Deputatii PC Aurelian Ionescu si Ovidiu Raetchi sustin ca partidul ar trebui sa isi asume doctrina de dreapta traditionala si sa analizeze formule de alianta cu formatiuni din aceeasi zona a spectrului politic, informeaza Agerpres.

Deputatii conservatori Aurelian Ionescu si Ovidiu Alexandru Raetchi au semnat si remis presei, sambata, un comunicat in care afirma ca Partidul Conservator este, in mod natural, un partid de dreapta, care ar trebui sa renunte la caracterul de partener politic de rang secund al stangii si sa se regaseasca in formulele de reinventare a dreptei romanesti.

"Credem ca in Partidul Conservator exista nenumarate voci si energii utile, care ar trebui utilizate in efortul de restructurare a dreptei romanesti - aflata astazi intr-un moment decisiv de reunificare. Deloc intamplator, conservatorii au intrat in USL prin intermediul Aliantei de Centru Dreapta, semnand un protocol valabil pana in anul 2016 si vorbind, in acel moment, in urma cu doar trei ani, despre 'coagularea fortelor de dreapta'. Exista numeroase voci, inclusiv in teritoriu, care impartasesc aceasta viziune", arata cei doi parlamentari conservatori in mesajul comun.

Deputatul Aurelian Ionescu spune ca, din punctul sau de vedere, ''trebuia analizata in partid ipoteza pastrarii sau incheierii de noi aliante cu formatiunile de dreapta, renuntand la actuala doctrina nedefinita a Partidului Conservator, in conditiile in care, dintotdeauna si in oricare dintre democratiile lumii, conservatorismul este, in mod traditional, un consacrat mecanism politic bazat pe principii ideologice de dreapta''.

"Conservatorismul reprezinta in spatiul anglo-saxon cel mai solid reper al dreptei. In plus, conservatorismul este, prin traditie, o miscare loiala statului de drept si aliatilor nostri traditionali americani si europeni. Mutarea peste noapte a PC din Alianta de Centru Dreapta intr-un conglomerat de stanga a fost o solutie ideologica imorala - si veti vedea din ce in ce mai multe voci critice pe aceasta tema", spune, la randul sau, deputatul Raetchi.