VIDEO Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti verifica acuzatia de plagiat. Ponta: E foarte bine. Am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare, se dorea sa ramana la nivel mediatic

de Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 22 iunie 2012, 12:55 Actualitate | Esenţial


Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti va analiza acuzatia de plagiat adusa premierului Victor Ponta. Universitatea a solicitat si un punct de vedere din partea Facultatii de Drept, care va constitui o comisie formata din experti internationali, reiese dintr-un comunicat de presa al universitatii citat de Mediafax. Conducerea universitatii va lua masurile adecvate dupa analizarea punctului de vedere al Facultatii de Drept si al pozitiei Consiliului de Etica.

Contactat de HotNews.ro, Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept, a declarat ca "inca nu s-a hotarat daca se va constitui aceasta comisie. Asa cum precizeaza comunicatul, decizia se va lua in Consiliul Facultatii de Drept".

Intrebat despre verificarile initiate de Universitatea Bucuresti, Victor Ponta a raspuns: "E foarte bine, pentru ca eu ieri am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare la Comisa de Etica. Totul se dorea sa ramana la nivel mediatic. Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei, conform legii, solicitatea mea de a fi verificata teza acuzata. Ma voi prezenta si la Facultatea de Drept, si la Comisia de Etica si la orice institutie legal abilitata, pentru a-mi sustine punctul de vedere."

"Pe de alta parte, va spun cinstit ceea ce cred. Tot acest scandal a fost declansat de presedintele Basescu din cauza dorintei mele de a participa la Consiliul European", a mai afirmat premierul adaugand "probabil ca dupa 28 (28 iunie, data desfasurarii Consiliului European - n.r.) nu va mai exista aceeasi presiune din partea presedintelui".

Universitatea din Bucuresti (UB) arata, vineri, intr-un comunicat de presa, ca a luat act de acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, referitoare la teza de doctorat sustinuta la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, in anul 2003 astfel incat, in urma sedintei de joi a Senatului Universitatii din Bucuresti, conducerea UB a solicitat conducerii Facultatii de Drept sa-si precizeze punctul de vedere referitor la contestarea calitatii stiintifice a tezei de doctorat a premierului Victor Ponta."Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituita ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universitatii din Bucuresti si publicului larg", a precizat UB.

Totodata, rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a institutiei de invatamant superior, pentru a dezbate cazul. "Conducerea Universitatii din Bucuresti, in cunostinta de cauza si pe baza celor doua materiale (punctul de vedere al Facultatii de Drept si punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti), va putea dispune masuri adecvate in acel moment", a precizat sursa citata.

Premierul Victor Ponta a transmis Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) o adresa prin care solicita sa ii fie analizata teza de doctorat sustinuta in 2003, in contextul acuzatiilor lansate in ultimele zile in spatiul public. Solicitarea a fost inregistrata joi si va fi transmisa spre solutionare catre Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, a anuntat ANCS.

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6934 vizualizari

 • +18 (18 voturi)    
  Ponta minte, IAR ! (Vineri, 22 iunie 2012, 13:01)

  Gryphus [utilizator]

  nu putea nimeni sa depuna sesizare din moment ce ministrul educatiei a schimbat componenta Comisiei de Etica si a umplut-o de PSD-isti iar prima intrunire a fost abia acum 2 zile !

  Dar iti jur ca daca pana luni nu era depusa cererea as fi facut-o eu
  • +4 (4 voturi)    
   Sorbona? (Vineri, 22 iunie 2012, 16:26)

   Mircha [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Alte universitati din Europa nu au comisii de etica?
   Cine are legaturi, de exemplu, la Sorbona?
  • +2 (2 voturi)    
   Lasa-neee lasa-neee (Vineri, 22 iunie 2012, 19:12)

   moldoveanu [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Propun sa actualizam imnurile si sa iesim spontan dar organizat :) Eu unul m-am saturat.

   Propunere de imn:

   Noi nu vrem neocumatrii,
   Nici neodottorate,
   Partide fara continut
   Si nici minciuni sfruntate.

   Mai bine haimana,
   Decit plagiator,
   Mai bine huligan,
   Decit impostor,
   Mai bine golan,
   Decit antenist,
   Mai bine mort,
   Decit comunist.

   Restul pe http://faratv.blogspot.ro/
 • +29 (29 voturi)    
  ai copiat e clar (Vineri, 22 iunie 2012, 13:06)

  nede [anonim]

  stai linistit, mai comisie dacat jurnalistii din occident nu cred ca exista..si nu tre o comisie sa confrunte doua texte..mai stim si noi sa citim!
  • +10 (14 voturi)    
   noi plebea ... nu suntem autorizati (Vineri, 22 iunie 2012, 14:43)

   rakleta [utilizator] i-a raspuns lui nede

   In a stabili daca e plagiat. ... Nu stim bine, nu suntem acreditati sa stabilim daca e plagiat. Ceea ce vedem e o iluzie.

   De fapt se cere o comisie la comisie. Chiar asa ... Stupid (A)us(s).
 • +24 (24 voturi)    
  Ori e prost (Vineri, 22 iunie 2012, 13:06)

  MamaOmida [utilizator]

  Ori e prost!

  Sau crede ca are toti profesorii si membrii comisiei de etica la picioare, ca altfel nu imi explic tupeul de a poza in nevinovat de plagiat cand pana si un copil de generala il vede cu ochiul liber, fara sa aibe habar de drept sau legislatie.

