Premierul Victor Ponta se declara impotriva atacurilor pe tema familiei la adresa candidatilor la prezidentiale, la doar doua zile dupa ce persoanele care se ocupa exact de comunicarea PSD-ului - Dan Sova si Gabriela Firea - au lansat cele mai dure critici la adresa candidatului ACL, Klaus Iohannis, de la inceperea campaniei electorale, precum atacuri la persoana si la reprosuri ca acesta nu are copii.

Candidatul PSD sustine ca el "personal" va respecta fara exceptie acest principiu "oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor politici" - si da exemplul unei plangeri penal la adresa sotiei sale care ar fi fost depusa de un apropiat al lui Klaus Iohannis -, sau ale unor jurnalisti, precum "cele de ieri la adresa Gabrielei Firea".

"Sunt foarte fericit si mandru de familia mea! Nu vorbesc, nu critic si nu sunt de acord ca alt contracandidat (Iohannis, Udrea sau oricare altul) sa fie atacat in campanie pe tema familiei! Viata sa privata il priveste strict pe omul politic in cauza si nu trebuie sa fie un subiect de dezbatere publica.

Eu personal voi respecta fara exceptie acest principiu oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor politici (vezi plangerea penala depusa contra sotiei mele de un apropiat al Dlui Iohannis) sau ale unor jurnalisti (cum sunt cele de ieri la adresa Gabrielei Firea)!", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Precizam ca PSD si posturile de televiziune apropiate de Victor Ponta au intensificat miercuri criticile la adresa candidatului ACL, Klaus Iohannis, ajungandu-se la atacuri la persoana si la reprosuri ca acesta nu are copii. De remarcat ca aceste atacuri vin de la persoane care se ocupa exact de comunicarea PSD-ului - Dan Sova si Gabriela Firea - in conditiile in care Victor Ponta promoveaza un discurs de vitrina, pacifist, care are in centru stoparea conflictului din societate.

Ziua de miercuri a fost marcata de doua atacuri sub centura la adresa lui Klaus Iohannis. Gabriela Firea, din postura de purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, l-a criticat pe Iohannis pentru ca nu are copii, spre deosebire de Victor Ponta.

Dan Sova, purtator de cuvant al PSD, a trecut la un registru si mai jos, afirmand ca Iohannis este "gangav, incet la minte" si "nu poate vorbi fara prompter".

Gabriela Firea a revenit joi cu un nou atac public la candidatul ACL. Firea, fosta ziarista, denunta un presupus atac la propria ei familie si spune ca "are de suferit si familia mea, si copiii mei (sic), care nu au gresit cu nimic domnului Johannis si staff-ului sau".

Vorbind despre acuzatiile pe care le lansase cu o zi in urma, Firea a afirmat: "Interventia mea l-a vizat STRICT pe Dl. Johannis, care in tinerete facea traduceri, unii spun chiar mai mult, in afaceri dubioase cu infierea de copii romani, pentru ca, ulterior, in 2014, sa ne informeze ca, deoarece nu a investit in educatia copiilor, a investit in imobiliare - o jignire la adresa tuturor familiilor cu copii din Romania, dupa opinia mea".

Aceste declaratii vin pe fondul multiplicarii paginilor pe Facebook care raspandesc mesajul ca primarul Sibiului este omul lui Basescu, ca nu isi poate justifica averea si ca a facut trafic cu copii.

Toate acestea par sa contrazica "mesajul" lui Victor Ponta expus in programul sau prezidential care are ca titlu "Marea unire a romanilor".