Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Ministerul Dezvoltarii, ca va vota propunerea de modificare a legii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) care va permite revocarea membrilor Consiliului, transmite Agerpres.

Intrebat ce il impiedica sa ii ceara demisia Laurei Georgescu din fruntea CNA, Ponta a replicat: "Legea. (...) Am insistat pe faptul ca, daca domnul Stirbu vine cu proiectul de lege, schimbam legea si, in baza schimbarii propuse de domnul academician doctor inginer Gigel Stirbu, actionez imediat. Nu puteti sa imi cereti sa fac ceva impotriva legii, cat timp am o pozitie publica in statul roman. (...) Daca e o problema de lege si daca domnul Stirbu face acea propunere, o vom vota".

Presedintele Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, a declarat marti ca este necesara o analiza detaliata a intregii activitati a CNA, dar si a legislatiei in domeniu.

"CNA trebuie sa devina ceea ce ar fi trebuit sa fie inca de la inceput: un reper profesionist si impartial pentru toti profesionistii din domeniu. Din pacate, de la infiintarea sa, in 1992, Consiliul National al Audiovizualului are o istorie plina de controverse si scandaluri. Indubitabil, o astfel de institutie este necesara, insa trebuie sa facem in asa fel incat aceasta sa fie mai presus de orice ingerinta politica sau suspiciune de partinire", subliniaza deputatul liberal.