  Ce profesor international isi va manji numele si va declara ca nu e plagiat?
  Ce membru al comisiei de etica poate spune ca de fapt Ponta are dreptate, si e suficient sa treaca la final sursele de plagiat?

  Ce viitor ar mai avea Romania in afara daca acuzatia de plagiat va fi gasita nefondata?
  Probabil acelasi ca si in siuatia in care va fi gasita fondata iar dl. ponta va renunta doar la titlul de doctor, nu si la functia de prim-ministru.
  • +8 (8 voturi)    
   Din aceasta dilema nu putem iesi :) (Vineri, 22 iunie 2012, 14:40)

   Andrei Florian [anonim] i-a raspuns lui MamaOmida

   ... dar putem sa o supunem dezbaterii, nu?
 • +23 (23 voturi)    
  sa te cerceteze ACADEMIA ROMANA, nesimtitule! (Vineri, 22 iunie 2012, 13:07)

  James Bond [utilizator]

  Ponta, de ce nu ai cerut Academiei Romane sa cerceteze posibilul plagiat?????????
  In cazul lui Mang exact asa te-ai exprimat:

  "Pentru a lua o decizie pe aceasta speta, dorim sa solicitam o expertiza din partea Academiei Romane. O decizie politica in acest caz, care sa nu poata fi contestata de nimeni si in baza careia sa se ia hotararea corecta in ceea ce priveste parcursul profesional al domnului ministru Ioan Mang in actualul cabinet, poate veni doar in urma unui raspuns din partea institutiei pe care, cu onoare, o reprezentati si o conduceti", i-a scris Victor Ponta profesorului Haiduc.

  Premierul precizeaza ca a apelat la expertiza Academiei Romane in aceasta chestiune "avand in vedere nivelul de asteptare creat in randul opiniei publice", pe de-o parte si datorita "garantiei si legitimitatii pe care o comisie de evaluare formata din specialisti ai Academiei Romane o vor oferi in aceasta cauza".

  "Contam pe expertiza, obiectivitatea si probitatea academicienilor care vor fi insarcinati de catre dumneavoastra pentru a realiza aceasta analiza si a lua decizia corecta in ceea ce priveste acest subiect", incheie Ponta, multumindu-i totodata lui Haiduc pentru sprijin."
 • +18 (18 voturi)    
  clar ! (Vineri, 22 iunie 2012, 13:08)

  Kvothe [utilizator]

  la cât e de sigur pe el preconizez verdictu' deja.. având în vedere că pontu' e premier se poate pune problema influenţării comisiei, asta dacă nu cumva membrii comisiei sunt tovarăşi de-ai lui...
  • +12 (14 voturi)    
   Pai i-a schimbat acum 3 saptamani... (Vineri, 22 iunie 2012, 14:29)

   dottore [utilizator] i-a raspuns lui Kvothe

   ... ca sa pice Mang in puf.... Poanta e Mang la 40de ani in puterea plagiatului. Hai comisie, numara-mi copii si pastele din reteta "plagiat la doctorat". Paste si copyi ceva?
   Are interdictie la aparatele de multplicat de la CE.
 • +14 (14 voturi)    
  Nimic nu pute in treaba asta? (Vineri, 22 iunie 2012, 13:09)

  carmabox [utilizator]

  Cine anume stabileste dac-a fo sau n-a fo?
  1. Consiliul de Etica ce are componenta fresh, schimbata luna trecuta de Ponta.
  2. Institutia academica ce a acordat titlul de doctor pe baza unei lucrari plagiate.

  Sigur ca da, e prea posibil ca oamenii lui Ponta din consiliul de etica sa-l scoata hot, si ca prestigioasa institutie academica sa recunoasca faptul c-a acordat titlul de doctor pe nimica, sau mai mult, pe un furt.

  Pai da ce facem aici, bre? Cam cum sta cu deptatea pe la noi? Eu centrez, eu dau cu capul, si tot eu ma pronunt de penalty-uri si offside-uri? Halal!
  • +4 (6 voturi)    
   neintelegeri (Vineri, 22 iunie 2012, 14:44)

   marioara1 [anonim] i-a raspuns lui carmabox

   Eu inteleg asa:

   acuzatiile de plagiat impotriva prof. dr. V. Ponta vor fi cercetate de catre trei comisii separate:

   1. Consiliul National de Etica care este indirect subordonat prim - ministrului V. Ponta ieri, acuzatul facand o solicitare in acest sens.

   2. Consiliul de Etica al UNIVERSITATII Bucuresti care a acordat titlul de doctor si tot ea poate sa-l retraga. Senatul UB autosesizandu-se astazi.

   3. Conducerea Facultatii de Drept din cadrul UB a hotarat , de asemenea formarea unei comisii independente, de experti internationali in domeniul dreptului care vor lua la puricat lucrarea profesorului doctor in drept Ponta.

