Intr-o conferinta de presa tinuta luni seara la Bacau, Monica Macovei a declarat ca “in aceasta campanie electorala candidez impotriva partidelor. Vreau sa schimbam clasa politica, insa nicio institutie nu poate realize asta, nici chiar DNA-ul. Doar oamenii, la vot, pot schimba pe actualii politicieni”.

Monica Macovei a pus accentul, in conferinta de presa, pe consecintele anchetei desfasurate in “dosarul retrocedarilor” si, mai ales, pe cazul Hrebenciuc: “Dosarul retrocedarilor este inca o dovada a furtului din bani publici, iar Viorel Hrebenciuc, un om politic care isi sacrifica propriul copil pentru beneficii materiale”.

Monica Macovei a subliniat ca societatea romaneasca nu sufera de lipsa banilor ci de “o uriasa evaziune fiscala, evaluat de Banca Mondiala la 50 de miliarde de euro. Numai afacerile SIVECO – Lukoil – Microsoft – Retrocedare au adus daune de 800 de milioane de euro”.

Europarlamentarul a declarat ca nu este santajabila cu nimic si ca este singura care poate continua lupta anticoruptie: “Nimeni nu ma poate trage de maneca ca mi am finantat campania electorala illegal. In aceasta campanie electorala avem doar afise, care enerveaza alegatorii prin inflatia lor, insa nu avem discutii pe idei, pe proiecte. Principalii candidate se bat doar in bannere”.

Monica Macovei a precizat ca "nu DNA trebuie sa schimbe clasa politica, ci oamenii prin votul lor: USL a castigat 60% cu 4,5 milioane de alegatori, noi putem sa aducem 8 milioane si sa schimbam clasa politica”.