Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, a declarat sambata, la Baile Tusnad, ca ideea de unitate a dreptei este logica, dar ca, deocamdata, nu se poate realiza cu o serie de grupuri, politicieni, partide cu o situatie politica incerta, transmite Agerpres.

"Ideea de unitate este logica, este normala. Problema vine din substanta acestei idei. Deocamdata nu se poate realiza o unitate cu o serie de grupuri, politicieni, partide cu o situatie politica incerta. Nu stim care va fi candidatul la presedintie, exista o inflatie de persoane cu interese contrare in acelasi context politic, (...) ma refer la grupul PDL-PNL, deci deocamdata este prematur sa discutam, din pacate, de un proiect de unitate", a afirmat Cristian Diaconescu.

El a adaugat ca vede un proiect de unitate construit pe un proiect de tara si nu pe relationarea dintre politicieni, sustinand ca acest proiect de tara trebuie sa presupuna "o serie de declaratii si de afirmatii din partea unor oameni de stat, daca exista".

"In al doilea rand, nu vad niciun proiect de unitate, fiind construit prin relationarea intre politicieni, vad un proiect de unitate construit pe un proiect de tara. Acest proiect de tara trebuie sa presupuna o serie de declaratii si de afirmatii din partea unor oameni de stat, daca exista. Acesti oameni de stat nu pot fi considerati ca fiind capabili sa isi asume o responsabilitate cum ar fi unitatea dreptei cata vreme domnul Iohannis considera ca ceea ce s-a intamplat in vara anului 2012 este doar un accident de comunicare. (...) Cata vreme ramane pe aceasta pozitie, nu exista unitate, cel putin cu presedintele unui partid care astazi zgarie usa la Angela Merkel pentru a intra in randul Popularilor Europeni, pe care in urma cu doi ani ii huiduia de pe stadion, ei aflandu-se la doi kilometri distanta. Este o contradictie mult prea mare fata de care este greu sa tragi linia si sa pleci de la zero", a sustinut Cristian Diaconescu la o intalnire cu simpatizantii Fundatiei Miscarea Populara din Harghita si Covasna.