   In functie de verdictul Consiliului de etica al UNIVERSITATII si a Comisiei de la Fac de Drept , Conducerea Uiversitatii Bucuresti hotaraste daca prim ministrul Romaniei este sau nu si prof. dr.
  • +4 (4 voturi)    
   investigatie (Vineri, 22 iunie 2012, 16:22)

   ciprianmarius [utilizator] i-a raspuns lui carmabox

   Eu am citit in EvZ ca s-a autosesizat Universitatea din Bucuresti, care a solicitat Fac. de drept sa investigheze, care va constitui o comisie din specialisti de reputatie internationala (nu am inteles dava numao romani sau si straini). In urma rezultatului, Comisia de etica din Univ., deci nu vea recent schimbata din Minister, va lua o decizie. Parerea mea e ca Ponta e mancat. Nu vad cum specialisti de reputatie internationala s-ar preta la falsuri.
 • +15 (17 voturi)    
  ideea e ca a plagiat (Vineri, 22 iunie 2012, 13:09)

  draq [utilizator]

  Chiar nu ma intereseaza cum a pornit acest scandal, dar daca acest guvern USL se vrea corect si cinstit cum a promis, Ponta ar trebui sa-si dea demisia. Plagiatul a fost confirmat deja in afara tarii de mai multe comisii, dar sunt curios la ce concluzie vor ajunge "expertii" nostri. Deja rade toata lumea de Romania si atitudinea lui Ponta nu ajuta pe nimeni

  p.s. Nu iau partea nimanui aici. Aproape toti politicienii pe care-i avem sunt niste mizerii de oameni, indiferent de partidul din care fac parte. Vreau si sper ca usor, usor lucrurile se vor mai schimba si pe la noi. Sunt satul de promisiuni si incompetenti
  • -8 (8 voturi)    
   Stimabile ... (Vineri, 22 iunie 2012, 14:50)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui draq

   ... care comisii din afara tarii? Te referi la pseudo jurnalistul de la Frankfurter Allgemeine Zietung care la intrebarea "cand ati primit documentele si cat v-a luat analiza lor?" a raspuns ca nu stie? Pe modelul "Dna Udrea ati sunat in emisiune la dl.Turcescu? Nu stiu..."?

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12575002-interviu-karl-peter-schwarz-autorul-anchetei-din-ziarul-german-frankfurter-allgemeine-zeitung-cazul-ponta-mai-grav-decat-cazurile-schmitt-guttemberg-pentru-nu-copiat-pagini-intregi-ale-tezei-asa-cum-f.htm
   • +4 (4 voturi)    
    dummkopf (Vineri, 22 iunie 2012, 16:05)

    AlexCodrescu [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Amice - stii sa citesti ??? Gasesti pe net toate documentele care dovedesc plagiatul.
    Daca esti capabil sa compari 2 fraze si daca nu esti adeptul teoriei unei conspiratii mondiale care modifica cuvintele chiar in timp ce le citesti - ptr ca deh, Basescu e in stare de orice ;), atunci nu ai mai comenta atat.

    In aceeasi logica, tu cred ca ai avea nevoie de o comise in fiecare zi, care sa-ti dovedeasca ca te cheama la fel cum te chema de dimineata sau care sa te incredinteze ca apa e uda.

    Dar ma indoiesc ca vrei cu adevarat sa te convingi sau sa intelegi ceva.
 • +18 (20 voturi)    
  Verdictul? Curat ca lacrima, asa-i? (Vineri, 22 iunie 2012, 13:11)

  AliB [utilizator]

  Din pacate pentru domnul Ponta nimeni in Europa nu se uita la antene si nu citeste comunicatele Univ Bucuresti sau ale Academiei Romane. La Bruxelles ramane un hot si un mincinos.

  A, inca o intrebare: de ce domnul prim-ministru, in incercarea lui de a-si curata numele si demnitatea acedemica n-a inceput cu ce era mai usor: actionarea Nature in judecata pentru calomnie?

  Eu stiu raspunsul. Cine-l mai stie?
 • +15 (17 voturi)    
  hmm (Vineri, 22 iunie 2012, 13:14)

  aschie [utilizator]

  cand ai vazut ce groasa iese cu "doamna" Corina si cu "domnul" Mang, ti-ai cumparat imediat comisie. Parca noi nu stim?!
 • +13 (15 voturi)    
  Guvern copy-paste al unei tari copy-paste (Vineri, 22 iunie 2012, 13:19)

  Dedalus [utilizator]

  Parca vad ca se desfiinteaza ANCS-ul ...

  Nu cred ca mai exista in Ro persoane care sa poata deosebi un plagiat de o lucrare originala, copy-paste a devenit singura comanda din IT cu care 19 milioane de romani se ocupa.

  Da, am pus si sugarii, pentru ca si pe ei mamicile lor ii indeamna : "Uite, suge si tu cum face bebe de langa tine!" :-))
 • +12 (14 voturi)    
  indrumator doctorat (Vineri, 22 iunie 2012, 13:20)

  Rha-Doo [utilizator]

  Dl Ponta sa fie sustinut la Comisia de etica si de catre indrumatorul sau de doctorat, o persoana cu o morala ireprosabila!
  • +5 (5 voturi)    
   Glumesti? (Vineri, 22 iunie 2012, 14:44)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Rha-Doo

   Nu ai vazut ca "domnul" Adrian Nascase, in urma tragediei suferite, va trebui sa urmeze un transplant de gat?

   Si stii tu cate poezii a scris Paunescu? Pai pana le citeste pe toate micul Andrei Nascase, mai trec niste ani.

