Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru Revista 22, ca este greu sa excluda scenariul unei candidaturi la prezidentiale a Elenei Udrea, desi Cristian Diaconescu a fost anuntat drept candidatul PMP. "E greu sa mai excluzi asemenea scenarii, dupa toate ce s-au intamplat", a spus Lazroiu, precizand ca Diaconescu are "sanse deloc neglijabile sa intre in turul al doilea". De notat ca Diaconescu n-a fost votat in congresul PMP drept candidat, ci a fost prezentat la sfarsit de Elena Udrea drept candidatul partidului la prezidentiale.

Lazaroiu a mai comentat, in interviul pentru Revista 22, strategia PMP in campania pentru europarlamentare: "Daca a existat senzatia ca Elena Udrea ar putea sa fie candidat la prezidentiale, n-a fost intelept. Pentru ca nu stiu cati o vad pe ea presedintele Romaniei si ma tem ca sunt mult mai putini decat scorul ei de incredere. Daca s-a inteles asta, evident ca e un mesaj care n-a facut bine partidului. In realitate se vede si din dinamica de campanie. Partidul a intrat relativ bine in campanie, pentru ca pana atunci n-a fost un singur personaj, parea ca e o echipa. In momentul in care d-na Udrea a iesit foarte mult in prim-plan, au inceput sa plece oameni care ar fi votat PMP si care in final au votat fie PDL, fie FC, fie n-au votat deloc".

Pe de alta parte, proaspat aleasa in fruntea PMP, Elena Udrea a vorbit, luni, intr-un interviu pentru EVZ, despre o eventuala candidatura la prezidentiale in urmatorii termeni: "Sunt increzatoare ca, daca PMP va reusi sa-si atinga telurile, atunci si proiectul meu personal va fi unul de succes. La 40 de ani, sunt un politician tanar, energic si determinat. Sunt convinsa ca va veni si clipa cand voi candida la Presedintia Romaniei." De notat ca prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu si-a exprimat, luni, indoiala ca Diaconescu va ramane in cele din urma candidatul PMP la prezidentiale.