De ce nu se striga in gura mare?
  De ce ne lasam calcati in picioare?
  Mass-media daca nu s implica inseamna ca ajuta la acest jaf, minciuni, si la incalcarea acestor drepturi, legi, si bun simt.
 • 0 (0 voturi)    
  Eh... (Vineri, 29 iunie 2012, 17:29)

  Nila [utilizator]

  Amu' nu e nicio problema ca vrea sa schimba componenta consiliului cu pricina... dar verdictul trebuie sa ramana asa cum l-a dat amaratul de consiliu inainte de a-l schimba Ministrul "Blocheaza Licenta Soft Anti Plagiat"....

  Mai oameni buni, asta nu e oare un motiv sa iesim in strada si sa strigam DEMISIA Liviu Pop?? Am amortit de tot???
 • 0 (0 voturi)    
  Acest tembel (Vineri, 29 iunie 2012, 22:46)

  John M. [utilizator]

  vrea sa sfarseasca la Targoviste la fel ca ilustrii sai inaintasi?!
 • 0 (0 voturi)    
  sa iesim in strada (Vineri, 29 iunie 2012, 23:55)

  maria [anonim]

  Sa iesim in strada si sa spunem ca plagiatorii sunt hoti ordinari si nu mai vrem sa fim condusi de hoti.
  Dl Rus, ministrul de interne ne consoleaza ca si in antichitate unii au plagizat. Dar au si furat multi din antichitate incoace si daca sunt prinsi, sunt inchisi. De ce sa toleram plagiatul?
 • 0 (0 voturi)    
  fara poza (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 16:11)

  livius 777 [utilizator]

  Nu-l mai dati pe Ponta cu poza
  se vor inspira si altii
  omul asta e liber sa faca ce vrea
  dar nu-l mai bagati in seama
  bagati-l undeva la racoare ...sa-si revina
 • 0 (0 voturi)    
  Ministrul a omis sa comunice niste date (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 20:26)

  Mihail_AD [utilizator]

  A gasit cineva ordinul din 4 aprilie semnat de Catalin Baba?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by