   Concluzia: nu e buna ideea ta.
 • +5 (7 voturi)    
  Mda... (Vineri, 22 iunie 2012, 13:22)

  Soljenitin [utilizator]

  Interesant de vazut care va fi verdictul dupa ce guvernoiu' tonta a amenintat subtil comisia de etica cu luarea lor sub aripa "ocrotitoare" a parlamentului.
 • +15 (19 voturi)    
  @hotnews (Vineri, 22 iunie 2012, 13:23)

  DrInOrice [utilizator]

  nu prea intelegem, Universitatea s-a autosesizat sau ca urmare a sesizarii lui Ponta?

  e vorba de acea comisie de etica schimbata magareste de Ponta acum cateva saptamani, ca sa le dea numai lor dreptate? sau e alta comisie de etica?
  • +10 (10 voturi)    
   care dai ma minus (Vineri, 22 iunie 2012, 14:21)

   DrInOrice [utilizator] i-a raspuns lui DrInOrice

   era intrebare, te-a luat febra in inertie?
   • +10 (12 voturi)    
    eh (Vineri, 22 iunie 2012, 14:31)

    decem [utilizator] i-a raspuns lui DrInOrice

    las' prietene ca-ti dau eu plus, na :P

    comisiile sunt 2.

    Ponta cere Comisiei de Etica pe care el a schimbat-o.

    Universitatea Bucuresti s-a autosesizat din oficiu pentru ca i-a fost lezata imaginea in lume prin articolul din Nature.

    Univ. Bucuresti prin Fac. de Drept va declara plagiatul si ii va retrage titlul de doctor pentru a-si spalat fata manjita de Nastase si Ponta.

    Comisia universitatii cel mai probabil va fi alcatuita din penalisti de seama din afara Romaniei pentru a-i da seriozitate.
    Oricum lucrarea de exceptie a dobit@cului are ca subiect tocmai Curtea Penala Internationala.

    Ar fi frumos sa vina cineva chiar de la Curte... :D
    • +5 (5 voturi)    
     lol (Vineri, 22 iunie 2012, 14:47)

     decem [utilizator] i-a raspuns lui decem

     na ca mi-am luat si eu minus; fain lucru.
     • 0 (0 voturi)    
      n-are nimic (Vineri, 22 iunie 2012, 16:17)

      DrInOrice [utilizator] i-a raspuns lui decem

      iti dau eu plus :))
  • -1 (1 vot)    
   comisie (Vineri, 22 iunie 2012, 16:23)

   ciprianmarius [utilizator] i-a raspuns lui DrInOrice

   Nu e comisia din minister, ci a Univ. Buc.
 • +14 (18 voturi)    
  Hai nu zau... (Vineri, 22 iunie 2012, 13:25)

  hahalera [utilizator]

  dupa ce schimbasi din temelii comisia aia de etica, in vederea "judecarii" cazului Mang te si asteptai sa depuna cineva o sesizare de plagiat la comisia ta de marionete. Cand a depus cineva o sesizare la revista "Natura" n-a mai fost relevant pt micul Xeroxescu... ba chiar a angajat Guvernul Romaniei in diputa lui personala cu editorialistii revistei, trimitandu-le o scrisorica scrisa de un analfabet, dar el se tine batzos... important e doar ce zice comisia aia de etica, numita de el. Ca sa zic mai pe intelesul tantalaului nostru de prim-ministru, e ca si cum te-ai duce tu sa depui o sesizare despre "Flota lui Basescu" fix la Elena Udrea, acu ti-e clar, sau vrei si-un desen?
 • +11 (11 voturi)    
  hm... hai cu comisia.... (Vineri, 22 iunie 2012, 13:43)

  brita [utilizator]

  ne-ar putea da stimatele fete universitare si un orizont de timp? nu de alta, dar arde!
 • +15 (19 voturi)    
  Amice, (Vineri, 22 iunie 2012, 13:45)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  esti deja condamnat international!
  Penibil!
  Are impresia ca daca astia, lingaii lui, ii vor spune "stai linistit, pontalau mic si prost, ai plagiat dar noi nu stim nimic", cei de afara vor sta cu mainile in san!
  Deja Nature l/a catalogat, Algemeine, idem, ziarele franceze, britanice, americane, italiene, deja au puis stampila "PLAGIATOR".
  Adica, ... nimeni cu muci la nas!
  Adica, un retardat cu aere de savant!
  Adica, un impotent intelectual!
  Adica... javra comunista!
  Adica... PARIA!
 • +10 (14 voturi)    
  Suspans maxim !!!??!!!???!!! (Vineri, 22 iunie 2012, 13:48)

  CristiBa [utilizator]

  Oare ce truc mai pregateste ?
  • +4 (4 voturi)    
   Niciun truc... (Vineri, 22 iunie 2012, 15:14)

   Andrei Florian [anonim] i-a raspuns lui CristiBa

   Va veni la audieri cu un stetoscop atarnat de gat.
 • -11 (15 voturi)    
  nu e bine .... (Vineri, 22 iunie 2012, 13:48)

  adrian8 [utilizator]

  vin acum asistatii-pdl sa explice ce si cum .
  • +2 (2 voturi)    
   ups... (Vineri, 22 iunie 2012, 14:43)

   Cristi.S [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   Poate ai vrut sa spui USL......
  • +3 (3 voturi)    
   Da mai.. (Vineri, 22 iunie 2012, 14:45)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   Niste magari astia, in loc sa stea cuminti sa urmeze sfaturile, ideile, concluziile si verdictele jurnalistilor de la latrinele tv.
 • +11 (15 voturi)    
  Omul asta nu intelege (Vineri, 22 iunie 2012, 13:48)

  ticbis [utilizator]

  ca Basescu n-are nicio treaba cu plagiatul lui!
  Putea sa fie Basescu, Papa de la Roma sau ultimul boschetar din Romania.
  Daca se dovedeste ca a plagiat, sa-si dea demisia! E simplu! Nu mai conteaza nici Basescu, nici Popescu, nici Ionescu, nici UE, nici nimeni!
  Teza de doctorat e a lui Ponta, el singur trebuie sa dea socoteala pentru ea! Restul sunt doar vorbe!
 • +15 (21 voturi)    
  MITOCANUL ! NU SE LASA ! (Vineri, 22 iunie 2012, 13:49)

  mariusxmarius [utilizator]

  Asta e culmea mitocanismului !!
  Cand te gandesti ca e platit cu norma-ntreaga sa ne faca viata mai usoara iar el nu face nimic, doar umbla din loc in loc si arunca cu injurii
  Ponta e mincinos si lenes iar in stilul comunist cand e prins cu ocaua mica ne arunca o galeat cu laturi in cap si pe urma zice ca nu a fost el !!
  Cat crezi ca mai suportam sa ne tot scuipi in fata si sa ne faci prosti ???
  Vom iesi in strada !!!
  DEMISIA !!! Asta vrem !
  Sa pleci invarintindu-te javra de om ce esti !
 • +11 (17 voturi)    
  Analiza a propriei lucrari. (Vineri, 22 iunie 2012, 13:52)

  Soro [utilizator]

  Cum adica a trimis o adresa pentru analiza propriei lucrari? Adica nu stie de unde a luat paginile alea? Sa inteleg ca nu le-a scris el? Poate are o memorie fotografica si cand le-a scris a avut impresia ca le scrie din memorie ... penibil. In Romania nu exista verticalitate ... cel putin nu printre politicieni. Cat de penibil trebuie sa fi ca sa ceri o analiza a propriei lucrari? Daca il intreba pe dl.Turcescu sau citea comparatiile de pe internet (deja cu sutele) era suficient ca sa-si dea seama ce plagiat grosolan a facut si si-ar fi dat demisia. Acum vrea doar sa amane inevitabilul sau sa zica ca nici nu a stiut ... sau sa zica ceva de genul "nu-mi dau demisia decat daca sunt condamnat de un judecator" ... inca o data: "penibil".
 • +4 (14 voturi)    
  poate (Vineri, 22 iunie 2012, 13:53)

  nocomment [utilizator]

  dar cum poate o facultate care a dat deja titlul de doctor cuiva pe o lucrare plagiata, sa analizeze aceeasi lucrare de doctorat daca e plagiata? e un mare conflict de interese.
  daca universitatea va zice ca e plagiat atunci aceeasi facultate sau profesorii ei, se invinovatesc imediat pe ei. e praf in ochi sau apa de ploaie.
  analiza trebuie facuta de o facultate fara conflicte de interese, preferabil poate din alta tara, pentru a evita presiunile politice.
  • +6 (6 voturi)    
   poate (Vineri, 22 iunie 2012, 14:21)

   Soro [utilizator] i-a raspuns lui nocomment

   Asta nu e adevarat. Lucrarile nu se verifica in acelasi fel ca o inventie sau inovatie. Nimeni nu verifica daca textul prezent intro lucrare mai exista si altundeva decat cand institutiei i se aduce la cunostinta (ca in cazul asta) ca lucrarea reprezinta un caz de plagiat. Nici coordonatorul de proiect nu poate face aceasta verificare (nu ca sa-l scuz pe Nastase) deoarece nu are in cap toate lucrarile existente in lumea asta. Responsabilitatea si raspunderea in cazul unui plagiat este exclusiva a autorului plagiatului. In acest caz, insa universiatea care a acordat titlul de doctor il poate retrage in acest caz. De asemenea plagiatul nu exista doar daca autorul initial a depus vreo plangere, asa cum a sustinul dl. Ponta. Plagiatul exista si daca autorul initial a murit, asa cum un hot poate fi condamnat si daca persoana pagubita nu depune nici o plangere.
 • +10 (20 voturi)    
  Nu e corect! Eu zic sa se voteze in Parlament (Vineri, 22 iunie 2012, 13:58)

  Andrei Florian [anonim]

  Este binestiut ca pana si Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti este aservita dictatorului. N-ar fi mai democratic sa se voteze in Parlamentul Romaniei daca a plagiat sau nu?
  Nu? Pai de ce nu?
  • +8 (8 voturi)    
   Nu e corect nici asa... (Vineri, 22 iunie 2012, 14:22)

   hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Florian

   in primul rand, nu mai folosi cuvantul "dictator", ca-mi suna putin a gadea... Ponta nu e un dictator, e doar un tantalau tupeist, care pe un val politic favorabil si-a luat lumea-n cap, crezandu-se probabil vreun "lider maximo". In al doilea rand, si parlamentul in acest moment ii este favorabil, iar in plus nu vad ce competente speciale ar avea parlamenul in acest caz. Corect este ca, asa cum se intampla oriunde in lumea civilizata, universitatea care a acordat doctoratul pe baza acestei teze sa se autosesizeze si, in caz ca ajung la concluzia ca este plagiata, sa-i retraga titlul de doctor. Atat, si nimic mai mult! Restul, e de datoria societatii civile sa judece ce competenta mai are micul xeroxescu sa reprezinte tara in calitate de prim ministru, daca el chiar nu se simte sa urmeze exemplul colegilor de plagiat din Ungaria sau Germania. Partea a doua este in plina desfasurare, insa o pozitie oficiala a universitatii ar fi foarte utila in acest caz...
   • +3 (3 voturi)    
    M-ai inteles gresit, dar imi place cum gandesti (Vineri, 22 iunie 2012, 14:29)

    Andrei Florian [anonim] i-a raspuns lui hahalera

    Cand am spus dictator, ma gandeam la celalalt :)
   • +3 (5 voturi)    
    cred ca era ironie (Vineri, 22 iunie 2012, 14:36)

    georgeb [utilizator] i-a raspuns lui hahalera

    Cred ca Andrei Florian era usor ironic si prin "dictator" se referea la Basescu. Ideea absurda ca parlamentul ar putea sa se pronunte legat de existenta plagiatului (o discutie pur tehnica) nu poate fi citita decat in nota ironica in opinia mea.
    • +3 (3 voturi)    
     Ok, mea culpa... (Vineri, 22 iunie 2012, 14:47)

     hahalera [utilizator] i-a raspuns lui georgeb

     m-au derutat semnele de intrebare de la final, care transformau intrebarea dintr-una retorica in ceva mai "serios" :)
 • +7 (11 voturi)    
  Membri comisiei de la Facultatea de drept (Vineri, 22 iunie 2012, 14:04)

  ciprianmarius [utilizator]

  Trebuie facute publice personalitatile din aceasta comisie, care practic va da verdictul.
  • +3 (5 voturi)    
   Corect! si declaratiile de avere inainte si dupa (Vineri, 22 iunie 2012, 14:26)

   Andrei Florian [anonim] i-a raspuns lui ciprianmarius

   Hai, ma, baieti, ne arata o lume intreaga cu degetul ca suntem rupti in tur si umblam cu ciunga in par, iar noi facem comisii de specialitate in tururi si ciunga?
   Daca n-ar fi de plans ar fi de ras, iar daca ne dorim sa intram in Europa va trebui sa invatam sa ne comportam ca ei, adica cu demnitate.
   Ponta, da-ti, copile, demisia! Dupa ce ca ne-ai bagat imaginea in buda, mai vorbesti si cu stropi, mai faci si valuri.
 • +5 (7 voturi)    
  Experti internationali.... (Vineri, 22 iunie 2012, 14:10)

  Cristi.S [utilizator]

  Si in cazul in care comisia constituita din experti international va dovedi plagiatul, va retrageti din toate functiile detinute si din viata politica - ca un ultim gest de onoare?
 • +7 (9 voturi)    
  ! (Vineri, 22 iunie 2012, 14:12)

  AndreiU. [utilizator]

  Asta pentru ca intr-o tara normala, atunci cand presa descopera o neregula, institutiile abilitate si competente trebuie sa se autosesizeze. Cu atat mai mult cand este vorba despre un inalt functionar al statului.

  Ca a fost sau n-a fost declansat de Base, e can-can, important e.... A fost, sau n-a fost plagiat? Simplu, scurt pe doi.

  Lasand un pic subiectul la o parte, sincer sa fiu, pe mine unul nu m-ar interesa(scandalul de plagiat) in conditiile in care premierul chiar si-ar da silinta sa creeze locuri de munca, sa atraga investitori, sa imbunatateasca imaginea tarii inafara, lucruri d-asta marunte.... Si nu s-ar ocupa cu treburi foarte URGENTE:
  ICR, CCR, Arhivele Nationale, Adm.Penitenciarelor, Hidroelectrica, ISC.

  Exact cum spunea un om intr-un comentariu la alt articol.

  Domnule, de cand ati venit, numai scandal... Treceti la munca..
 • +13 (13 voturi)    
  foarte bine, era decizia corecta! (Vineri, 22 iunie 2012, 14:13)

  deceneus [utilizator]

  foarte bine!

  Daca o comisie de experti internationali va analiza lucrarea atunci o sa inchideti gura tuturor!
  • +4 (6 voturi)    
   tu chiar crezi? (Vineri, 22 iunie 2012, 14:23)

   DrInOrice [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

   ca are curaj cu experti internationali? asta e din categoria: "ma iubeste toata Europa, mi-a zis chiar ea", "am primit invitatia", etc
   • -2 (2 voturi)    
    ai citit inainte sa postezi? (Vineri, 22 iunie 2012, 14:49)

    deceneus [utilizator] i-a raspuns lui DrInOrice

    pai de ce postezi inainte sa citesti articolul ... eu stiu ca aveti mult de munca zilele astea dar totusi :)


    scrie chiar in articol: "Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. "

    Asa ca o sa inchida gura tuturor postacilor pentru ca nu puteti sustine ca niste experti internationali sunt controlati de Ponta.
 • +4 (6 voturi)    
  leopold (Vineri, 22 iunie 2012, 14:14)

  flitmania [utilizator]

  ce culoare politica au conducerea Universitatii si facultatea de Drept?
  • +2 (4 voturi)    
   tu ce crezi? (Vineri, 22 iunie 2012, 14:23)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

   ca dinozaurii isi schimba culoarea?
   • +2 (4 voturi)    
    EXPERTI INTERNATIONALI (Vineri, 22 iunie 2012, 14:50)

    deceneus [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

    comisia va fi formata din EXPERTI INTERNATIONALI !
   • +2 (4 voturi)    
    cred ca (Vineri, 22 iunie 2012, 14:55)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

    din rosu vor deveni maro..............
 • +7 (9 voturi)    
  Zilele pontanacului sunt numarate (Vineri, 22 iunie 2012, 14:18)

  gigel12 [utilizator]

  Verdictul e clar ca lumina zilei, poate doar daca ar fi o comisie de la Universitatea de partid din Phenian sa-l scape pe pontanac.

  Singura chestie e ca probabil o sa incerce sa o scalde si sa traga de timp; foarte bine, poate o sa vaza si prostimea cu ocazia asta ce fel de insi sunt in jurul lui Ponta. Sa vedem si Antonescu ce sugiuk o sa mai manance cand se va da verdictul.
 • +8 (8 voturi)    
  un mare pas inainte in directia buna (Vineri, 22 iunie 2012, 14:19)

  calfa [utilizator]

  Mie mi se par un mare pas inainte in directia buna. Limbajul din hotararea conducerii universitatii este neechivoc si cred ca nu a fost usor de luat hotararea.
  "Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat ..."
  • +5 (5 voturi)    
   Da, asta tb facut (Vineri, 22 iunie 2012, 14:24)

   hahalera [utilizator] i-a raspuns lui calfa

   daca e adevarat, e intr-adevar directia buna.
 • +5 (7 voturi)    
  verdict??? (Vineri, 22 iunie 2012, 14:22)

  Ion Zapada [utilizator]

  pai ce verdict sa se mai dea cand Natura a spus deja clar: PLAGIAT. punct.

  O amarata de universitate care nici macar nu apare in top 500 mondial are cuvant zero (cel putin in fata mea) pe langa Nature, FAZ si BBC.
  • +3 (5 voturi)    
   experti internationali vs Nature (Vineri, 22 iunie 2012, 14:28)

   calfa [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

   Pai asta mi se pare partea pozitiva. Nu vor gasi nicaieri experti internationali care sa contrazica verdictul revistei Nature.
  • -4 (4 voturi)    
   gresit, Nature nu a afirmat ca e plagiat (Vineri, 22 iunie 2012, 14:52)

   deceneus [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

   Nature nu a afirmat niciodata ca e un plagiat, ci ca surse anonime au semnalat un posibil plagiat.

   e o mare diferenta!
   • 0 (0 voturi)    
    se vede (Sâmbătă, 23 iunie 2012, 22:09)

    Aramis [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

    ca nu stii engleza, altfel ai fi putut citi singur, nu era nevoie de traducerea lui Ctrl V Ponta
 • +6 (6 voturi)    
  UB e-ntr-o situatie delicata (Vineri, 22 iunie 2012, 14:31)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  In urma cu vreo doua zile, un cititor HotNews postase un link interesant care a trecut neobservat, despre cum e vazuta Universitatea Spiru Haret in exterior - UB poate risca un tratament asemanator:

  WES – World Education Services
  http://www.wes.org/ca/required/index.asp

  Selectaţi România şi apăsaţi View. Ce scrie la 2?
  “Please Note: WES does not evaluate academic records from Spiru Haret University.”
 • +3 (3 voturi)    
  smecherii piramidale (Vineri, 22 iunie 2012, 14:34)

  omoni [utilizator]

  e valabil pentru toti cei care fura, plagiaza, mint poporul, ascund faptele, inventeaza altele, pentru toate partidele care se folosesc de aceste metode!
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-p5JC9wE8jc
 • +2 (4 voturi)    
  Internetu' bată-l vina (I) (Vineri, 22 iunie 2012, 14:57)

  Als Ob [utilizator]

  Greu de furat in zilele astea!
  Hai, Pontache, sa vedem ce-ai mai facut in tinerete!

  Articol ''manglit'':

  Politicianul Ponta, «corigent» la cariera universitara
  Tånarul pesedist Victor Ponta si-a construit o adevarata cariera universitara pe baza unui sir de ilegalitati. In postura de cadru didactic, acesta a «ars» o serie de etape, obtinånd cel putin dubios mai multe titluri.

  Despre Victor Ponta se poate spune ca este unul dintre putinii tineri din PSD care a reusit sa tina pasul cu greii din acest partid. Daca la capitolul activitate politica Ponta sta foarte bine, nu acelasi lucru se poate spune despre el atunci cand vine vorba de cariera universitara.

  Ponta este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, structura unde nu a excelat nici un moment prin rezultatele sale. Ba mai mult, desi este licentiat in stiinte juridice, cu media generala 8.80, vicepresedintele PSD a primit doar 6.50 la Drept Penal si nota 7 la drept civil si cel constitutional. A avut insa noroc cu proiectul de diploma, unde a primit nota maxima si asa a reusit sa-si mai dreaga media generala. Dupa terminarea facultatii, Victor Ponta a fost numit procuror stagiar la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unitate care i-a emis si cartea de munca.

  Magistratul a cochetat si cu munca la catedra
  In anul 2002, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti a primit de la Ministerul Educatiei acreditare. Victor Ponta avea insa o relatie mult mai veche cu aceasta institutie. Inca din 1996, pesedistul a incasat fonduri de acolo, pentru activitatea de preparator universitar ce o presta. In paralel, Ponta facea acelasi lucru si la Universitatea privata “Dimitrie Cantemir”. La unitatea din urma, Victor Ponta a avut chiar o ascensiune mult mai rapida, devenind asistent si apoi lector universitar.
  • -1 (3 voturi)    
   a terminat la STAT nu la Spiru (Vineri, 22 iunie 2012, 15:30)

   deceneus [utilizator] i-a raspuns lui Als Ob

   a termina facultatea de drept la stat cu 8.80 inseamna ceva! spre deosebire de Nuti care a invatat pe la Spiru :)
   • 0 (2 voturi)    
    Las-o pe Nuti (Vineri, 22 iunie 2012, 17:08)

    Als Ob [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

    Fa si tu comparatii cu alti PM!
 • +1 (3 voturi)    
  Internetu' bată-l vina (II) (Vineri, 22 iunie 2012, 14:59)

  Als Ob [utilizator]

  Mai mult, toata aceasta activitate nu se regaseste nici in Carnetul de Munca a lui Victor Ponta, fapt ce ridica numeroase semne de intrebare cu privire la modul in care a prestat actualul lider PSD servicii pentru universitate. Din pacate insa, contactat telefonic, Victor Ponta a fost foarte transant in ceea ce priveste activitatea sa didactica: “Credeam ca m-ati sunat pentru lucruri serioase. Puteti sa scrieti orice despre treaba asta, ca nu ma intereseaza”, ne-a declarat Ponta.

  Radiografia perfecta a unui smen didactic
  Cea mai mare “gogoasa” pe care s-a bazat intreaga cariera universitara a lui Victor Ponta a fost cea de la examenul de titularizare pentru postul de conferentiar. Ca sa obtina acest post, PSD-istul a avut nevoie ca o armata de nume grele din invatamantul romanesc sa inchida ochii la inadvertentele din dosarul sau.

  Legea 303 din 2004 privind statutul magistratilor spune foarte clar: “Magistratii care au, la data intrarii in vigoare a legii, norma de baza la institutii de invatamant superior juridic, au obligatia de a-si transfera aceasta norma de baza la instanta sau parchetul unde functioneaza ori sa renunte la calitatea de magistrat.” Ori, in cazul Ponta, la dosarul de care vorbeam mai sus nu exista nici un document din care sa rezulte unde a avut si unde are norma de baza acesta.

  Nici macar vechimea necesara pentru inscrierea la concursul cu pricina nu exista. Victor Ponta a depus la dosar doua adeverinte. Din prima rezulta ca, in perioada 1 octombrie 1997 – 1 octombrie 2002, Ponta a ocupat pe rand, prin cumul, functiile de preparator, asistent, si lector. In realitate, nu exista insa nici o lege care sa permita cumularea functiei de preparator. Chiar si asa, pe 1 octombrie 2002, cand s-a inscris la concursul respectiv, Ponta nu avea vechimea prevazuta de lege. Pentru ca nu detinea titlul de doctor, lui i-ar fi trebuit 6 ani vechime, iar din scriptele depuse de el nu ies nici macar 5.
 • +3 (5 voturi)    
  Internetu' bată-l vina (III) (Vineri, 22 iunie 2012, 15:00)

  Als Ob [utilizator]

  Master de 2-4 semestre in 3 luni
  In continuare, pentru inscrierea la concursul de ocupare a unui post de conferentiar, candidatul trebuie sa faca dovada ca are o vechime minima la catedra de 9 ani, im invatamantul superior. Cu toate eforturile de moment, actualul lider PSD-ist abia a obtinut 7 ani si cateva luni.

  In fine, o alta “facatura” din dosarul de universitar al lui Victor Ponta se leaga de cursurile de master pe care acesta le-ar fi absolvit. In Romania, potrivit prevederilor Legii invatamantului, este o activitate de invatamant postuniversitar, cu durata de 2-4 semestre.

  Cele 3 cursuri tip master, mentionate de candidatul la titularizarea respectiva, au fiecare doar cateva luni ca durata. Cum a reusit aceasta performanta, doar Victor Ponta poate spune.

  http://www.eghid.ro/Actualitatea/NewsDetail.aspx?NewsID=14081
 • +3 (5 voturi)    
  se stie (Vineri, 22 iunie 2012, 15:36)

  cotora [utilizator]

  cred ca se stie verdictul, doar acolo sunt prietenii lui ecaterina andronescu, ba ponta inca nu ti-ai dat demisia din fruntea guvernului, nu de aia , dar occidentalii, ne cred de neam prost, din cauza ta, ca tii cu dintii de functia ta
 • +3 (5 voturi)    
  serios (Vineri, 22 iunie 2012, 16:00)

  Uzu_buzu [utilizator]

  eu am vazut lucrarile. poate sa-mi spuna comisia facuta de ponta de o mie de ori ca nu e plagiat. e clar, ca lumina zilei.
  plagiatul lui evident s-a vazut si in strainatate. comisia lui Ponta il va scoate basma curata si asa o sa submineze si ultima farama de credibilitate pentru scoala romaneasca in ochii opiniei internationale.
  • +3 (3 voturi)    
   comisia ANCS nu mai e relevanta (Vineri, 22 iunie 2012, 16:14)

   calfa [utilizator] i-a raspuns lui Uzu_buzu

   Comisia ANCS numita de min interimar nu mai e relevanta. In hotararea conducerii universitatii scrie clar: "Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat ..."
 • +3 (3 voturi)    
  Propunere de lege! (Vineri, 22 iunie 2012, 17:05)

  Als Ob [utilizator]

  Propunere de lege pentru parlamentarii nostri:
  Pentru a nu ne mai chinui cu Ctrl-C si Ctrl-V, toate tastaturile ce se vor importa in Romania sa contina obligatoriu tastele Mang si Ponta.

  Iar in loc de copy/paste se va scrie mang/ponta - cat se poate de românesc!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by